آیا حین خرید اینترنتی یا گشت زدن در اینترنت با تبلیغات و سایت های مشکوک مواجه شدید؟ 🕵 در این زمان شما میتوانید با چند روش ساده تبلیغات یا سایت های فیشینگ را تشخیص داده و بعد آن ها را گزارش کنید تا اطلاعات شما را سرقت نکنند. در این مطلب از ساعدنیوز به آموزش تصویری نحوه گزارش کلاهبرداری اینترنتی و فیشینگ به گوگل میپردازیم.
در گوگل تمامی سایت ها امن نیستند. برخی از سایت ها به دنبال سرقت اطلاعات ضروری شما هستند. با به سرقت رفتن این اطلاعات ممکن است آسیب شدیدی ببینید. بنابر این مهم است که سایت های کلاهبرداری را بتوانید شناسایی کنید و از به سرقت رفتن اطلاعات خود جلوگیری کنید. در ادامه نحوه پیدا کردن و گزارش سایت فیشینگ را بررسی خواهیم کرد.
سایت های فیشینگ، وبسایت های جعلی هستند که هدف آن ها سرقت اطلاعات مهم شما است. اینگونه سایت ها بعد از سرقت اطلاعات شما با سواستفاده از آن ها به اهداف خود میرسند. روش هایی وجود دارد که شما میتوانید ابتدا اینگونه سایت ها را شناسایی کنید و با جلوگیری از هک فیشینگ از اطلاعات خود محافظت کنید.
به طور معمول فیشینگ ها با ارسال ایمیل، تبلیغات، باز شدن سایت هایی مشابه سایت هایی که درون آن هستید و… هستند. به عنوان مثال ممکن است شما ایمیلی دریافت کنید که فکر کنید از طرف بانک است و میخواهد شماره حساب بانکی خود را تایید کنید، اما در اصل یک سایت جعلی است که میتواند اطلاعات بانکی شما را دریافت و حساب بانکی شما را خالی کند.
سایت های فیشینگ برای کلاهبرداری اطلاعات خاصی را از مخاطبین خود میخواهند تا بتوانند از این اطلاعات سواستفاده کنند. برخی از این اطلاعات عبارتست از:
پسورد ها و نام کاربری
شماره تامین اجتماعی
شماره حساب بانکی
شماره کارت بانکی
اطلاعات شخصی مانند تاریخ تولد و…
قبل از گزارش سایت های فیشینگ شما باید بدانید که چگونه میتوان آن ها را تشخیص داد. بنابر این ابتدا با روش های زیر سایت های فیشینگ را پیدا کنید سپس با روش هایی که در ادامه بررسی خواهیم کرد اینگونه سایت ها را گزارش کنید.
محتوا سایت: یکی از مهمترین چیز ها محتوا سایت ها است. سایت های فیشینگ به طور معمول خیلی برای سایت های خود هزینه نمیکنند بنابر این طراحی گرافیک زیبا یا متن ها بدون غلط ندارند. همچنین زمانی که وارد یک سایت میشوید به علامت اینماد و شماره تماس آن دقت کنید.
آدرس URL: قبل از کلیک بر روی لینکی به آدرس URL آن دقت کنید. آدرس URL این سایت ها مشابه سایت های پرطرفدار است، اما ممکن است یک حرف آن تفاوت داشته باشد.
بررسی SSL: سعی کنید وارد سایت هایی که گواهی SSL ندارند نشوید. البته هشدار اتصال ناامن به معنای ناامن بودن سایت مورد نظر نیست، بلکه به معنای آن است که شما را هوشیار کند و متوجه شوید که وارد چه سایتی میشوید.
استفاده از روش پرداخت نامعتبر: حین پرداخت چیزی در صفحات گوگل مطمئن شوید که از روش معتبری در حال استفاده هستید.
تحقیق کردن راجع به سایت مورد نظر: قبل از وارد کردن اطلاعات پرداخت یا خرید از سایتی ابتدا راجع به آن تحقیق کنید. پس از اطمینان حاصل کردن میتوانید خرید خود را انجام دهید.
اگر به سایتی مشکوک هستید که حاوی بدافزار است میتوانید برای گزارش کلاهبرداری اینترنتی وارد وبسایت Report malware شوید. این سایت جزو سایت های گوگل است. در بخش URL، آدرس URL سایت مورد نظر را تایپ کنید. سپس در قسمت پایینی آن میتوانید جزئیات بیشتر در مورد بدافزار یا نرم افزار ناخواسته را وارد کنید. این بخش اختیاری است و در صورتی که توضیح خاصی ندارید میتوانید آن را خالی بگذارید. در آخر تیک کادر من روبات نیستم را بزنید و روی Submit Report کلیک کنید.
یکی دیگر از صفحات گوگل که میتوانید در آن سایت های فیشینگ را گزارش کنید Report Phishing Page است. اطلاعاتی که در این سایت باید وارد کنید دقیقا مانند صفحه قبلی است. ابتدا آدرس URL و بعد مقداری توضیحات میتوانید بنویسید در آخر روی Submit Report کلیک کنید.
در صورتی که سایت های فیشینگ به صورت تبلیغات در گوگل نشان داده میشود شما میتوانید برای گزارش سایت کلاهبرداری از طریق سایت Google Ads help اقدام کنید. این صفحه جزو صفحات گوگل است.
در مطلب امروز راجع به روش های شناسایی و شکایت از کلاهبرداری اینترنتی صحبت کردیم. آیا شما توانستید از روش های بالا برای گزارش کلاهبرداری های اینترنتی استفاده کنید؟ شما میتوانید نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را در زمینه گزارش سایت فیشینگ در بخش دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید. همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.