به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، حرف زدن کودک با خودش در سن 3 تا 5 سالگی طبیعی است و راهی برای بیان افکار و احساسات درونی به حساب می آید. اما بسیاری از والدین نگرانند که آیا حرف زدن کودک با خودش نشانۀ وجود مشکل است؟ صحبت کردن کودک با خودش در سنین مشخصی یکی از خصوصیات رشد شناختی است و باعث پرورش خلاقیت او می شود. کودکانی که خلاق تر هستند، بیشتر خیال پردازی می کنند و این ویژگی در تک فرزندها بیشتر است. حرف زدن کودک با خودش، او را با محیط اطرافش آشناتر کرده و باعث بهتر شدن گفتارش می شود.
برخلاف بزرگسالان، کودکان به شکل واضح تر و حتی با صدای بلند با خودشان صحبت می کنند. آن ها دنیای اطراف خود را فراموش کرده و کاملاً وارد دنیای خیالی شان می شوند. ممکن است با خودشان یا عروسک هایشان حرف زده و از حرکات بدنی هم استفاده کنند. این گونه صحبت ها نمونه هایی از مکالمات خصوصی کودک را آشکار می کنند. شما با آگاهی از روانشناسی کودک بهتر می توانید فرزند خود را درک کنید. حرف زدن کودک با خودش شامل یک فعالیت سه مرحله ای است: صحبت های خصوصی دربارۀ یک عمل یا نقشۀ انجام شده، یک فعالیت در حال انجام و نهایتاً نتیجۀ یک کار.
نمونه هایی از حرف زدن کودک با خودش
برخی از حرف هایی که کودک با خودش می زند به فعالیت های او هیچ ربطی ندارد و ممکن است حرف زدن هایش مربوط به فعالیت های او باشد که در خانه انجام شده است . دسته دوم حرف زدن کودک با خودش مربوط به همان فعالیتی است که کودک انجام می دهد که این عمل سبب بازداری و مانع برای انجام فعالیت می شود و هیچ کمکی به فعالیت او نمی کنند .
حرف زدن ها و گفتارهای کودک با خودش مربوط به فعالیتی است که انجام می دهد و می تواند با انجام این فعالیت نیز کمک کند . در واقع این مدل از حرف زدن کودک با خودش به نوعی گفتار کودک را تقویت می کند . در نوع دیگری گفتار خودمحور کودک یا همان حرف زدن کودکان به دنبال پیدا کردن راه حلی برای مسئله خود می باشند . در این مدل کودکان به دنبال سؤالات و پاسخ به این سؤال ها می باشند . به عنوان مثال در حرف زدن آن ها عبارت هایی همچون این را کجا بزارم ؟ باید بذارم اینجا . استفاده می شود .
نتیجه گیری از انواع حرف زدن کودک با خودش
نتایج نشان می دهد در برخی از این نوع حرف زدن کودک با خودش که در دو مدل آخر بیان شد در ارائه آن خلاقیت وجود دارد . به عبارت بهتر هر چقدر حرف زدن کودک با خودش در این مدل ها بیشتر باشد خلاقیت و ابتکار کودکانتان افزایش پیدا می کند؛ و برعکس این فرایند اگر کودک در دو مدل اول و دوم حرف های خود را بزند نشان از کم خلاقیتی و کم توانی کودک است . این حرف زدن ها به والدین کمک می کنند که راهبردهای مناسب را برای تربیت فرزند خود در نظر بگیرند .