چگونگی داشتن استقلال مالی زنان

  پنجشنبه، 25 فروردین 1401   زمان مطالعه 21 دقیقه
چگونگی داشتن استقلال مالی زنان
استقلال مالی زنان موضوعی است که شاید به‌مذاق جوامع مردسالار چندان خوش نیاید؛ جوامعی که در آن، مردان دوست دارند زنان از نظر مالی به آنها وابسته باشند. از دلایل آن بگذریم، زیرا قصد نداریم در این مقاله از تمایل مردان برای وابستگی مالی زنان به آنها صحبت کنیم. آنچه در این مطلب مدنظر ماست اهمیت استقلال مالی زن و مراحل رسیدن به آن است.

خوشبختانه امروزه زنان بیش از پیش از استقلال مالی برخوردارند. اما خانواده ها و مردان زیادی با استقلال مالی زنان مخالفت دارند؛ چرا که به اعتقاد برخی از آن ها اشتغال زنان در بسیاری از مواقع باعث بر هم خوردن نظم موجود در خانواده می شود. با ورود هر چه بیشتر زنان به دانشگاه و تخصصی شدن مشاغل، علاقه آن ها نیز برای ورود به بازار کار بیشتر شده است. شاید استقلال مالی زنان در نگاه اول امری مثبت به چشم آید، اما هر تغییری اگر به درستی انجام نشود، مشکلاتی را برای افراد آن جامعه به همراه خواهد داشت. از طرف دیگر کار کردن در خارج از منزل تنها مختص آقایان نیست و زنان هم می توانند از مزایای آن بهره مند شوند، قبول این موضوع اولین قدم برای تحقق حقوق زنان است.

استقلال مالی به چه معناست؟

حتی اگر حامی قابل اعتمادی دارید و به گمانتان این موضوع اهمیتی ندارد، روزی ممکن است حامی تان را از دست بدهید. پس استقلال مالی را نباید بی اهمیت بدانید. استقلال مالی به زبان ساده یعنی از نظر مالی به کسی وابسته نباشید. خب، در این صورت چه اتفاقی می افتد؟

  • کنترل امور مالی شما دست خودتان است: بنابراین خودتان درباره پولتان تصمیم می گیرید و برای این کار به دیگران متکی نیستید.
  • دانش مدیریت مالی را فرامی گیرید، حتی اگر در سطحی ابتدایی باشد: با این دانش می توانید تصمیمات درستی بگیرید و امور مالی تان را مدیریت کنید.
  • می توانید از نظر مالی خودتان را حمایت کنید: یعنی با درآمد شغلی، پس انداز، سرمایه گذاری یا ترکیبی از هر سه می توانید روی پای خودتان بایستید. مجبور نیستید به پول توجیبیِ پدر، خرجیِ همسر، کمک مالی دولت یا وام و نظایر آنها تکیه کنید.

پیامدهای مثبت استقلال مالی برای زنان

استقلال مالی زن ها چه برای خود آن ها و چه برای خانواده آن ها مزایایی به همراه دارد. تفاوت زنان دارای استقلال مالی به طور واضح در برخی زمینه ها به چشم می خورد. در اینجا به برخی از تفاوت های زنان مستقل پرداخته ایم:

1. احساس رضایت درونی

مسلم است که پول و کسب درآمد در درجه اول برای هر شخصی خوشایند و رضایت بخش است. زنان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. رضایت درونی از کار و پولی که بابت آن دریافت می کنید بزرگترین و ارزشمندترین بخش از زندگی شغلی زن محسوب می شود. در واقع رضایت درونی زمانی بیشتر می شود که زن احساس کند، کارآمد بوده و از مهارت هایش می تواند در جهت تأمین نیازهایش استفاده کند.

زنی در ساحل

2. استقلال مالی زنان و بالا رفتن اعتماد به نفس

زمانی که زن از نظر مالی مستقل باشد، دارای اعتماد به نفس بالاتری خواهد بود. وقتی که کسب درآمد می کنید خیال تان از بابت پرداخت اقساط و خرج و مخارج پایان ماه و .. راحت است. راحت تر می توانید خرید کنید و این مسئله می تواند به شما انرژی زیادی برای ادامه راه بدهد.

3. اجتماعی شدن و معاشرت بیشتر

حضور در اجتماع در بهبود کیفیت روابط بین فردی شما کمک می کند. ارتباط و معاشرت با افراد مختلف، به اشتراک گذاشتن تجربیات و روزمرگی و دیگر چالش هایی که در محل کار ایجاد می شود، در بهبود روابط بین فردی زنان مؤثر است. قرار گرفتن در محیط کار به خودی خود منجر به بهبود مهارت های ارتباطی می شود.

4. استقلال مالی زنان و کمک به اقتصاد خانواده

استقلال مالی زنان باعث می شود آن ها نیز سختی پول درآوردن را درک کنند. در خرج کردن پول حساسیت بیشتری به خرج داده و به رشد اقتصادی خانواده کمک کنند. استقلال آن ها باعث می شود نگاه واقعی تری به مخارج خانه داشته و در زمان مشکلات حامی اعضای خانواده خود باشند. توانایی آن ها در کمک مالی نیز به آن ها احساس آزادی بیشتر در تصمیمات مربوط به دارایی های مالی را می دهد.

5. برنامه ریزی و مدیریت زمان

شاغل بودن باعث می شود زنان نسبت به زمان و برنامه های خود بیشتر توجه داشته و امور زندگی را طبق یک نظم خاصی بگردانند. در بسیاری موارد زنان شاغل بهتر می توانند امور منزل و فرزند خود را برنامه ریزی و مدیریت کنند. شاید در ابتدا با مشکلاتی رو به رو شوند، اما بعد از مدتی یاد می گیرند که چگونه به طور مفید از زمان خود استفاده کنند.

6. داشتن حقوق و رفاه بیشتر

در خانواده ای که هر دو زن و شوهر منبع درآمد دارند، مسلما رفاه بیشتری در آن خانواده وجود خواهد داشت. به علاوه روابط زناشویی زنان دارای استقلال مالی بهتر می تواند باشد چرا که نوع ارتباط زن با همسرش به خاطر وابستگی مالی دچار چالش نمی شود.

پیامدهای منفی استقلال مالی زنان

از آن جا که مسئولیت هزینه های منزل به عهده زنان نیست، ممکن است توجهی به چگونگی خرج کردن پول خود نداشته باشند. همین موضوع باعث مخالفت خانواده با اشتغال زنان می شود یا ممکن است علارغم کار کردن هیچ پس اندازی نداشته باشند. در پیامدهای منفی استقلال مالی زنان و رفاه اقتصادی آنان پرداخته ایم:

1. خستگی و کمبود انرژی

زنان شاغل ممکن است که بعد از مدتی دچار خستگی جسمی و روانی و بعد از مدتی فرسودگی شغلی شوند. این موضوع مدیریت امور منزل و خانه داری را دچار معضلاتی می کند. همکاری میان زن و شوهر در مورد وظایف خانه داری می تواند خستگی در زنان را کاهش دهد. به علاوه باعث بهبود صمیمیت زوجین و روابط زناشویی شود.

2. نگهداری فرزند

یکی از اصلی ترین مشکلات مادران شاغل، مشکلات مربوط به نگهداری از فرزندان است. اغلب مردان به همین دلیل با اشتغال همسران خود مخالفت می کنند. اینکه چه کسی در زمان نبود مادر از فرزند نگهداری می کند از اهمیت زیادی برخوردار است. فرستادن کودک به مهد کودک، پدر بزرگ مادر بزرگ، پرستار و یا دیگر مراقبان هر کدام مشکلات مربوط به خود را دارد. انتخاب یک مهد مناسب، کمک و همکاری اطرافیان و استفاده از مزایای قانون کار که برای زنان در نظر گرفته شده است می تواند به حل بهتر این مسائل کمک کند. همچنین فرستادن فرزندان به مهد کودک جنبه های گوناگونی را شامل می شود.

3. اختلاف بر سر خرج و مخارج

گاهی اختلافات به دلیل عدم توافق بر سر خرج و مخارج و چگونگی خرج کردن در منزل ایجاد می شود. مشخص نکردن میزان مشارکت مالی زن در مخارج و بالا رفتن توقعات همسر معمولا باعث شروع این اختلافات می شود. بهتر است زوجین از همان ابتدا درباره سهم هر کدام در مسائل مالی به توافق برسند.

4. دیدگاه منفی مردان به استقلال مالی خانم ها

دیدگاه منفی مردان نسبت به استقلال مالی زن ها ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. تمایل زن به استقلال مالی و نارضایتی همسر نسبت به این موضوع می تواند مشکلاتی را برای آن ها در زمینه های مختلف روابط زناشویی ایجاد کند. معمولا این مشکلات در خانواده هایی به چشم می خورد که درباره این مسائل قبل از ازدواج به اشتراک و تفاهم نرسیده اند. مشاوره خانواده به خانواده ها کمک می کند تا به حل بهتر این مسائل بپردازید.

پول دادن مرد به زن

مراحل رسیدن به استقلال مالی کدام اند؟

برای رسیدن به استقلال مالی باید ۶ مرحله مهم را طی کنید:

۱. خواسته هایتان را مشخص کنید

همان طور که گفتیم، اولین جنبه اساسی استقلال مالی این است که بتوانید درباره پولتان تصمیم بگیرید. چه تصمیماتی؟ برای پاسخ به این سؤال ابتدا از خودتان بپرسید:

  • می خواهم از چه چیزی در زندگی ام محافظت کنم؟
  • برای داشتن آرامش روحی به چه چیزهایی نیاز دارم؟
  • رسیدن به چه چیزهایی در زندگی برایم مـهم تر است؟
  • بیشتر نگرانم چه چیزهایی را در زندگی از دست بدهم؟
  • کمترین هزینه ای که می توانم از دست بدهم چقدر است؟

پاسخ این پرسش ها مشخص می کند چه تصمیماتی باید بگیرید. درست مانند سفر است. مگر نه اینکه هرجایی که بخواهید بروید اول باید مقصد را مشخص کنید؟ مقصد است که تعیین می کند باید از کدام جاده ها بروید، چه ملزوماتی نیاز دارید و چه مدت طول می کشد تا به آنجا برسید. اولین قدم برای استقلال مالی این است که مقصد زندگی تان را انتخاب کنید.

نکاتی برای انتخاب مقصد

انتخاب مقصد دشوار است؛ اما می توانید آن را به چیزی لذت بخش تبدیل کنید. این طور عمل کنید:

  • فهرستی از اهدافتان را بنویسید و همیشه آن را همراه خودتان داشته باشید. نگه داشتن آنها در ذهن فقط در حد رؤیا باقی می ماند، حتما آنها را بنویسید تا شبیه طرح شود. هرازگاهی آن را مطالعه کنید و تصمیم بگیرید آیا چیزی که می خواهید انجام دهید همان است که می خواهید و نظرتان عوض نشده است. آیا برخی از آنها را همین حالا می خواهید و اگر نشود بعدها رهایشان خواهید کرد. این موارد را مشخص کنید.
  • وقتی فهرست را نوشتید، به اهدافتان پایبند بمانید. بسیاری از ما معمولا خیلی سریع اهدافمان را تغییر می دهیم. شاید به این دلیل که اغلب به جای اهدافی که واقعا برایمان مهم است، اهدافی را انتخاب می کنیم که عادی به نظر می رسند. نترسید. اهدافی را بنویسید که برای خودتان معنا دارند. حتی اگر عجیب وغریب یا خیلی پیش پاافتاده اند. اینها خواسته دلتان است و ما از شما خواستیم آنچه را می خواهید بنویسید، نه چیزی را که صرفا به آن نیاز دارید.

۲. کنترل جریان نقدینگی را به دست بگیرید

در این مرحله، خواسته هایتان مشخص شده است. برخی از خواسته های شما ممکن است اینها باشند:

  • بازنشسته شوم و دیگر کار نکنم؛
  • در آینده فرزندانم از نظر مالی تأمین باشند؛
  • برای هزینه های غیرمنتظره پول کافی داشته باشم؛
  • و… .

همه اینها اهدافی عالی اند و برای همه آنها به پول نیاز خواهید داشت. گفتیم که دومین جنبه اساسی استقلال مالی این است که بتوانید خودتان را از نظر مالی حمایت کنید. برای انجام این کار و تحقق اهدافی که برای خودتان تعیین کرده اید لازم است ابتدا جریان نقدینگی خودتان را کنترل کنید. جریان نقدینگی چیست؟ به زبان ساده، جریان نقدینگی کل مبلغ پولی است که به دست می آورید و خرج می کنید، همان دخل وخرج خودمان. راحت تان کنم، اگر پولی که خرج می کنید بیشتر از پولی است که درمی آورید، نه به اهدافتان خواهید رسید و نه از نظر مالی مستقل خواهید بود. آنچه در آینده در انتظارتان است (و احتمالا همین حالا هم زیر بارِ آن هستید) خروارها بدهی است.

زنی در حال کار کردن با لپ تاپ

محاسبه سرانگشتی برای جریان نقدینگی

برای محاسبه جریان نقدینگی باید یک سری عوامل را در نظر بگیرید که ۲ تا از آنها از بقیه مهم ترند: درآمد و هزینه. درآمد همیشه با هزینه ها ارتباطی تنگاتنگ دارد. فقط زمانی به استقلال مالی خواهید رسید که درآمدتان از هزینه هایتان بیشتر باشد. این گونه نیست که این هزینه ها صرفا شامل توانایی پرداخت قبوض و مالیات و خوردوخوراک باشند. اهدافتان را که نوشته بودید یادتان هست؟ همه آنها هزینه برمی دارند؛ بنابراین برای کنترل جریان نقدینگی باید ابتدا با محاسبه درآمد و هزینه های پیش بینی شده شروع کنید.در ادامه، حواستان را به من بدهید. می خواهیم حساب کتاب کنیم. حتی اگر لازم است، قلم و کاغذ بردارید (ارزش وقت گذاشتن را دارد). در واقع، محاسبات این بخش فقط برای این است که شما را به فکر بیندازد. اگر همین حالا عدد هزینه های شما بیشتر از درآمدتان است، یعنی باید به فکر کنترل جریان نقدینگی باشید.

۳. بدهی ها را حذف کنید

آیا تا حالا با افرادی روبه رو شده اید که با وجود داشتن شغلی پردرآمد نمی توانند از عهده تأمین مالی خودشان برآیند؟ منظورم این نیست که در خوردوخوراکشان مانده اند، فقط با کوچک ترین هزینه پیش بینی نشده وامی مانند. دلیلش این است که آنها زیاد خودشان را درگیر بدهی کرده اند. آیا می دانستید زنان نسبت به مردان تمایل بیشتری به بدهی داشتن دارند؟ دلیلش دستمزد نابرابر آنهاست. آنها می دانند با جمع کردن پول حالاحالاها نمی توانند آنچه را می خواهند تهیه کنند. به همین دلیل، بیشتر دنبال وام و اقساط می روند. توانایی مالی زنان برای پرداخت بدهی ها بسیار کمتر است. به همین دلیل، خلاص شدن از شر بدهی ها گامی بسیار مهم برای رسیدن به استقلال مالی است. از آنجا که موضوع کاهش بدهی بحثی کاملا گسترده است، ۳ روش مفید را به شکل خلاصه توضیح می دهیم:

روش ۱: عادت های بد را به عادت های خوب تبدیل کنید

یک کاسه کردن وام ها (تجمیع وام)، تسویه بدهی، حتی ورشکستگی همگی از آن کلماتی اند که به بدهی ارتباط دارند. این کلمات را از ذهنتان بیرون کنید. مطمئن ترین راه برای رهایی از بدهی و پایبندماندن به آن این است که عاداتی را که شما را بدهکار می کنند کنار بگذارید. ما در جامعه ای زندگی می کنیم که برای چیزهای مادی ارزش زیادی قائل است. گوشی آخرین مدل، ماشین اسپرت گران قیمت، خانه بزرگ، جدیدترین و لوکس ترین لوازم خانه، و… . خواستن این چیزها اصلا اشکالی ندارد! اما اگر خواسته ها را به نیازهای واقعی ترجیح بدهید، کارتان زار است. اینها را می توانید به عنوان هدف یا خواسته بنویسید؛ اما فقط زمانی باید آنها را برآورده کنید که از عهده مالی آنها برآیید. اگر آنها را همین حالا که توانایی مالی خریدشان را ندارید می خواهید، به ناچار به وام گرفتن، کارت اعتباری، اقساط و شیوه های مشابه متوسل می شوید. کاری که فقط به بدهی های شما می افزاید. باید عادات خرج کردن را در خودتان تغییر دهید. حتی اگر از شر همه بدهی هایتان خلاص شوید، بازهم به خاطر نوع خرج کردنتان به دام بدهی های جدید خواهید افتاد. شاید تغییر عادات سریع ترین و ساده ترین راه ممکن نباشد؛ اما قطعا ماندگارترین راه است.

روش ۲: با کنترل جریان نقدینگی بودجه بندی کنید

یادتان هست درباره کنترل جریان نقدینگی صحبت کردیم؟ یکی دیگر از مزایای داشتن چنین کنترلی توانایی بودجه بندی است. با درک میزان درآمد و هزینه ها، می توانید بودجه بندی کنید؛ یعنی برای پولتان برنامه بریزید. وقتی برای هر چیزی بودجه جداگانه ای در نظر بگیرید، تا حد زیادی در برابر اتفاقات غیرمنتظره شوکه نخواهید شد. بودجه بندی بلدید؟ بودجه بندی یعنی درآمدتان را به قسمت های مختلف تقسیم کنید و درست مانند اینکه چند صندوق گذاشته اید، هر ماه درصدی از درآمدتان را به آن صندوق ها اختصاص دهید؛ مثلا یکی برای هزینه های پزشکی، یکی برای پس انداز، یکی برای هزینه های پیش بینی نشده و الی آخر. با بودجه بندی، هر بار که موردی پیش آمد، از بودجه ای که به همان مورد اختصاص داده اید خرج می کنید. فایده اش این است که دقیقا می دانید چقدر باید پس انداز کنید و چقدر باید خرج کنید.

روش ۳: ترتیب پرداخت بدهی ها در رهاشدن از آنها مؤثر است

برخی از کارشناسان می گویند ابتدا بزرگ ترین بدهی هایتان را پرداخت کنید. از یک طرف، حس خوبی به شما می دهد و از سوی دیگر، بدهی های بزرگ تر مشکلات بزرگ تری هم هستند. این توصیه مشکلی ندارد. منتها راه حل جالب تری هم داریم و آن برعکس است. یعنی اول بدهی های کوچک را تسویه کنید. وقتی روی بدهی های بسیار بزرگ تمرکز می کنید، این کار کمی طاقت فرسا به نظر می رسد. احساس می کنید هرچه پرداخت می کنید انگار تمامی ندارد. در عین حال، بدهی های کوچک مدام انباشته می شوند و آنها هم پس از مدتی به مبالغ بزرگ تبدیل خواهند شد. صاف کردن و حذف هر بدهی کوچک نه تنها به شما انرژی می دهد، بلکه عادت تسویه را هم در شما تقویت می کند. این انرژی فشار را از روی شما برمی دارد و می توانید به بدهی های بزرگتان برسید.

۴. کسب درآمد، پس انداز و سرمایه گذاری

پس از کنترل نقدینگی و حذف بدهی، نوبت جمع آوری ثروت است. این طور نیست که این کار فقط با جمع کردن بخشی از درآمدتان حاصل شود. باید درآمد، پس انداز و سرمایه گذاری را باهم ترکیب کنید. درآمد با داشتن شغل حاصل می شود. شما در جایگاه زن در این مورد با چالش های خاصی روبه رو هستید. کار زنان اغلب به دلیل مسئولیت های خانوادگی پاره وقت است، دستمزد و حقوقی که به آنها می دهند کمتر از مردان هم پایه خودشان است، و معمولا احتمال بیشتری دارد که به خاطر مراقبت از خانواده مجبور به ترک کار شوند. به همین دلایل، زنان باید بیشتر از مردان به پس انداز و سرمایه گذاری متعهد باشند، مخصوصا وقتی پای بازنشستگی به میان می آید. در دنیای امروز، اگر فردی فقط بخواهد سبک زندگی خودش را پس از بازنشستگی ادامه دهد (یعنی بدون اینکه به رؤیاهایش فکر کند)، باید حداقل ۷۰ درصد از درآمد قبل از بازنشستگی اش را در دوران بعد از آن هم داشته باشد. یعنی چه؟ یعنی باید درآمدتان آن قدر از مجراهای غیرشغلی رشد کند که وقتی بازنشسته شدید، ۷۰ درصد از درآمدتان همچنان در جریان باشد. با این حساب، باید کاملا در پس انداز و سرمایه گذاری جدی باشید.

سکه ها

در کشور ما بازنشستگی با بیمه های مختلف امکان پذیر است؛ برای مثال، اگر بیمه تأمین اجتماعی داشته باشید، حقوق بازنشستگی دریافت می کنید. البته برای دریافت حقوق کامل باید ۳۰ سال بیمه شما تکمیل شده باشد. بیمه های عمر و آتیه (مانند پاسارگاد، ایران، آسیا، دی و نظایر آنها) بیمه های اختیاری اند که به جز پوشش حوادث، مبالغ پرداختی شما را بعد از اتمام دوره پرداخت (۱۰، ۲۰ و ۳۰ساله) یک جا یا به صورت مستمری به شما می پردازند. البته همه آنها شرایطی دارند که پیچیده است و نمی توانیم آنها را در اینجا بگنجانیم. البته در کشورهای دیگر طرح های بازنشستگی مختلفی وجود دارد که برخی از آنها را کارفرما ارائه می دهد؛ از جمله طرح های 401(k) که کارفرما ارائه می دهد و طرح Individual Retirement Account (IRA) که اختیاری است.

متنوع سازی

«همه تخم مرغ هایتان را در یک سبد نگذارید.» این یکی از جملاتی است که شاید بارها شنیده باشید. متنوع سازی به این معناست که باید در گزینه های مختلفی سرمایه گذاری کنید و همه پولتان را در یک مجرا قرار ندهید؛ برای مثال، می توانید بخشی از پولتان را به صورت پول نقد نگه دارید، بخشی را در سهام، بخشی را در املاک و مستغلات، بخشی را در طلا و بخش دیگر را آن طور که این روزها باب شده است در ارزهای دیجیتال سرمایه گذاری کنید (این توصیه ای سرمایه گذاری نیست، صرفا نحوه متنوع سازی را توضیح می دهد). نکته مهم این است که هرگز، هرگز، هرگز پولتان را با ریسک بالا در چیزی سرمایه گذاری نکنید. وقتی جوان هستید، قدرت ریسک پذیری بالایی دارید و این شما را به خطر می اندازد. در کشور ما پول به سختی به دست می آید. اگر کل سرمایه تان را از دست بدهید، جمع آوری مجدد آن کار دشواری خواهد بود. همیشه آن درصدی از پولتان را سرمایه گذاری کنید که اگر از دستش دادید، مشکلی برایتان پیش نیاید.

نقدشوندگی

نقدشوندگی دارایی به زبان ساده یعنی هروقت بخواهید بتوانید آن را استفاده کنید؛ برای مثال، پول نقد بالاترین نقدشوندگی را دارد، زیرا به راحتی و هر زمان قابل استفاده است. طلا هم نقدشوندگی بالایی دارد. در مقابل، املاک و مستغلات کمترین نقدشوندگی را دارند. اگر قبلا خانه یا زمینی را فروخته باشید، احتمالا متوجه شده اید که این کار چقدر سخت است.

تورم

تورم به معنای افزایش قیمت کالاها و خدمات در برابر کاهش ارزش پول نقد است. برای اینکه معنای آن را به روشنی درک کنید مثالی می زنیم. با توجه به میزان تورم سالانه کشور ما که ۳۸٫۹ درصد است، تخم مرغی که امروز فرضا ۱۰۰۰ تومان است، پس از گذشت یک سال تقریبا به ۱۳۸۹ تومان خواهد رسید؛ یعنی شما با ۱۰۰۰ تومان امروز یک سال دیگر نمی توانید یک تخم مرغ بخرید. در مقایسه، در کشور آمریکا که نرخ سالانه تورم ۲ درصد است، اگر قیمت کالایی ۱ دلار باشد، بعد از گذشت یک سال حدودا ۱ دلار و ۲ سنت خواهد بود. متأسفانه محاسبه دقیق تورم و قیمت در ایران به این راحتی ها امکان پذیر نیست. اگر پولتان صرفا به صورت نقد و راکد بماند و آن را سرمایه گذاری نکنید، به خاطر تورم آسیب زیادی می بیند. به همین دلیل، با یک مثال توضیح می دهیم که چرا اهمیت استقلال مالی بعد از بازنشستگی بسیار زیاد است:

اگر در کشوری زندگی می کردید که فقط ۴ درصد تورم سالانه دارد، حتی اگر فرض کنیم که تا ۳۰ سال بعد که بازنشسته خواهید شد، این تورم همچنان ثابت می ماند، ارزش پول نقدی که امروز دارید به نصف خواهد رسید! بنابراین فقط پس اندازکردن شما را به جایی نمی رساند. باید سرمایه گذاری های مناسبی انجام دهید که پولتان رشد کند و تورم را پشت سر بگذارد. حال تصور کنید در کشور ما با تورم نزدیک به ۴۰ درصد اوضاع تا چه اندازه بدتر خواهد بود!

مدیریت ریسک

نکته مهم دیگری که در سرمایه گذاری وجود دارد ریسک آن است. حتی کم خطرترین سرمایه گذاری ها مانند طلا هم که ارزش شان تقریبا هیچ وقت از بین نمی رود ممکن است با خطر سرقت یا گم شدن روبه رو باشند. به همین دلیل است که متنوع سازی سبد سرمایه اهمیت پیدا می کند.

۵. برای دارایی هایتان برنامه ریزی کنید

وقتی برای دارایی هایتان برنامه ریزی می کنید، می توانید استقلال مالی را با تمام وجود حس کنید. این مرحله به مجموعه ای از کارهای آماده سازی برای مدیریت دارایی های فرد در صورت فوت یا ناتوانی وی در تصمیم گیری گفته می شود. این مجموعه شامل کارهای مربوط به ارث و تسویه مالیات بر دارایی است. تعریف ساده تر آن این است:

برنامه ریزی برای دارایی ها مجموعه ای از کارهایی است که برای تأمین آینده مالی خانواده تان باید از قبل انجام دهید. این برنامه ریزی بهترین راه برای اطمینان از این است که عزیزان شما سهمی عادلانه از آنچه برای به دست آوردن آن زحمت کشیده اید خواهند داشت. این امر به ویژه برای زنان بسیار مهم است. زنان فطرتا طوری آفریده شده اند که تا زمانی که آینده عزیزانشان تأمین نباشد، واقعا احساس رضایت نمی کنند.

وصیت نامه

یکی از اسناد مهم که باید تنظیم کنید وصیت نامه است. در وصیت نامه، اعلام می شود دارایی هایتان چطور بین عزیزان شما تقسیم خواهد شد. اگر خودتان این کار را نکنید، دولت وظیفه توزیع آنها را به شکل قانونی بر عهده خواهد داشت. اگر هم وارثی نداشته باشید و اموالتان را به سازمان خیریه یا جای دیگری اختصاص نداده باشید، دولت آن را مصادره خواهد کرد.

وکالت نامه

از آنجا که در وصیت نامه مشخص نمی شود که در صورت ازکارافتادگی چه کسی شما و امور مالی شما را اداره خواهد کرد یا اگر بیمار شدید، چطور باید اموالتان را به درمان خودتان اختصاص دهید، تنظیم وکالت نامه ضروری است. در این سند، باید شخصی را تعیین کنید که از طرف شما درباره دارایی هایتان به شکل قانونی تصمیم گیری کند. این فرد می تواند دوستی مورداعتماد، عضوی از خانواده یا وکیلی باتجربه و معتبر باشد. تعیین این شخص بسیار مهم است. فردی که انتخاب می کنید باید بسیار قابل اعتماد باشد.

۶. از مشاور کمک بگیرید

این مرحله ضروری نیست. شاید بتوانید خودتان به تنهایی این کارها را انجام دهید. با این حال، چون با کار پیچیده ای روبه رو هستیم، اگر حس می کنید برایتان دشوار است، از مشاور مالی کمک بگیرید. این فرد نیز مانند وکیل باید مورداعتماد و کاربلد باشد. با کمک این فرد می توانید:

  • امور مالی تان را کنترل کنید؛
  • خودتان را از نظر مالی حمایت کنید؛
  • در جریان سرمایه گذاری و نحوه مدیریت امور مالی تان قرار بگیرید.
تبریک می گوییم! حالا شما زنی هستید که از نظر مالی به هیچ کس وابسته نیست.
جلسه مشاوره

به طور خلاصه، فرمول رسیدن به استقلال مالی عبارت است از:

  • ایجاد بودجه؛
  • پس انداز درصد مشخصی از درآمدتان در هر ماه؛
  • ایجاد حساب پس انداز اضطراری؛
  • سرمایه گذاری با روشی متناسب با اهداف و تحمل ریسک.

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
همسر رهبر معظم انقلاب بعد از خریدن مبل دست دوم توسط رهبری: تا الان زندگی ‌ما طلبگی بوده، الان هم مبل در خانه نیاورید! (193 نظر) تزئین میز عزای سعید راد با شمع و گل و خرما و عکس های یادگاری در خانه مجللشان/ خدا رحمتشون کنه+عکس (105 نظر) عروسِ رهبر معظم انقلاب: بچه ام اسباب بازی ندارد، در اتاق آقا یک میز هست و 6 تا صندلی پلاستیکی و یک تلفن که به دیوار وصل است+عکس (85 نظر) مراسم عزای جگرسوز همسر جوان فریبا نادری عروس حشمت فردوس و ضجه های خانم بازیگر/ روحش شاد+ عکس (74 نظر) تصویری از خانه ابدی سعید راد، میرزا رضا سریال گیلدخت /روحش شاد و یادش گرامی (59 نظر) نگاهی به جشن تولد عاشقانه 45 سالگی الهام چرخنده بازیگر سریال آوای باران و باکس گل شیک روی میز/ مبارکا باشه+عکس (37 نظر) رهبر معظم انقلاب: ما درخانه تنها یک فرش دستباف داریم که جهیزیه همسرم بوده بقیه خانه موکت است/ ساده زیستی ایشان مثال زدنی است (36 نظر) استوری تبریک خاص سرلشگر باقری به مناسبت روز چپ دست‌ها به رهبر معظم انقلاب+عکس (31 نظر) خلاقیت خنده دار هندوانه فروش سمنانی برای جذب مشتری حماسه آفرید/ مغز نیست که معدن طلای خالصه😂+عکس (26 نظر) مهران مدیری: 11 سال است که از یک مار نگهداری می کنم؛ الان 2 متر و 20 سانتی‌متر هست+عکس (24 نظر) تصویری از خانه ابدی برادر زاده نرگس محمدی / روحش شاد و یادش گرامی (22 نظر) خلاقیت خنده دار بَقال اهوازی برای فرار از گرما حماسه آفرید/ مغز نیس که معدن طلاست😂👌+عکس (13 نظر) مراسم تشییع مادر پژمان جمشیدی، با حضور چهره های سرشناس و بازیگران +عکس/ روحش شاد و یادش گرامی (11 نظر) دختر شهید سید ابراهیم رئیسی: پدرم تمایل نداشت سوادش را در چشم مردم فرو کند (11 نظر) مادر رهبر معظم انقلاب خطاب به همسر رهبری: تو چرا ساکتی، آه و ناله کن، چون تو همه ‌اش احساس راحتی می‌ کنی سیدعلی هم دلگرم می‌ شود و به دنبال این کارها می‌رود (10 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال روزانه امروز دوشنبه 8 مرداد ماه 1403
فال شمع روزانه امروز دوشنبه 8 مرداد 1403
فال ابجد روزانه دوشنبه 8 مرداد 1403
فال قهوه با نشان روز دوشنبه 8 مرداد ماه 1403
فال حافظ با تفسیر روز دوشنبه 8 مرداد 1403 + فیلم
ماجرای جالب دعوت مقام‌معظم رهبری به یک عروسی و واکنش ایشان به این درخواست+ عکس
پای رمال ها به باشگاه پرسپولیس باز شد/ متلک سنگین ناصر محمدخانی به رضا درویش! +عکس
فرار دختر ساده‌لوح با مرد غریبه / تتو آرتیست رویایی سابقه‌دار بود!
روایتی جالب از خرید رفتن ساده همسر رهبر معظم انقلاب با ماشین پیکان تا منع پسر از غذای دولتی
نقش شرم و حیا و وجدان در اکوسیستم جهانی توسعه
رهبر معظم انقلاب خطاب به فرزندانشان: اگر بخواهید داخل اقتصاد شوید، شناسنامه‌تان را عوض کنید و لقب خامنه‌ای را بردارید!
آلبالوپلو قالبی، خوشمزه‌ترین آلبالوپلویی که تابه‌حال خورده‌اید!
مردی که بعد از 19 سال پی به مَرد بودن زنش برد
ثروت نجومی هانده ارچل بازیگر محبوب ترکیه ای/خانم بازیگر اهل کار خیر هم هستن + عکس
(عکس) مانتو بلوچی و شلوار طلاکوب سحر دولتشاهی، همسر همایون شجریان، در کنار پژمان جمشیدی/ چقدر اصیل و زیباست
منتخب روز   
حضور مصطفی زمانی در مراسم تشییع پدر شهاب حسینی +ویدئو/روحش شاد و یادش گرامی سکانس عاشقانه امیر و ارغوان سریال دلدادگان/ تا به تو فکر می کنم خودت زنگ میزنی+ویدئو نگاهی به آشپزخانه دلباز و زیبای مسعود پزشکیان با رونمایی از عکس جوانی همسرش بالای کمد/باورتون میشه این خونه ساده مال رئیس جمهور مملکته+عکس طرز تهیه غذای محبوب ناصرالدین شاه قاجار! /فسنجان ناصری با مواد اعلا ابتکار جالب یک مرد خلاق در دادن انواع لقب به مسعود پزشکیان حماسه آفرید+ویدئو/ هنر نزد ایرانیان است و بس... (فیلم) سکانس فوق عاشقانه شهاب حسینی و لیلا حاتمی در فیلم "پرسه در ماه" / ما کاملا شبیه همیم طرز نگاهامون دو دو زدن چشامون ...😍 استارت تمرینات سخت علیرضا بیرانوند در تراکتور +فیلم/ آقای دروازه بان آمادگی بدن بالایی دارد! سکانس عاشقانه دل باختن قباد به شهرزاد/ نشود فاش کسی آنچه میان من و توست (فیلم) سکانس فوق العاده احساسی و عاشقانه از شهاب حسینی و معشوقه‌اش در سریال "شهرزاد" / با چراغی همه جا گشتم و گشتم در شهر هیچکس به تو مانند نشد😍 (فیلم) خرید دکتر مسعود پزشکیان از یک سوپرمارکت در تهران به همراه نوه‌ها و عروسش با کارت بانکی شخصی / نوه‌ها پدربزرگ را به خرج انداخته‌اند اقدام منحصربفرد و زیبای طلافروش یزدی به احترام دختر سه ساله امام حسین(ع)+عکس/ این جور تصاویر مخصوص ایران ماست والسلام👌