یکی از اصلی ترین دغدغه ایرانیان , صرفه جویی در مصرف سوخت و بنزین میباشد که طبیعتا یکی از دلیل هایی که موجب این صرفه جویی شده , بالارفتن قیمت بنزین در ایران میباشد. اما در هر زمان نمیتوان در مصرف سوخت و بنزین صرفه جویی کرد مانند هنگامی که وارد فصل زمستان میشویم و هوا رو به سرد شدن میرود درصد مصرف سوخت بالاتر از هر زمان میشود. در این مقاله قصد داریم به علت بالا رفتن مصرف سوخت در زمستان و نحوه جلوگیری از آن بپردازیم, در این مقاله ما را همراهی کنید.
چه چیزی موجب افزایش مصرف سوخت در زمستان می شود؟
موارد زیادی وجود دارد که بر روی مصرف سوخت خودروی شما در هوای سرد تأثیر می گذارد. از لحاظ علمی، مولکول ها در هوای سرد سعی می کنند در فاصله کمتری از هم حرکت کنند و علت آن هم، کم بودن میزان انرژی آنهاست. این بدان معنی است که چگالی هوای سرد خیلی بیشتر از هوای گرم است برای همین کشش آیرودینامیکی برروی خودروی شما (به ویژه در سرعت های بالا) بیشتر خواهدشد. این پدیده بر لاستیک های شما هم اثر خواهد کرد و موجب می شود باد آنها کمتر شود. این باعث می شود اصطکاک و مقاومت بین تایر و زمین بیشتر شود و مصرف سوخت خودرو بالا رود.
هوای سرد همچنین سیال های خودرو نظیر روغن موتور یا روغن گیربکس را چگال تر می کند و موجب اصطکاک بیشتر در پیشرانه و گیربکس می شود. این اتفاق بیشتر خودرو را در سفرهای کوتاه مدت هدف قرار می دهد، چون هرچیزی در خودرو در دماهای بالاتر، کارآمدتر می شود. شما ممکن است مقدار زیادی قدرت صرف استفاده از گرم کن کنید یا همین طور زمان زیادی را به گرم کردن خودرو پیش از حرکت اختصاص دهید.
خودروی شما همین طور در برف و یخ هم سوخت بیشتری مصرف می کند. به طور کلی، به صرفه ترین سرعت، ۴۵ مایل در ساعت است. اگر جاده پوشیده از یخ باشد، شما مجبورید با سرعتی خیلی کمتر از این مقدار حرکت کنید. تایرهای خودروی شما هم تماس کمتری با جاده خواهند داشت که بدان معناست که تمام قدرت خودروی شما به جاده منتقل نخواهد شد. تمام این دلایل کوچک موجب تفاوتی بزرگ می شوند.البته موارد دیگری هم موجب افزایش مصرف سوخت می شوند که بعضی از آنها در ذیل مورد اشاره قرار گرفته است:
- تنظیم نبودن موتور
- خاموش نکردن خودرو زمانی که توقف کرده اید.
- استفاده از روغن موتوری که اصطکاک را بین قطعات موتور کاهش نمی دهد.
- بد کار کردن سنسور اکسیژن و فیلتر هوا
- همیشه روشن نگه داشتن سیستم تهویه خودرو
- احتراق ناقص یا عملکرد ضعیف شمع ها
- مسدود شدن فیلتر سوخت
- کیفیت ضعیف سوخت
- هم تراز نبودن چرخ ها
- درست کار نکردن پیستون های ترمز
- عادات بد رانندگی
- رانندگی با سرعت بالا
- مشکلات سیستم پاشش سوخت مربوط به موتور
- گرم کردن موتور در زمستان که بسیار زمانبر است
- تزریق بد سوخت
راه های کاهش مصرف سوخت در زمستان
- خودرو را در محیط های سرپوشیده یا بسته مانند پارکینگ پارک کنید، زیرا در صورت استفاده مجدد از خودرو زمان کمتری صرف گرم شدن موتور خواهد شد.
- از روغن موتور با ویسکوزیته مناسب و از روغن های چهارفصل استفاده کنید.
- خودرو را در حین حرکت گرم کنید و از انجام این کار در حالت درجا خودداری کنید، زیرا خودرو در حین حرکت بسیار سریع تر گرم می شود. بهترین حالت این است که بعد از حدود ۲ دقیقه شروع به حرکت کنید.
- از پیمودن مسیرهای کوتاه و خاموش کردن خودرو تا حد امکان خودداری کنید.
- از عایق کاپوت استفاده کنید. اینکار باعث می شود گرمای موتور برای مدت بیشتری حفظ شود و موتور سریع تر به دمای مطلوب برسد.
- از حمل بار اضافه و غیرضروری و فراتر از توان خودرویتان خودداری کنید.
- از تنظیم بودن موتور اطمینان حاصل کنید.
- میزان باد لاستیک ها را چک کنید و در صورت لزوم مقداری به آن اضافه کنید. همچنین چرخ ها را به صورت دقیق بالانس کنید.
- نحوه رانندگی خود را تغییر دهید. مصرف سوخت به طرز شگفت آوری به نحوه رانندگی وابسته است.
- استفاده از کروزکنترل در بزرگراه ها می تواند مصرف سوخت را کاهش دهد.
- پدال گاز را تا انتها فشار ندهید و به صورت ناگهانی شتاب نگیرید. اگر پدال گاز را به آرامی فشار دهید مصرف سوخت کمتر خواهد شد.
- از سالم بودن سنسورهای خودرو به ویژه سنسور اکسیژن مطمئن شوید.
- در صورت کثیف بودن فیلتر هوا، آن را تعویض کنید.
- سیستم جرقه زنی و شمع ها را چک کنید و شمع های معیوب را تعویض کنید.
- موارد دیگری مانند کیفیت پایین سوخت، عادت های بد رانندگی، مشکلات سیستم پاشش سوخت و کثیف بودن انژکتور و… نیز می توانند در افزایش مصرف سوخت نقش پررنگی داشته باشند.
اگر همین موارد ساده را رعایت کنید مصرف سوخت خودرویتان به طرز قابل توجهی کم خواهد شد و دیگر کمتر نگران تمام شدن مصرف سوخت خودرو خواهید بود.