به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، لجبازی خصوصیتی رفتاری است که یک فرد قبول ندارد افکارش را تغییر دهد یا طرز فکر و تصمیمش را در مورد شرایط یا عملی عوض کند.
یک فرد لجوج به ایده ها و نظرات خود به طور مصممی پایبند است. نگرش یک فرد لجباز این است که من نمی خواهم شما هم نمی توانید مرا مجبور کنید.
مهمترین علل لجبازی افراد
1. لجبازی به ژنتیک افراد باز می گردد
حتی کودکان از بدو تولد در شیر خوردن و خوابیدن و یاد گرفتن مهارت های فردی از خود لجبازی نشان می دهند. به عبارت دیگر، در بسیاری از موارد لجبازی یک رفتار آموخته شده نیست بلکه گرایش غریزی و ناخود آگاه فرد نابالغ به عدم تمکین و اعتنا به خواسته های دیگران در مقابل خواسته های خود است.
اینگونه افراد عمدتا بنیه عصبی بسیار کمی داشته و خیلی زود در مقابل هر موضوع و یا محرک ناخوشایندی تحمل خود را از دست می دهند. حال اگر وحشتی از اطرافیان نداشته باشند با عصیان گری و تهدید و خشونت رفتار می کنند.
اما اگر از قدرت فیزیکی اطرافیان و یا آبروی خود بترسند حس غیظ و ناراحتی خود را پنهان کرده و از طرق دیگر و زمانی دیگر و حتی کسانی دیگر به تلافی می پردازند.
2. وجود عقده حقارت در بسیاری از افراد لجباز
افرادی که دائما خود را با دیگران مقایسه می کنند و آن ها را در مقامی پایین تر از خود جای می دهند در برخورد با آنها عمیقا قضاوت گرانه و خصمانه جبهه می گیرند. این حس که “من بالاترم پس نباید از پایین ترها چیزی به من گفته بشه” مکررا در ذهن این افراد طنین انداز بوده و در مقابل تمکین و احترام به بقیه به آنها سرکوفت میزند.
عقده حقارت صدایی است در ذهن و زبان فرد مبتلا که جز سرزنش و سرکوفت حرفی برای گفتن ندارد. مبتلایان به عقده حقارت در سینه و قلب خود چاهی سیاه و بی پایان دارند که با هیچ اندازه از ثروت و محبت و حرمت پر و لبریز نمی شود.
3. دلیل لجبازی: نداشتن عزت نفسی بالا
این یعنی فرد لجباز چنان خود را زخم خورده و توهین شده از رفتار و گفتار دیگران می بیند که جایی برای گذشت و فراموش کردن نمی یابد. افراد با عزت نفس پایین پی و دنبال هر حرفی را گرفته و وارد هر بحثی می شوند.
مسائل بین فردی برای آنها ریز و درشت و کم اهمیت و پر اهمیت نیست. اگرچه مهربانی افراطی و صبوری زیاد در بین افراد لجباز بشدت شایع است اما گذشتن و فراموش کردن حرفها و رفتارهای دیگران برای آنها ممکن نیست.
در واقع افراد با عزت نفس پایین قادر به سنجش بضاعت دیگران و ناتوانی آنها نیستند و توقع دارند همان قدری که خودشان برای دیگران مایه میگذارند از آنها هم حرمت و قدر دانی ببینند. به نظر خواسته ای منطقی است.
4. افراد لجباز دلیلی دارند که نمی خواهند بروز دهند
در بعضی مواقع شخصیت ها دلیل محکمی برای انجام کاری که می کنند دارند اما به خاطر برخی مسائل از جمله خجالت و کمرویی ترجیح می دهند که علت را پنهان نگه دارند.
5. یقین دارند که دیگران قصد تغییر در عقیده و باورهایشان دارند
شخصیت های لجباز همیشه این حس درونشان وجود دارد که مورد پذیرش و توجه دیگران قرار نمی گیرند و به همین دلیل تصمیم می گیرند که با داشتن نظریه های مختلف و متفاوت نسبت به بقیه جلب توجه بیشتری کنند حتی اگر بدانند نظرشان اشتباه است باز هم این کار را انجام می دهند.