چرم بهترین جنس است؟
بهترین جنس برای کفش، چرم است. در كفش های چرمی، پا كمتر عرق می كند. کفش هایی با جنس پلاستیکی یا حتی پارچه ای، اگر از مارک های معروف هم باشند، مناسب نیستند. چون هم تمیزکردنشان سخت است و هم پا در آنها احساس راحتی نمی کند.
پاشنه بلند کمردرد می آورد؟
بهتر است كفش 2-1 سانتی متر پاشته داشته باشد ولی پوشیدن این نوع كفش ها باعث پادرد می شود و احتمال پیچ خوردگی را بالا می برد. احتمال بدشكل شدن پا هم وجود دارد. یكی از علل انحراف شست پا ، بیرون زدگی استخوان كنار پا ، سوار شدن انگشتان روی هم و... می تواند پوشیدن كفش نامناسب و پاشنه دار باشد.مهم تر آنكه پوشیدن كفش های پاشنه دار احتمال بروز آرتروز در مفصل زانو را بیشتر می كند.
بهتر است بچه ها کفش ساق دار بپوشند یا بدون ساق؟
وقتی بچه کفش ساق دار نپوشد، خودش سعی می کند بیشتر تعادلش را حفظ کند و به این ترتیب، عضلاتش قوی تر می شود و امکان بر هم خوردن تعادل او هنگام راه رفتن و پیچ خوردن پایش هم کمتر می شود. اگر همیشه کفش ساق دار پای بچه باشد، تعادل موقع راه رفتن را یاد نمی گیرد. شاید بتوان گفت همانطور که بچه تا زمین نخورد، راه رفتن یاد نمی گیرد، تا کفش ساده هم نپوشد، برقرارکردن تعادل هنگام راه رفتن را نخواهد آموخت! از طرف دیگر، وقتی پای بچه پیچ می خورد که یک نیروی اضافه به آن وارد شود و نتواند تعادلش را حفظ کند. حالا اگر کفش ساق دار برای فرزندمان تهیه كنیم، این نیروی اضافی به زانوی او وارد می شود و ممکن است در درازمدت مشکلات بسیار بزرگ تری برای زانوهای او پیش بیاید. اگر کفش ساده پای بچه باشد، شاید بتواند به هر ترتیب تعادلش را حفظ کند و آسیبی به مچ یا زانویش هم نرسد.
چه کسانی به کفش طبی نیاز پیدا می کنند؟
شمار مبتلایان به مشکلات پا بیش از پیش در حال افزایش است؛ می پرسید چرا؟ خب، چون کفش نامناسب می پوشیم! از شایع ترین عوارض پوشیدن مداوم کفش نامناسب می توان به کالوس و بانیون اشاره کرد؛ کالوس یعنی وقتی قسمتی از پوست کف پا براثر سایش یا فشار به حالتی سفت و ضخیم درمی آید و بانیون یا همان هالوکس والگوس هم یعنی بیرون زدگی مفصل شست پا. در چنین مواردی به کفش طبی نیاز است، کفشی که به عارضه ایجادشده دامن نزند. گاهی حتی افراد براثر برخی ورزش ها به عارضه ای به اسم فاشیای پلانتار دچار می شوند و متعاقبا به کفش طبی نیاز پیدا می کنند؛ فاشیای پلانتار عارضه دردناکی است که درنتیجه آسیب به رباط اتصال دهنده استخوان پاشنه به پنجه ها بروز می کند. برای صافی کف پا هم معمولا کفش طبی تجویز می شود. دیابتی ها نیز گاهی شاید، بنا به صلاحدید پزشک، به کفش سفارشی ساز یا کفشی با عمق اضافه نیاز پیدا کنند؛ مبتلایان به آرتروز و سایر ناهنجاری های پا هم همین طور.
كفش جا باز نمی كند؟
حتما برایتان پیش آمده که هنگام خرید کفش، به فروشنده بگویید کفش برایتان کمی تنگ است و فروشنده ادعا کند این کفش بعد از مدتی جا باز می كند. فراموش نكنید توجیهی برای باز شدن کفش وجود ندارد و کفش باید از همان روز اول در پای شما راحت باشد. چون بعد از مدتی پا و كفش شما به تعادل می رسند، پا هم می تواند تغییر شكل دهد و فرم كفش را به خود بگیرد. كفش مناسب كفشی است كه دقیقا اندازه پا باشد و بعد از مدتی تغییر نكند
آیا همه کفش های طبی بدریخت اند؟
البته که نه! خوشبختانه، این روزها، تولیدکنندگان بسیاری در طراحی کفش های طبی، علاوه بر راحتی، از سروریخت و مد روز هم غافل نیستند؛ پس، کفش های طبی را گزینه لزوما بدریختی ندانید!
چند نوع کفش طبی داریم؟
کفش های طبی انواع بسیار مختلفی دارند. مثلا کفش های طبی پهن به درد کسانی می خورند که با کفش های معمولی به انگشتانشان فشار وارد می شود؛ وقتی پنچه کفش دارای فضای کافی برای قرارگیری راحت انگشت ها نباشد، بروز عوارضی چون بانیون و انگشت چکشی دور از انتظار نیست، اما کفش های طبی جلوپهن در قسمت پنجه کمی جادارترند تا انگشت ها از فضای آزاد بیشتری برخوردار باشند. یا مثلا برخی کفش های طبی، به طور خاص، برای صافی کف پا طراحی می شوند تا تسکینی برای دردهای ناشی از صافی کف پا در نواحی مچ و زانو باشند و نیز فرد بتواند با ثبات بهتری گام بردارد. برخی کفش های طبی هم از کفی های مخصوص و قابل تعویض برخوردارند؛ این مدلی ها، درواقع، برای کسانی مناسب ترند که زیاد سرپا می ایستند و پاهایشان ورم می کند؛ فرد می تواند بسته به میزان تورم از کفی های متفاوتی در هر روز استفاده کند. پزشک، بسته به مشکل تشخیص داده شده، نوع کفش طبی مناسب را معلوم می کند.
چرا به کفش طبی نیاز داریم؟
زنان در تمام طول عمر خود به اشکال مختلفی فعالیت دارند. اگر شما در یکی از شرکت های معروف و پر رفت و آمد جهان فعالیت می کنید و مدام از یک جلسه به جلسه دیگری می روید یا در اطراف منزل به دنبال کودکان خود می دوید و به انجام امور منزل می پردازید یا درحال لذا بردن از دوران بازنشستگی خود هستید همواره در معرض خطر آسیب دیدگی پا و بروز مشکلات پا قرار دارید. بیماری های پا به دلایل مختلفی به وجود می آید که برخی از آنها عبارتند از پوشیدن کفش نامناسب، آسیب دیدگی پا، بالا رفتن سن یا اختلالات پزشکی مانند چکشی شدن انگشتان پا، پینه بستن پا بدشکل شدن انگشتان و بونیون از علل شایع بروز این مشکلات هستند. مردان تمایل چندانی به پوشیدن کفش مد روز ندارد اما زنان عاشق این نوع کفش ها هستند ولی متاسفانه کفش پاشنه بلند و پنجه باریک که در اکثر مغازه ها نیز وجود دارد دشمن پای شما است زیرا به شدت پنجه پای شما را فشار می دهد و شرایط بدی را به وجود می آورد. هنگامی که شما این نوع کفش را می پوشید انگشتان پا به شدت تحت فشار قرار می گیرند و جمع می شوند و کفش که به پا دارید به صورت نامناسب به توزیع وزن بدن می پردازد و باعث می شود که از قسمت سینه پا تا انگشتان پا تحت فشار بسیار زیادی قرار بگیرند. به عبارت دیگر احتمال بروز مشکلات مربوط به آسیب دیدگی پا در میان زنان بیشتر از مردان است.
چگونه یک کفش طبی مناسب را انتخاب کنیم؟
اکنون وقت آن رسیده که به دنبال صندل، کفش تخت، بوت، کفش کتانی و حتی کفش پاشنه بلند طبی باشید تا علاوه بر احساس راحتی بیشتر از پای خود نیز محافظت کنید. از این نوع کفش ها برای درمان برخی از مشکلات پا از قبیل انگشت چکشی، بونیون، انحراف انگشتان، بد شکل شدن انگشتان، صافی کف پا، پهن شدن پا و مواردی از این قبیل استفاده می شود. این مشکلات در میان زنانی که به لحاظ شغلی بسیار پرمشغله هستند و به واسطه شغلی که دارند باید کفش پاشنه بلند بپوشند بسیار شایع است.
.