شیرینی یکی از مهم ترین ارکان پذیرایی از مهمانان است اما مشکل اینجا است که شیرینی خیلی زود کهنه می شود. شما با رعایت بعضی اصول می توانید کاری کنید که شیرینی خشک که خریده اید تازه بماند. این اصول را بخوانید:
- رطوبت کمتر شیرینی خشک نسبت به شیرینی تر دلیل ماندگاری بیشتر آن است. در این مطلب با چند ترفند ساده برای تازه نگه داشتن شیرینی خشک آشنا می شوید.
- شیرینی خشک را می توان یک تا دو هفته بیرون از یخچال و در جای خنک نگهداری کرد. همچنین می توان به مدت یک ماه در فریزر قرار داد.
- به اندازه نیاز شیرینی خریداری کنید؛ هرچه مدت نگهداری شیرینی خشک کوتاه تر باشد، بهتر است، زیرا احتمال اکسید شدن روغن آن وجود دارد و در طولانی مدت افزایش پیدا می کند، بنابراین به اندازه نیاز شیرینی خریداری کنید.
- یکی از روش های افزایش مدت ماندگاری شیرینی، به خصوص شیرینی های عید، این است که در ظروف در دار نگهداری شود. برای این کار لازم است شیرینی ها را به صورت ردیفی در کنار هم قرار دهید و برای جلوگیری از چسبیدن شیرینی ها به یکدیگر و خرد شدنشان هم می توانید ورقه ای از کاغذ روغنی بین ردیف های بالا و پایین قرار دهید، سپس برای مدت کوتاه در یخچال بگذارید تا شیرینی تازه تر بماند.
- برای نگهداری کوتاه مدت شیرینی در یخچال بهتر است آنها را در جعبه های در بسته داخل کیسه های نایلونی بدون منافذ قرار دهید.
- از قرار دادن بسته های شیرینی در معرض نور آفتاب خودداری کنید.
- برای نگهداری طولانی مدت شیرینی، جعبه ها را در کیسه های بدون منفذ نایلونی یا نایلکس قرار دهید و در فریزر نگهداری کنید تا کیفیت مطلوب آنها افزایش یابد.
- شیرینی ها را از جایی تهیه کنید که آنها را در یخچال نگهداری می کنند.
چند نوع شیرینی داریم؟
در یک دسته بندی کلی می توان شیرینی ها را به دو دسته اصلی خشک و تر تقسیم کرد. تشخیص خشک یا تر بودن شیرینی ها کار ساده ای است و تقریباً همه از روی ظاهر می توانند به خوبی تشخیص بدهند که یک شیرین خشک است یا تر.
شیرینی تر
اغلب شیرینی های تر از لایه های خامه ای تشکیل شده اند و برای نگهداری از آن ها شرایط خاصی را باید تدارک دید. حتماً نان خامه ای و رولت خامه ای پشت ویترین شیرینی فروشی ها را می توانید تصور کنید! همان ها شیرینی تر هستند.
شیرینی خشک
گروه دیگر که شیرینی خشک نام دارد رطوبت بسیار کمی دارند و نگهداری از آن ها ساده است. همه ایرانی ها حداقل یک بار شیرینی دانمارکی خورده اند! حتماً شما یک بار شیرینی “زبان” زیر دندان هایتان پودر شده است و با شیرینی های مربایی و شیرینی آرد نخودچی هزار طعم و مزه به یاد می آورید؛ این چند نمونه همگی شیرینی های خشک هستند.
نکات مهم در نگهداری شیرینی
بهترین روش نگهداری شیرینی خشک چیست؟ شیرینی خشک و تر هرکدام به شرایط خاصی برای نگهداری نیازمند هستند. چند نکته مهم درباره شیوه نگهداری از شیرینی خشک را بازگو می کنیم.
گندیدن تنها نشانه خرابی نیست
چنانچه در این بخش گفته ایم تغییر ظاهری و خرد شدن شیرینی ها نیز نوعی خرابی به شمار می رود. برای چیدن شیرینی ها روی هم باید از کاغذ روغنی استفاده کنید. این کار علاوه بر جلوگیری از خرد شدن باعث می شود شیرینی ها به هم نچسبند.
نگهداری در ظرف در بسته
برای نگهداری شیرینی ها از ظرف در دار استفاده کنید. چیدن شیرینی در ظروف مخصوص شیرینی خوری فقط باعث زیباتر دیده شدن می شود و نمی تواند از خشک شدن آنها جلوگیری کند.
خشک شدن شیرینی خشک
نگهداری هر نوع شیرینی به صورت تکی باعث می شود تا زودتر خشک شده و کیفیت و طعم خوب ابتدایی خود را از دست دهد. برای جلوگیری از خشک شدن شیرینی ها بهتر اسـت شیرینی ها را بـه صورت ردیفی کنار و روی هم بچینید تا کمتر در معرض هوا قرار بگیرند و دیرتر خشک شوند.
ریختن آب روی شیرینی ها ممنوع
یکی از نکات بسیار مهم در نگهداری انواع شیرینی این اسـت کـه باید آنها را در فضای نمناک و رطوبت دار نگهداری نکنید. برای نگه داری از شیرینی ها، فضای خشک و خنک اسـت.
جعبه های شیرینی با خاصیت نگه دارنده
هنگامی که جعبه شیرینی را در یخچال می گذارید باید مواد غذایی که بو دارند را دورتر از جعبه قرار دهید با بسته نگه داشتن درب جعبه از مزه گرفتن شیرینی ها پیشگیری کنید. باوجود این جعبه ها شیرینی ها بـه سادگی بوی مواد غذایی دیگر را بـه خود نمیگیرند.
شیرینی خشک چقدر بد است؟
اگر حالا که این متن را خواندید و متوجه شدید که دیگر دیر شده و شیرینی هایی که روی دست تان باد کرده بود الان دیگر به علت خشک شدن خوردنی نیستند، بهتر است بدانید که شیرینی خشک باعث بروز مسمومیت در افراد نمی شود. با این حال همانطور که می دانید در همه شیرینی ها روغن وجود دارد و این روغن موجود پس از گذشت یک مدت زمان اکسید می شود و این اکسید شدن باعث بروز برخی مشکلات گوارشی خواهد شد. جانب احتیاط را رعایت کنید.