به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اگر به فرزندتان نه ميگوييد و او گريه ميكند قرار نيست توجه ويژه يي به او بدهيد. به ياد داشته باشيد توجه به كار كودك آن را تقويت ميكند. و بدترين رفتار اين است به خاطر گريه كودك، كوتاه بياييد. فراموش نكنيد رمز موفقيت اين است كه تا جاي ممكن نه نگوييد اما زماني كه گفتيد قرار نيست با مانور فرزندتان كوتاه بياييد. اولين بار كه كوتاه آمديد فرزندتان را خراب كرده ايد. و همينجاست كه گفته ميشود فلاني به بچه هاش توجه و آزادي و محبت داده اما بچه ش لوس شده، توجه و محبت و احترام كودك را لوس نميكند، اما تقويت رفتار منفي كودك، باعث لوس شدنش خواهد شد و كودك ياد ميگيرد انقدر گريه كند، خودش را زمين بياندازد، گاز بگيرد، سرش را به زمين بكوبد تا به هدفش برسد.
اگر فرزندتان چنين كاري ميكنند تا زماني كه آسيبي ندارد كاملا به رفتارش بي توجهي كنيد. نه نصيحت نه بغل كردن نه داد زدن نه كوتاه آمدن كمك نخواهد كرد بلكه به او مياموزد قدرت دست اوست. تا دو سالگي نيازهاي فرزندتان بايد در كوتاه ترين زمان ممكن انجام شود. اگر نه ميگويد قرار نيست كوتاه بياييد. از دو سالگي به كودك صبر آموخته ميشود. اگر فرزندتان گريه كردن براي رسيدن به خواسته هايش را آموخته بهترين روش بي اعتنايي به رفتار اوست. اگر فرزندتان جملات شما رو ميفهمد به او بگوييد ميدونم ناراحتي اما وقتي گريه ميكني نميفهمم چي ميگي گريه هات كه تموم شد حرف ميزنيم.
رمز موفقيت اينجاست كه كوتاه نياييد. يادتان باشد زماني كه خسته شديد، كلافه شديد، دلتان سوخت و كوتاه امديد؛ چه داد بزنيد چه تنبيه كنيد چه او را به خواسته اش برسانيد تنها رفتار اشتباه او را تقويت كرده ايد شما می توانید به کودکتان اطمینان دهید که احساس او را درک میکنید تا به او کمک کنید. این می تواند قوت قلب برای کودک باشد که بداند حسی که او دارد نرمال است و شما به او عشق می ورزید حتی اگر او گریه کند و با خواسته شما مقابله کند
گریه مداوم
بعضي از كودكان هيچ وقت درست حرف نمي زنند و به جاي آن دائم گريه مي كنند؛ براي گرفتن چيزي، نشان دادن ناراحتي و يا جلب توجه نسبت به خود. اين شرايط براي والدين واقعا كلافه كننده است و گاه نمي دانند چطور مي توانند از دست اين رفتار نادرست رها شوند.
چرا اینقدر گریه و زاری؟؟
۱-جلب توجه
بعضي از بچه ها عادت دارند كه خواسته هايشان از والدين را با گريه و ناله طلب كنند. آنها متوجه شده اند زماني كه گريه مي كنند بهتر و زودتر به خواسته هايشان مي رسند. والدين بايد دقت داشته باشند كه اين رفتار نبايد براي بچه ها عادت شود زيرا به تدريج در شخصيت آنها نهادينه خواهد شد. او به طور ناخودآگاه رفتار اطرافيان را تغيير مي دهد و مي آموزد كه اين چنين رفتاري مؤثرتر است. او احساس مي كند زماني كه گريه مي كند يا نق مي زند بيشتر مورد توجه و محبت است.
۲-نشان دادن بيماري
ممكن است كودك به خاطر عدم خواب كافي، احساس بيماري و مشكل در مدرسه يا وجود تنش در محيط منزل دائم گريه كند. در اين صورت با او صحبت كنيد، به ساعات خوابش حتما توجه داشته باشيد، فضاي آرام و شادي در منزل به وجود آوريد. معمولا با رعايت اين نكات رفتار منفي او نيز برطرف خواهد شد.
۳-امتحان كردن محدوديت ها
گروهي از كودكان از اين حربه استفاده مي كنند تا والدين را مجبور به اطاعت از خواسته هايشان كنند و خود را پادشاه منزل بدانند. والدين نگران و كلافه از گريه هاي فرزند مي شوند اما به ندرت بي تفاوتي نشان مي دهند و تسليم مي شوند. به اين ترتيب اگر كودك با گريه كردن به خواسته هايش برسد، اين رفتار را تكرار خواهد كرد.
توصيه هاي كاربردي براي رهايي از اين مشكل
با توجه به شرايط و شخصيت خود و فرزندتان نكات زير را به كار بريد:
علت گريه هاي كودك را بشناسيد.
به او توضيح دهيد كه اگر گريه نكند نيز شما به خواسته هايش اهميت مي دهيد.
هنگام گريه كردن به سخنانش بي توجه باشيد.
براي تمام كردن ناله و گريه، بر سرش فرياد نزنيد.
زماني كه آرام و درست صحبت مي كند كاملا با توجه به او توجه نماييد.
طي يك هفته او را به خاطر گريه نكردن تشويق كنيد اما به تدريج اين فاصله ها را بيشتر نماييد. كودك بايد متوجه شود كه صحبت كردن روش طبيعي برقراري ارتباط است.