یکی از دلایل مهمی که موجب صدا دادن کفش می شود در اغلب مواقع صیقلی بودن سطوح صاف همچون کاشی و یا زمین هایی است که با چوب سخت ساخته شده اند. برای رفع این مشکل به شما توصیه می کنیم هر وقت که کفش های خود را می پوشید زیر آن را با یک دستمال خشک کن تمیز کنید. شاید لازم باشد که هر بار زیر کفش هایتان را با دستمالی تمیز کنید تا دوباره جیرجیر نکنند. دلیل مهم تر، چسبنده بودن کف کفش می باشد. به همین دلیل است که اغلب اوقات وقتی صبح راه می روید کفش هایتان صدا می دهد اما وقتی چندین ساعت با آن ها راه می روید دیگر صدایی به گوشتان نمی رسد. زیرا در این صورت کف کفش هایتان نسبتاً ساییده شده و یا خاکی می شود.
چرا کفش صدا می دهد
یکی از دلایل رایجی که موجب می شود کفش هایتان صدا دهد این است که کفش ها را بدون جوراب می پوشید. چنانچه پا برهنه پاهای خود را داخل کفش بگذارید و با آن ها شروع به راه رفتن کنید پوست پای شما با سطح داخلی کفش اصطکاک پیدا می کند و سبب ایجاد صدای خاصی می شود که حتماً خود شما هم شنیده اید. گفتنی است که این مشکل در خصوص کفش های نو رایج تر است و البته چاره این مشکل هم کاملا واضح است. پس اگر کفش نویی خریده اید چند بار اول آن را با جورابی که زیاد ضخیم هم نیست، بپوشید. این امر موجب می شود که کفش هایتان جا باز کند. پس آن اگر دوست دارید می توانید کفش هایتان را بدون هم جوراب بپوشید.
چنانچه کفش چرمی دارید که صدا می دهد قطعاً کفش ها اندازه پای شما نیست. بنابراین بایستی کاری کنید که کفش ها به اندازه پاهایتان گردد در غیر این صورت علاوه بر این که پوشیدن آن سبب آزار شما خواهد شد، صدای آن برایتان دردسر ایجاد خواهد کرد. از مزیت های اصلی کفش های چرم می توان به فرم پذیری آن ها اشاره کرد. به عبارتی این کفش ها بعد از گذشت مدت زمانی شکل پای شما را به خود خواهند گرفت و اندازه پاهایتان خواهند شد. اما تا هنگامی که این اتفاق نیفتاده است احتمال این وجود دارد که هنگام راه رفتن صدا دهد. به منظور سریع تر شدن فرآیند اندازه شدن کفش هایتان به شما توصیه می کنیم از آب استفاده نمائید.
به این صورت که می توانید آب را روی قسمت های داخلی و بیرونی کفش هایتان اسپری نمائید تا کفش هایتان خیس شوند. پس از آن باید آن ها را در حالت مرطوب و نم دار بپوشید تا خشک شوند. این کار موجب می شود کفش شما در کم ترین زمان ممکن اندازه پاهایتان شده و مشکل صدای آن ها رفع شود. ولی چنانچه مشکل صدا دادن کفش هایتان مربوط به اندازه بودن آن نباشد بایستی به دنبال نقطه ای از کفش هایتان باشید که باعث ایجاد صدا می گردد.
برای این کار باید کفش هایتان را در دست بگیرید و بخش های مختلف آن را با انگشت فشار دهید تا بتوانید منبعی که موجب ایجاد صدا می شود، پیدا کنید. چنانچه با انجام این کار هم به نتیجه نرسیدید کفش هایتان را بپوشید و روی سطحی که صاف است بایستید، پا را از نوک تا پاشنه و از چپ و راست به آهستگی روی زمین فشار دهید تا تشخیص دهید که این صدا از کدام قسمت کفشتان خارج می شود.
وجود حباب هوا
یکی دیگر از دلایل اینکه چرا کفش صدا می دهد می تواند وجود حباب هوا که در هنگام ساخت کفش و یا کفی آن، داخل آن شکل گرفته است و یا وجود رطوبت داخل آن باشد. در این شرایط می توانید کمی جوش شیرین و یا پودر بچه روی آن قسمت از کفش هایتان بپاشید تا رطوبت اضافی را جذب نموده و موجب از بین رفتن صدای کفشتان گردد. گاهی هم ممکن است صدای کفش هایتان مربوط به پاشنه آن باشد که البته این مشکل در کفش هایی که پاشنه بلند هستند اتفاق می افتد.
چنانچه پاشنه کفش شما به خوبی وصل نشده باشد و یا لق باشد موقعی که راه می روید صدا تولید می کند. برای رفع این مشکل از چسب های مخصوص کفش استفاده نمائید و پاشنه را در جای خود محکم کنید. اگر چسب ندارید و یا کفش هایتان گران قیمت است و نمی توانید خودتان پاشنه های آن را سفت کنید به شما توصیه می کنیم کفش های خود را به یک تعمیرکار حرفه ای بسپارید تا اتصال پاشنه را محکم کند.
راه حل های سریع و ساده
زیر کفی کفشتان پودر بچه بریزید
اگر کفی کفشتان هنگام راه رفتن زیاد جابه جا میشود، میتواند دلیل اینکه صدای جیرجیر بدهد باشد. کفی ها را بردارید ، کمی پودر بچه را داخل کفشتان پخش کنید سپس کفی ها را در جایخود بگذارید . پود بچه سبب کاهش اصطحکاک کفش و کفی خواهد شد و به همین دلیل دیگر زیاد صدا نخواهند داد. اگر پودر بچه ندارید میتوانید از پودر طلق ، یا نشاسته ذرت استفاده کنید. اگر کفشتان کفی قابلیت برداشتن ندارد ، پودر بچه را به جای زیر کفش به درز های آن بزنید.
سعی کنید زیر کفی های کفش از دستمال توالت استفاده کنید
دستمال توالت را تا کنید در اینصورت برای گذاشتن زیر کفی به اندازه ی کافی کوچک میشوند. گذاشتن دستمال در کفی کفش تان کمک به پیشگیری از جا به جا شدن و جیر جیر کردن کفش ، هرچقدر که را بروید میشود. اگرامکان دسترسی به دستمال توالت را ندارید میتوانید از دستمال سفره استفاده کنید. برای این که کفشتان شروع به بو دادن نکند بعد از مدتی دستمال ها را عوض کنید.
اگر کفشتان همچنان جیرجیر میکند زیر کفی ها روغن نارگیل بمالید
کفی ها را برداشته و روغن را به قسمت زیرین داخل کفش بمالید سپس کفی را به جای خود بازگردانید.روغن نارگیل میتواند به روانکاری کفی شما کمک کند بنابراین هنگام راه رفتن احتمال کمتری برای ایجاد صدا وجود دارد. اگر دوباره کفش شروع به صدا دادن کرد فقط کافیست که دوباره روغن بزنید.
استفاده از پودر بچه
یکی از راه های معمول برای برطرف کردن صدا استفاده از پودرِ بچه می باشد. که شما می توانید با مراجعه به هر داروخانه آن را بخرید. و پس از خارج کردن کفی کفش پودر را داخل کفش بریزید. فقط مراقب باشید که کفش شما نم دار نباشد که حالت خمیری در داخل کفش بوجود نیاید. این روش صدای کفش را تا حدودی کمتر خواهد کرد.
استفاده از روغن های صنعتی
می توانید از روان کننده ابزارآلات استفاده کنید. این روان کننده ها برای ابزارهای باغبانی و نجاری، دستگاه های ورزشی و وسایلی که در آب کاربرد دارند، استفاده می شوند. و این نوع روغن ها را می توانید از ابزار فروشی ها تهیه کنید. و شما برای اینکه کفشتان صدایش کاهش یابد مقداری از روغن را داخل بریزید و آن را در تمام آن بمالید. قبل از ریختن روغن کفی کفش را خارج کنید.و بگذارید که چند دقیقه ای در جای خنک بماند.
استفاده از گریس
شما می توانید از این روش نیز استفاده کنید و علاوه بر کم کردن صدای کفشتان با مالیدن مقداری گریس داخل کفش آن را به نوعی عایق بندی کنید و از وارد شدن آب در داخل کفش خودداری کنید.
شاید شما نگران بد رنگ شدن کفشتان باشید و از این کار صرف نظر کنید اما گریس های بی رنگی در بازار وجود دارد که به همان اندازه گریس های رنگی مقاومت و کاربرد دارد پس نگران این مشکل نیز نباشید.