چگونه سهام مناسب برای سرمایه گذاری در بورس را پیدا کنم؟

  سه شنبه، 14 مرداد 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
چگونه سهام مناسب برای سرمایه گذاری در بورس را پیدا کنم؟
ساعد نیوز: شما بعنوان سرمایه گذار تازه به بورس وارد شده اید و ومقدار مناسبی سرمایه جهت سرمایه گذاری دارید، در وهله اول حتی نام نماد های سود ده را هم نمیدانید که در آن ها سرمایه گذاری کنید چه باید بکنید چگونه این نماد ها را پیدا کنید، برای یافتن نماد های سوده ویا نمادهایی که ویژگی هایی را که شما می خواهید داشته باشند

شما بعنوان سرمایه گذار تازه به بورس وارد شده اید و ومقدار مناسبی سرمایه جهت سرمایه گذاری دارید، در وهله اول حتی نام نماد های سود ده را هم نمیدانید که در آن ها سرمایه گذاری کنید چه باید بکنید چگونه این نماد ها را پیدا کنید، برای یافتن نماد های سوده ویا نمادهایی که ویژگی هایی را که شما می خواهید داشته باشند باید از مهارت فیلتر نویسی برخوردار باشد.

فیلتر نویسی در بورس تهران در حال حاضر یکی از امکاناتی است که از طریق دیده بان بازار در اختیار سرمایه گذاران قرار گرفته است و سرمایه گذاران نیز با استفاده از آن قادر هستند با توجه به معیارهایی که مد نظرشان می باشد برخی از سهامی که قابلیت رشد در اینده را دارند انتخاب کنند. البته برخی از فیلترهای کاربردی وجود دارد که مناسب نوسان گیری در بورس است و سرمایه گذاران با نوشتن فیلترهای مربوط می توانند به شکار شرکت هایی بروند که دور از چشم بازار است و به راحتی در ان سود کسب کنند. البته فیلتر نویسی در دیده بان بازار بیشتر به جنبه های معامله گری در بازار توجه میکند و مبنای بنیادی و یا تکنیکال ندارد. به عنوان مثال گفتیم که هر گاه قدرت خریدار به فروشنده در سهمی بالا باشد می تواند احتمال بازی سفته بازار در سهم باشد که گروهی با هدف جمع کردن سهم ورشد قیمت آن وارد شده اند و یا اینکه مفهوم خرید و فروش حقوقی ها در بازار سرمایه چیست و سیگنال خرید است یا سیگنال فروش. پس شناخت فیلترهای کاربردی در بورس تهران می تواند برخی فرصت های مناسبی را برای سرمایه گذاری ایجاد کند که نباید نسبت به آن غافل شد.

در انتخاب سهم به چه چیزی توجه کنیم

میزان نقد شوندگی سهم

میزان نقد شوندگی سهم یکی از موارد مهمی است که همیشه هنگام رصد بازار بورس باید به آن توجه کنیم. در واقع توصیه می شود همیشه سهمی را انتخاب کنیم که حجم معاملات آن ها قابل توجه بوده و نقدشونده باشد. اگر سهمی را انتخاب کنیم که نقدشوندگی آن خوب نباشد، زمان فروش سهام مذکور دچار مشکل خواهیم شد؛ حتی ممکن است چنین نمادهایی برای مدتی بسته هم بمانند.برای تعیین سهامی که ورود نقدینگی در آنها اتفاق افتاده است؛ کافی است دستور زیر را کپی کرده و در بخش فیلتر سایت tse تایپ کنید.

(([ih][0].QTotTran5J + [ih][1].QTotTran5J + [ih][2].QTotTran5J + [ih][3].QTotTran5J + [ih][4].QTotTran5J + [ih][5].QTotTran5J)/6)*4 < (tvol)

حجم معاملات

به طور اساسی حجم معاملات در بورس تعداد کل خریداران و فروشندگان را نشان می دهد که در یک بازه زمانی مشخص معمولا در یک روز به تبادل سهام مشغولند. هر وقت حجم معاملات زیاد باشد، سهام فعال تر است. داده های مربوط به حجم یک سهم در چارت یا صفحه معاملات قابل رویت می باشد. بیشتر وبسایت های مالی اطلاعاتی در مورد میزان حجم معاملات دارند. اما سرمایه گذاران کمتری با نحوه استفاده از آن آشنا هستند تا سود خود را افزایش و ریسک را کاهش دهند.

بیایید فرض کنیم در روز مشخص حجم معاملات در بورس ۳۰۰٫۰۰۰ سهم بوده باشد، اما هر روز عادی میزان حجم معاملات ۱۰۰۰٫۰۰۰ سهم است. این نشان می دهد میزان حجم معاملات در آن روز مشخص زیر میانگین می باشد. به این معنی که سرمایه گذاران بزرگ در آن روز معامله نکرده اند و تصمیم به نزولی کردن بازار داشتند. آنها با فروش سهام، بازار را به سمت پایین سوق می دهند.در واقع اهمیت حجم معاملات در اینجا مشخص می شود. معامله گران زمانی اقدام به خرید سهمی می کنند که قیمت، سطح بحرانی را بشکند و حجم معاملات بالا باشد. البته اگر سهم با حجم کمتری به سمت پایین حرکت کند باز اقدام به خرید آن می کنند.حجم معاملات در بورس باید در یک بازار رو به رشد، بالا باشد. بایستی با زیاد شدن خریداران، قیمت ها هم به سمت بالا حرکت کنند. افزایش قیمت ها و کاهش حجم معاملاتی یک هشدار برای معکوس شدن احتمالی خط روند است

سهام شناور

سهام شناور آزاد یا (Free Float) بخشی از سهام یک شرکت است که دارندگان آن، آماده عرضه و فروش آن سهام هستند. آنها قصد ندارند با حفظ آن قسمت از سهام، در مدیریت شرکت مشارکت کنند و انتظار می رود در آینده نزدیک، آن سهام، قابل معامله باشد. به عبارت دیگر، ۲۴ درصد از کل سهامداران، حاضر به عرضه سهام خود هستند و قصد ندارند سهم را نگهداری کنند و کرسی مدیریتی در این شرکت داشته باشند. ۲۴ درصد از کل ۷۸ میلیارد، شامل ۱۸ میلیارد و ۷۲۰ میلیون برگه سهم می شود. این درصد به ما کمک می کند تا بدانیم، چه میزان از سهامداران مایل به عرضه سهم هستند و این موضوع چقدر می تواند ریسک معاملات ما را در خرید یا فروش تحت تاثیر قرار دهد. در حقیقت، هرچه این نسبت بزرگ تر باشد، یعنی تمایل سهامداران به نگهداری سهم کمتر است. بنابراین ریسک نگهداری سهم توسط ما افزایش می یابد. چون عده ای می توانند با عرضه خود، منافع نگهداری سهم توسط ما را تحت تاثیر قرار دهند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها