سامانه صدور الکترونیکی مجوز موسسات و مراکز غیردولتی و خیریه
همانطور که دولت، برای ثبت شرکت به صورت اینترنتی، سامانه جامع ثبت شرکت ها را راه اندازی نموده، برای صدور الکترونیکی مجوز موسسات و مراکز غیردولتی و خیریه نیز، سامانه مخصوص این امر را طراحی کرده که در این بخش از محتوا، قصد داریم به معرفی آن، بپردازیم.
- سامانه صدور الکترونیکی مجوز موسسات و مراکز غیردولتی و خیریه یا درگاه ملی مجوز ها، از طریق آدرس mojavez.ir، در دسترس متقاضیان بوده و می توانند، با مراجعه به آن، پس از ثبت نام و احراز هویت در پنجره ملی خدمات هوشمند دولت، نسبت به ثبت درخواست صدور مجوز، اقدام کنند.
- از دیگر امکاناتی که این سامانه، در اختیار مراجعان خود، قرار می دهد، اطلاع از شرایط تاسیس موسسات و مراکز غیردولتی و خیریه، مدارک لازم، هزینه ها و مدت زمان صدور مجوز است. همچنین، امکان دریافت اطلاعات، درباره مدارک و شرایط دریافت مجوز سایر کسب و کارها در کشور نیز، از طریق این سامانه، وجود دارد.
شرایط تاسیس موسسات و مراکز غیردولتی و خیریه
تنها، افرادی که دارای شرایط تاسیس موسسات و مراکز غیردولتی و خیریه هستند، می توانند، نسبت به ثبت درخواست صدور این مجوز، اقدام کنند و در غیر این صورت، درخواست آن ها، به دلیل واجد شرایط نبودن، رد خواهد شد. این شرایط، بر اساس آنچه در سامانه صدور الکترونیکی مجوز موسسات و مراکز غیردولتی و خیریه یا درگاه ملی مجوز ها، آمده، عبارتند از:
- داشتن حداقل سرمایه لازم، برای تاسیس موسسات و مراکز غیردولتی و خیریه که این حداقل سرمایه را در تیتر هزینه، توضیح خواهیم داد؛
- داشتن تابعیت ایران؛ شرط سنی حداقل 18 سال و اعتقاد به یکی از ادیان رسمی کشور؛
- دارا بودن مدرک تعیین کننده وضعیت خدمت فرد، اعم از کارت پایان خدمت یا معافیت( افراد بالای 50 سال، از ارائه مدرک پایان خدمت، معاف هستند)
- امکان معرفی یک نفر، با حداقل مدرک کارشناسی، به عنوان رییس هیئت مدیره یا مدیر عامل یا بازرس موسسه
- داشتن فضایی با کاربری غیر مسکونی، با ابعاد حداقل 50 متر
- مشغول نبودن مدیر عامل، در ساعات اداری به شغلی دیگر، غیر از فعالیت در موسسه
- بهره مندی از تائیدیه اماکن
- معتاد نبودن شخص حقیقی یا مدیر عاملان و اشخاص صاحب امضای شخص حقوقی، همچنین، عدم وجود رابطه و خویشاوندی، اعم از سببی یا نسبی، میان بازرس موسسه، با اعضای هیئت مدیره. در ادامه، درباره نحوه دریافت مجوز موسسات و مراکز غیردولتی و خیریه از طریق سامانه صدور الکترونیکی آن، توضیح خواهیم داد.
نحوه دریافت مجوز موسسات و مراکز غیردولتی و خیریه
از آنجا که متقاضیان دریافت مجوز موسسات و مراکز غیردولتی و خیریه، باید با نحوه دریافت این مجوز آشنا باشند، در این بخش از مقاله، قصد داریم در خصوص نحوه دریافت مجوز موسسات و مراکز غیردولتی و خیریه توضیح دهیم که به شرح زیر می باشد:
- در ابتدا، متقاضی باید، آدرس سامانه مخصوص این امر، یعنی mojavez.ir را در مرورگر خود، جستجو کند تا وارد صفحه ای همانند صفحه زیر گردد و بر روی گزینه ورود سمت چپ صفحه کلیک کند.
- سپس، باید، نوع شخص را انتخاب کرده که در اینجا، شخص حقیقی انتخاب شده است.
- در این گام، متقاضی، به درگاه احراز هویت پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، هدایت خواهد شد و باید، شماره همراه خود و کد امنیتی تصویر را در کادرهای مربوطه وارد کند تا کد تایید، به همراه او، ارسال شود.
- در این مرحله، متقاضی باید، کد 5 رقمی ارسالی به شماره همراه را در کادر مورد نظر، وارد کرده تا مجددا، به صفحه درگاه ملی مجوز ها، هدایت شود.
- در این بخش، متقاضی باید، عبارت خیریه را در کادر جستجو، وارد کرده و بر روی گزینه جستجو، کلیک کند.
- در این مرحله، متقاضی باید، بر روی گزینه درخواست مجوز کلیک کند تا وارد صفحه توضیحات شرایط تاسیس، هزینه، مدت زمان و... برای دریافت مجوز گردد.
- در این بخش، متقاضی باید، پس از مطالعه شرایط تاسیس و تهیه مدارک، گزینه آبی رنگ درخواست مجوز را انتخاب کند.
- در این مرحله، متقاضی باید، تیک تایید قبول شرایط تاسیس را انتخاب کرده و با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز نظیر سریال کارت ملی و...، بر روی گزینه درخواست مجوز، کلیک کند.
- با طی کردن مراحل لازم و بارگذاری مدارک مورد نیاز که در ادامه، توضیح خواهیم داد، متقاضی، قادر خواهد بود، پس از طی شدن یک بازه زمانی مشخص، در صورت تکمیل بودن مدارک و تایید ثبت نام، اقدام به اخذ مجوز موسسات غیر دولتی و خیریه کند و سپس، با مراجعه به بهزیستی، نسبت به دریافت موافقت اصولی و پروانه تاسیس، اقدام نماید.
مدارک لازم برای دریافت مجوز موسسات و مراکز غیردولتی و خیریه
یکی از مراحل دریافت مجوز موسسات و مراکز غیردولتی و خیریه داشتن مدارک لازم برای این امر است. از این رو، در این قسمت، درباره مدارک لازم برای دریافت دریافت مجوز موسسات و مراکز غیردولتی و خیریه، توضیح خواهیم داد که به شرح زیر، هستند:
- مدارک اثبات کننده داشتن سرمایه ابتدایی مورد نیاز، برای تاسیس موسسات و مراکز غیر دولتی و خیریه
- فرم تکمیل شده تقاضای تاسیس موسسات و مراکز غیر دولتی و خیریه
- کپی شناسنامه (از تمام صفحات) و کارت ملی اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل
- عکس سه درچهار (پرسنلی) مدیر عامل یا اشخاص حقیقی
- مدارک تعیین تکلیف در خصوص نظام وظیفه، نظیر کارت معافیت سربازی، کارت پایان خدمت و...
- اصل گواهی مثبت عدم اعتیاد مدیر عامل، صاحبان امضای شخص حقوقی و یا اشخاص حقیقی
- مدرک تاییدیه پلیس نظارت بر اماکن عمومی و پلیس اطلاعات و امنیت عمومی
- مدرک مثبت تاییدیه مدرک کارشناسی مدیر عامل شخص حقوقی، از وزارت علوم
هزینه های دریافت مجوز موسسات و مراکز غیردولتی و خیریه
همانطور که ثبت شرکت، نیازمند پرداخت هزینه است، دریافت مجوز موسسات و مراکز غیردولتی و خیریه نیز، مستلزم پرداخت هزینه های مربوط به این امر است که در ادامه، در خصوص این هزینه ها، بر اساس آنچه در سایت سامانه دریافت مجوز موسسات و مراکز غیردولتی، آمده، توضیح خواهیم داد.
- اولین و اصلی ترین هزینه، از هزینه های دریافت مجوز موسسات و مراکز غیردولتی و خیریه، هزینه درخواست صدور آن است که در حال حاضر، طبق اعلام سامانه، مبلغی معادل 10 هزار تومان می باشد.
- هزینه های فرعی قابل پرداخت برای دریافت مجوز موسسات و مراکز غیردولتی و خیریه، هزینه مربوط به دریافت گواهی عدم اعتیاد شخص حقیقی و یا مدیر عامل و صاحبان امضای شخص حقوقی می باشد که در حال حاضر، در حدود 100 تا 150 هزار تومان می باشد.
- همچنین، حداقل سرمایه لازم، برای تاسیس موسسات و مراکز غیردولتی و خیره که در خصوص موسسات شهرستانی، 50 میلیون تومان؛ موسسات استانی 200 میلیون تومان؛ موسسات فرا استانی، حداقل مبلغ 500 میلیون تومان و موسسات کشوری، مبلغ 1 میلیارد تومان می باشد نیز، از دیگر هزینه های فرعی دریافت مجوز تاسیس موسسات غیردولتی و خیریه است.
مدت زمان دریافت مجوز موسسات و مراکز غیردولتی و خیریه
یکی از پرسش های رایج متقاضیان دریافت مجوز موسسات غیردولتی و خیریه، در خصوص مدت زمان صدور این مجوز و مدت اعتبار آن است. لذا در این بخش از محتوا، قصد داریم درباره مدت زمان دریافت مجوز موسسات و مراکز غیردولتی و خیریه و مدت اعتبار مجوز صادره، صحبت کنیم. در خصوص مدت زمان صدور این مجوز باید گفت، پس از ثبت درخواست، در صورت تکمیل بودن مدارک متقاضی و واجد شرایط تشخیص داده شدن، 60 روز کاری، زمان می برد تا نهاد ذی صلاح، اقدام به صدور مجوز موسسات غیردولتی و خیریه کند. در باب مدت اعتبار مجوز موسسات غیر دولتی و خیریه نیز، بر اساس آنچه در سایت سامانه آمده، از زمان صدور، به مدت 60 ماه، مجوز صادر شده، دارای اعتبار خواهد بود و پس از آن، متقاضی باید، برای تمدید مجوز دریافت شده، اقدام کند.
بنابراین نحوه دریافت مجوز موسسات و مراکز غیر دولتی و خیریه، از طریق مراجعه به سامانه صدور آن که درگاه ملی مجوزها بوده و پس از احراز هویت، میسر می باشد و از جمله شرایط تاسیس و مدارک لازم برای صدور مجوز موسسات غیردولتی، داشتن گواهی عدم اعتیاد و حداقل سرمایه لازم، برای تاسیس موسسه است. امیدوارم از محتوای مسائل حقوقی نهایت استفاده را برده باشید و برای کسانی که دچار مشکل حقوقی هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.