طبق گفته محققان حوزه سلامت از دانشگاه یورک در کانادا، مادران باردار باید از لوازم آرایشی بخصوص، شوینده ها و دارو در سه ماه اول بارداری اجتناب نمایند تا از مغز جنین درحال رشد دربرابر مواد شیمیایی که برانگیزاننده اوتیسم است، محافظت کنند. محصولاتی که به طور روزمره از آنها استفاده می کنیم مانند کرم ها و مواد آرایشی، حاوی مواد شیمیایی خاصی هستند که به طور بالقوه می تواند روی جنین در حال رشد در دوران بارداری تاثیر بگذارد.
علاوه بر مواد آرایشی و لوسیون ها، به گفته پژوهشگران، لیست محصولاتی که مادران باردار باید از آنها در سه ماه اول حاملگی اجتناب کنند از این قرار است؛ محلول های پاک کننده، آفت کش ها، داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند استیل سالیسیلیک اسید، میزوپروستول(دارویی که برای کمک به وضع حمل استفاده می شود)، بیفنیلهای چندکلردار که در روان کننده های صنعتی کاربرد دارد، اترهای دیفنیل پلی برومینیت، موجود در چوب و منسوجات، فتالات های موجود در کفپوش های پی وی سی، و اسباب بازی های کودکان.
آیا مادران باردار می توانند از لوازم آرایشی در دوران بارداری استفاده کنند؟
خوب، اکثر لوازم آرایش موجود در بازار تابع هیچ مقرراتی نیستند. بنابراین میزان سمی بودن مواد شیمیایی موجود در لوازم آرایش یا ایمنی مصرف آنها آرایش کردن در دوران بارداری را با ابهاماتی مواجه می کند.
مواد تشکیل دهنده لوازم آرایشی
برای سلامتی خود در طول بارداری، مراقب این مواد در هر محصول آرایشی باشید و از مصرف آن خودداری کنید. شما می توانید با پزشک متخصص پوست خود مشورت کنید تا جایگزین مناسبی به شما معرفی کند.
ویتامین A : مصرف خوراکی مقدار کافی ویتامین A می تواند برای پوست شما عالی باشد. کرم و قرص های حاوی رتینوئید، یک فرم مصنوعی ویتامین A به مبارزه با آکنه و پسوریازیس و درمان اختلالات پوستی، پیری زودرس و زگیل کمک می کند. با این حال، استفاده از رتینوئیدها در طول بارداری می تواند بر رشد جنین تاثیر منفی بگذارد.
ویتامین K : ویتامین k یکی از عناصر اصلی تشکیل دهنده کرم های روشن کننده پوست هستند. این ویتامین همچنین به انعقاد خون کمک می کند. در حین بارداری شما مستعد ابتلا به لخته شدن خون هستید. بنابراین توصیه می شود از نفوذ ویتامین K از طریق لوازم آرایش به پوست و ورود به جریان خون و در نتیجه عوارض برای جنین پیشگیری کنید.
سنتلا آسیاتیکا: این یک درمان موثر برای ترک های پوستی است. با این وجود سنتلاآسیاتیکا حساسیت به نور خورشید را افزایش داده و سبب تحریک و خارش پوست در مادران باردار می شود. مصرف خوراکی آن تاثیر شبه مخدر دارد و حتی می تواند سبب سقط جنین شود.
بارداری و رنگ مو
شاید مو های تان را قبلا رنگ کرده بودید و حالا احتمالا ریشه های مو بیرون زده اند و به نظر زیبا نمی آیند، اما به خاطر بارداری مردد شده اید که مو های تان را دوباره رنگ کنید یا نه؟ واقعیت این است که هنوز جواب مشخص و قطعی برای این سوال وجود ندارد. درست است که رنگ مو حاوی مواد شیمیایی بسیار قوی است و مقداری از این مواد از طریق پوست سر جذب خون می شوند اما تا به حال هیچ موردی از تاثیرات سوء رنگ مو بر نقایص مادرزادی و سرطان های کودکی گزارش نشده و پزشکان معتقدند یک یا دو بار رنگ کردن مو در دوران بارداری ضرر ندارد، اما حواس تان باشد رنگ مدت طولانی روی سرتان نماند. برای این که خیال تان کاملا راحت شود می توانید رنگ کردن مو را بگذارید برای 3 ماهه دوم یا سوم که بیشتر اعضای نوزاد و سیستم عصبی تشکیل شده اند. در 3 ماهه اول که زمان شکل گیری و پیشرفت سلول های اولیه است جنین بسیار حساس و آسیب پذیر است. می توانید به جای رنگ کامل از های لایت استفاده کنید. های لایت نیاز به رنگ و مواد شیمیایی زیادی ندارد و از آنجا که مواد کمتر با پوست سر در تماس هستند و پوست کف سر را رنگی نمی کند، این مواد جذب خون نمی شوند و این روش تا حدی مطمئن تر از رنگ کردن کل موهاست.