یکی از دلایل رایجی که موجب می شود کفش هایتان صدا دهد این است که کفش ها را بدون جوراب می پوشید. چنانچه پا برهنه پاهای خود را داخل کفش بگذارید و با آن ها شروع به راه رفتن کنید پوست پای شما با سطح داخلی کفش اصطکاک پیدا می کند و سبب ایجاد صدای خاصی می شود که حتماً خود شما هم شنیده اید. گفتنی است که این مشکل در خصوص کفش های نو رایج تر است و البته چاره این مشکل هم کاملا واضح است. پس اگر کفش نویی خریده اید چند بار اول آن را با جورابی که زیاد ضخیم هم نیست، بپوشید. این امر موجب می شود که کفش هایتان جا باز کند. پس آن اگر دوست دارید می توانید کفش هایتان را بدون هم جوراب بپوشید.
چنانچه کفش چرمی دارید که صدا می دهد قطعاً کفش ها اندازه پای شما نیست. بنابراین بایستی کاری کنید که کفش ها به اندازه پاهایتان گردد در غیر این صورت علاوه بر این که پوشیدن آن سبب آزار شما خواهد شد، صدای آن برایتان دردسر ایجاد خواهد کرد. از مزیت های اصلی کفش های چرم می توان به فرم پذیری آن ها اشاره کرد. به عبارتی این کفش ها بعد از گذشت مدت زمانی شکل پای شما را به خود خواهند گرفت و اندازه پاهایتان خواهند شد. اما تا هنگامی که این اتفاق نیفتاده است احتمال این وجود دارد که هنگام راه رفتن صدا دهد. به منظور سریع تر شدن فرآیند اندازه شدن کفش هایتان به شما توصیه می کنیم از آب استفاده نمائید.
حل مشکل جیرجیر دائم کفش
گارانتی کفش را بررسی کنید: اگر مشکل جیرجیر کفش موضعی نباشد در کفش نو و در تمام قسمت ها رخ دهد علت آن از جنس کفش و وجود ایراد در ساخت آن است که در صورت وجود گارانتی می توان آن را تعویض کرد. اما برای این که کفش شما شامل گارانتی شود نباید از مواد سنگین مثل چسب روی آن استفاده کنید.
پاشنه کفش را سفت کنید: این کار را زمانی انجام دهید که هیچ یک از روش های گفته شده در ایراد موضعی کفش جواب نداده باشد. چون استفاده از چسب روی کفش ممکن است آن را لک کند یا به کفش آسیب برساند. گاهی جیرجیر کفش به دلیل شل شدن پاشنه آن رخ می دهد و این مشکل را می توان با چسب زدن و سفت کردن آن حل کرد. توجه کنید که این روش روی کفش هایی که جنس کفی آن پلی اورتان باشد جواب نمی دهد. اگر کفش شما گران قیمت است بهتر است خطر نکنید و آن را به تعمیرکار حرفه ای بسپارید.
قسمت های آسیب دیده کف کفش را با سیلیکون پر کنید: شما می توانید با کمک چسب سیلیکونی تیوپی شکاف هایی را که در اثر کهنگی به وجود آمده و باعث صدای جیرجیر می شوند پر کنید. پس از این کار کفش را با نوار چسب محکم بپیچید و اجازه دهید تا صبح خشک شود.
کفش را برای تعمیر به کفاش بسپارید: می توانید از یک کفاش ماهر برای حل این مشکل مشورت بگیرید و یا کقش ها را به تعمیرکار کفش بدهید تا این مشکل را به طور حرفه ای و بدون آسیب به کفش برطرف کند.
ممکن است علت جیرجیر کفش شما خیس بودن آن باشد: علت جیرجیر بیشتر کفش ها نفوذ رطوبت به قسمت های داخلی آن است که بسته به جنس کفش ممکن است این رطوبت تا مدت ها داخل آن باقی بماند و کفش شما صدای جیرجیر بدهد.
کفی داخلی کفش را خارج کنید: کفی داخلی کفش را خارج کنید و آن ها را جایی آویزان کنید تا کاملا خشک شوند و کار شما سرعت بگیرد.
کفش را با روزنامه پر کنید: چند ورق روزنامه تمیز را مچاله کنید و داخل کفشتان را با آن ها پر کنید. روزنامه ها را به هم فشرده کنید تا فرآیند جذب آب و خشک شدن کفش سرعت بگیرد.
از چوب درخت سدر استفاده کنید: اگر می خواهید کارتان حرفه ای انجام شود به جای روزنامه از قالب کفش از جنس چوب سدر استفاده کنید. آن را داخل کفش قرار دهید و اندازه آن را تنظیم کنید. این نوع چوب در حل مشکل شما تاثیر زیادی دارد چون چوب سدر جاذب رطوبت است و به سرعت رطوبت همه قسمت های کفش را جذب می کند.
اگر صدای جیر جیر از سوراخ ها می آید ،صابون چرم را در زبانه ها قرار دهید
صابون چرم واکس غلیظی است که میتوان برای روانکاری کفش از آن استفاده کرد.اگر زبانه ها روی کفشتان برخلاف سوراخ ها به هم ساییده میشوند و تولید صدا میکنند ، صابون چرم را روی قسمت جلویی زبانه بمالید که صدا را متوقف کند. میتوانید صابون چرم را به طور آنلاین سفارش دهید و اگر نمیخواهید ، به جای آن میتوانید از واکس استفاده کنید.شاید نیاز داشته باشید که بعد از اولین استفاده دوباره آن را تمدید کنید.
اگر علت جیر جیر کفش مرطوب بودن کفش تان است
سعی کنید آن را خشک کنید.گیر افتادن نم در داخل کفش سبب صدا دادن کفش خواهد شد.روش های زیادی برای اینکه کفش تان را خشک کنید وجود دارد از جمله
آویزان کردن آن ها در محیطی گرم و خشک
خشکشویی یا نقطه ای نزدیک آتش هر دو مکان های مناسبی هستند که میتوانید کفش هایتان را آویزان کنید تا خشک شوند.