یکی از قسمت های مهم دادخواست، دلایل و منضمات دادخواست است که در این قسمت دلایلی که با استناد به آن ها می خواهیم دعوا را ثابت کنیم ، درج می کنیم ولی در انتهای دادخواست، باید آنها را ضمیمه یا پیوست دادخواست کنیم . در قانون آیین دادرسی مدنی احکامی در خصوص پیوست های دادخواست مطرح شده است ؛ لذا در ادامه این محتوا به بررسی پیوست های دادخواست و نکات مربوط به آن می پردازیم .
اهمیت اینکه پیوست های دادخواست چگونه باید ارائه شوند سبب شده است تا قانون آیین دادرسی مدنی در موادی به بیان نکاتی در مورد پیوست های دادخواست بپردازد . دادخواست ممکن است هیچگونه پیوستی نداشته باشد و خواهان در دعوای خود به هیچگونه سندی استناد نکند ؛ ولی اگر در دادخواست خود به سندی استناد کرد ، بایستی در قسمت پیوست های دادخواست آن را ضمیمه کند . البته نه اصل آن را ؛ بلکه رونوشت یا تصویر آن باید ضمیمه شود. با این حال از آن جهت که صدور حکم توسط مراجع قضایی منوط به اثبات و احراز مطالبی از سوی قاضی است ، معمولا باید مدارک و اسناد مثبته دعوا ، به دادخواست ضمیمه شده و به مرجع رسیدگی کننده دعوا تحویل داده شود . به عنوان نمونه ، در صورتی که زن دعوای مطالبه نفقه در دادگاه اقامه نماید ، ابتدا باید کپی شناسنامه و کارت ملی خود به علاوه سند ازدواج را ضمیمه دادخواست نماید تا دادگاه بتواند هویت وی و رابطه زوجیت را احراز کند. بر این اساس، دادخواست و کلیه برگ های پیوست آن باید در دو نسخه تنظیم شود و در صورتی که خوانده متعدد باشد ، یعنی علیه چند نفر اقامه دعوا کرده باشیم ، به تعداد خوانده به علاوه یک نسخه تقدیم دادگاه می شود. خواهان باید رونوشت یا تصویر اسنادی که به آنها استناد نموده است را پیوست دادخواست کند . این رونوشت باید خوانا باشد و مطابقت آن با اصل گواهی بشود . به عبارت دیگر ، بایستی دفتر دادگاهی که دادخواست را به آنجا ارائه نمودیم یا دفتر یکی از دادگاه های دیگر یا یکی از ادارات ثبت اسناد یا دفتر اسناد رسمی و در جایی که هیچ یک از مواد دیگر وجود نداشتند ، بخشدار محل یا یکی از ادارات دولتی ، مطابقت آن با اصل را گواهی کرده باشد.
در قانون آیین دادرسی مدنی نکات مربوط به نحوه ارائه پیوست های دادخواست نیز مطرح شده است. بر این اساس، در صورتی که این رونوشت یا تصویر در خارج از کشور تهیه شده باشد، مطابقت آن با اصل در دفتر یکی از سفارتخانه ها و یا کنسولگری های ایران گواهی شود. هرگاه اسنادی از قبیل دفاتر بازرگانی یا اساسنامه شرکت و امثال آن مفصل باشند، تنها قسمت هایی که مدرک ادعا هستند خارج شده و پیوست دادخواست می شوند. در صورتی که اسناد به زبان فارسی نباشند، علاوه بر رونوشت یا تصویر، ترجمه گواهی شده آن نیز باید پیوست دادخواست بشوند. صحت ترجمه و مطابقت رونوشت با اصل را مترجمین رسمی یا ماموران کنسولی گواهی می کنند.
بنابراین پیوست های دادخواست به اسناد و مدارکی گفته می شود که در دادخواست از آنها به عنوان سند و مدرک اثبات دعوا نام برده شده است و در انتهای دادخواست باید ضمیمه بشوند تا دادگاه با توجه به آنها بتواند رای صادر نماید . البته این ضمائم باید با اصل سند مطابقت داشته باشند و این مطابقت مورد تایید یکی از مراجع صالح قرار گیرد. امیدوارم از محتوای مسائل حقوقی نهایت استفاده را برده باشید و برای کسانی که دچار مشکل حقوقی هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .