با داغ شدن بازار موبایل و تجهیزات الکترونیکی، عده زیادی به دنبال کسب سود از طریق واردات کالا و گوشیهای قاچاق شده هستند. به همین دلیل برای جلوگیری از واردات کالای قاچاقی، طرح رجیستری موبایل در کشور پیادهسازی شد. در طرح رجیستری، تمام گوشیهای رجیستر نشده امکان دسترسی به شبکه مخابرات را نخواهد داشت و پس از مدتی کوتاهی، گوشی به طور کامل غیر فعال خواهد شد. بنابر این باید دقت کنید که در هنگام خرید گوشی، گوشی قاچاقی نباشد و حتما کد IMEI آن در سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی (همتا) ثبت شده باشد. اگر نمیدانید که کد IMEI چیست و چگونه باید آن را در سامانه همتا بررسی کرد در ادامه مطلب، همراه ساعدنیوز باشید.
به احتمال زیاد زمان خرید و فروش گوشی، نام IMEI به گوش شما رسیده است اما به طور دقیق نمیدانید که این کد 15 رقمی چه کاربردی دارد. IMEI (International Mobile Equipment Identity) شناسه بینالمللی تجهیزات موبایل است که روی تمام گوشیها ست میشود. این کد برای هر گوشی به صورت اختصاصی تعبیه و از آن برای شناسایی گوشی استفاده میشود. این کد فقط برای گوشی قرار داده شده است و ربطی به سیم کارتی که درون موبایل میگذارید ندارد. مهمترین قابلیتی که IMEI به شما میدهد این است که در صورت گم شدن یا به سرقت رفتن موبایل میتوانید آن را از طریق شبکه مخابرات، مسدود یا ردیابی کنید. برای بررسی وضعیت رجیستری گوشی خود در سامانه همتا باید کد IMEI موبایل خود را از طریق روشهایی که در قسمت بعد به آن اشاره میکنیم پیدا و وضعیت آن را در سامانه بررسی کنید.
پیدا کردن کدIMEI کار سختی نیست و شما میتوانید فقط با چند حرکت ساده از آن، اطلاع پیدا کنید. معمولا کد IMEI پشت جعبه محصول حک شده است اما اگر جعبه محصول در دسترس شما نیست برای پیدا کردن IMEI به یکی از روشهای زیر اقدام کنید.
سیستم عامل اندروید: برای پیدا کردن شناسه گوشی در گوشیهای اندرویدی مسیر Settings > General > About را طی کنید.
سیستم عامل IOS: از قسمتSetting وارد قسمت About Phone شوید و به دنبال کد IMEI بگردید.
گوشیهای سونی اریکسون و بلکبری: وارد بخشOption شوید و در قسمت Status کد را مشاهده کنید.
دریافت کد IMEI گوشی از طریق شمارهگیری کد *#06#
با توجه به بازار داغ موبایلهای شرکت سامسونگ و اپل در ایران روی رجیستری این محصولات نظارت بیشتری انجام میشود. موبایل یا تبلتی که کد IMEI آن در سامانه همتا وجود نداشته باشد قاچاقی است و از طرف مخابرات، دسترسی آن به شبکه به طور کامل مسدود خواهد شد. به همین دلیل معمولا کسانی که از این موضوع بیاطلاع هستند دلیل خرابی گوشی را مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری مانند خرابی باتری موبایل سامسونگ یا آیفون میدانند. به همین دلیل هنگام خرید گوشی به کمک یکی از سه روش زیر وضعیت رجیستری گوشی در سامانه همتا را بررسی کنید و در صورت عدم وجود کد گوشی در سامانه همتا از خرید آن منصرف شوید.
برای بررسی وضعیت رجیستری گوشی میتوانید مستقیما از طریق سامانه همتا اقدام کنید. وارد آدرس https://hamta.ntsw.ir/Account/Login شوید و شماره موبایلی که با آن، گوشی رجیستر شده است را وارد کنید. پس از وارد کردن شماره موبایل، کدی به گوشی ارسال میشود که برای اهراز هویت باید آن را وارد کنید. پس از ورود به سامانه وارد قسمت استعلام اصالت دستگاه شوید. کد IMEI دستگاه را که به کمک روشهای قسمت قبلی پیدا کردهاید را وارد کنید و منتظر اعلام نتیجه سامانه بمانید. دقت کنید که زمان استعلام، مشخصات سیمکارت، باتری، مموری کارت و سایر وسایل جانبی اعلام نخواهند شد و تنها اطلاعاتی که خواهید گرفت مدل گوشی است که با کد IMEI مد نظر شما ثبت شده است. بهتر است در صورت مشاهده هر گونه مغایرت تا پیش از LOCK شدن گوشی برای تغییر اطلاعات رجیستری گوشی اقدام کنید.
سادهترین روش استعلام وضعیت رجیستری گوشی، شمارهگیری کد #7777* است. وارد بخش اصالت گوشی شوید و پس از باز شدن صفحه، کدIMEI گوشی مورد نظر خود را وارد کنید. پس از وارد کردن کد از طرف سامانه همتا پیامکی برای شما ارسال میشود که وضعیت رجیستری گوشی شما را اعلام خواهد کرد.
یکی دیگر از راههایی که برای استعلام وضعیت رجیستری گوشی وجود دارد استفاده از اپلیکیشن اختصاصی سامانه همتا است. برنامه سامانه همتا در دو نسخه IOS و اندروید موجود است که میتوانید آنها را از استورهای معتبر دریافت و روی گوشی خود نصب نمایید.
بنابراین خرید گوشی قاچاقی یکی از اتفاقات ناگواری است که ممکن است برای هر کسی اتفاق بیافتد. روشهای سادهای وجود دارد که میتوان با بررسی وضعیت گوشی از خرید کالای قاچاقی جلوگیری کرد که در این مقاله به آنها اشاره کردیم. همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.