زرد از دسته رنگ های گرم چرخه رنگ است. زرد به راحتی، شادی را القا می کند. این رنگ نماد خلاقیت، امیدواری، مثبت گرایی و احتیاط است. این رنگ با احساس انرژی زایی و تشویق در ارتباط است. این رنگ بسیار مهیج است و به همه چیز حس روشنایی می بخشد. رنگ زرد به دلیل مقدار زیاد نوری که منعکس می کند، بیشتر از بقیه رنگ ها چشم را خسته می کند و می تواند احساس رنجیدگی و خشم را به وجود آورد. یکی از معایب استفاده از رنگ زرد انتقال حس خطر است. رنگ زرد برای تاکید یا برجسته تر کردن موضوع، استفاده می شود. رنگ زرد نه تنها باعث ارتقاء فعالیت های جسمی می گردد، بلکه باعث تحریک ذهن نیز می شود و به تقویت حافظه هم کمک می کند. علاقه داشتن به رنگ زرد، نشانه ای از خلاقیت و میل به ایجاد ارتباط با دیگران است. روانشناسان رنگ بر این باورند که انسان ها در نهان و ذات خود تمایل به رنگ زرد دارند. چنانچه در پی اعتماد به نفس و آرامش روحی هستید، روانشناسان رنگ زرد را به شما توصیه می کنند. آن ها معتقدند افرادی که طرفدار این رنگ هستند افراد پر امید، شاد و قاطعی هستند. رنگ زرد آسان ترین رنگ برای دیدن می باشد و به همین دلیل برای جلب توجه مورد استفاده قرار می گیرد. ارسطو فیلسوف یونانی معتقد است که رنگ زرد اولین رنگی است که از تاریکی خارج می شود و به همین دلیل است که زرد و آبی (آبی هم اولین رنگی است که به تاریکی وارد می شود) تنها رنگ های حقیقی در سه رنگ اصلی می باشند.
شخصیت شناسی رنگ زرد
رنگ زرد در روانشناسی نمادی از سرگرمی، خیرخواهی، خلاقیت، خرد و منطق، اصالت، اعتماد به نفس، شادی، خوش بینی و شور و اشتیاق می باشد.
گفتیم که رنگ زرد در طیف های مختلف شناخته شده هستند که از آن جمله رنگ زرد تیره، زرد روشن، زرد لیمویی می باشد که هر کدام یک نماد خاص و متفاوتی برای خود دارد.
- رنگ زرد تیره نماد احتیاط، بی اعتمادی و حسادت می باشد.
- رنگ زرد روشن نماد شادی، روشنی و طراوت می باشد.
- رنگ زرد لیمویی نماد شور و اشتیاق برای زندگی است.
اما نماد رنگ زرد فقط در همین موارد خلاصه نمی شود بلکه ارتباط هایی نیز با شخصیت هر فرد برقرار می کند که به شرح زیر می باشد:
- نمادی از اعتماد به نفس در زندگی و شور و هیجان است.
- افراد علاقمند به رنگ زرد منطقی و درون گرا بوده و می توانند افراد برجسته ای در جامعه شوند.
- رنگ زرد به عنوان نمادی از عقل و خرد شناخته شده و قدرت تحریک توانایی های ذهنی را دارد.
- معمولاً این افراد که تمایل زیادی به رنگ زرد نشان می دهند شخصیت منحصر به فردی داشته و خود را از دیگران جدا و برتر می بینند.
- افرادی که به رنگ زرد علاقه دارند زندگی را سخت نمی گیرند و ارتباطشان با دیگران بسیار گرم و صمیمانه است.
- افراد علاقمند به رنگ زرد حسابداران خوبی خواهند بود.
- نشان دهنده خلاقیت و ایده های جدید است که راه را برای انجام بهتر کار ها هموار می کند. همچنین تنوع بخشی در کار ها را نشان می دهد.
- سوخت و ساز بدن را بیشتر می کند در نتیجه باعث هوشیاری و تمرکز بیشتر حواس فرد می شود.
- علاقمندان به رنگ زرد معمولاً افرادی شاد هستند که لبخند را روی لبانشان حفظ کرده و سعی در خنداندن دیگران
-
تاثیر رنگ زرد در خلق و خو: رنگ زرد در دکوراسیون شادی، هیجان و تحرک ذهنی را ایجاد می کند و طیف رنگ های آن همچون لیمویی احساس سرزندگی و نشاط و رنگ هایی مانند زرد طلایی احساس گرما و آرامش را در فضای دکوراسیون شما ایجاد می کند. انتخاب زنگ زرد در کنار یک ترکیب رنگی ویژه به سادگی می تواند ظاهر مدرن و خاصی به فضای دکوراسیون داخلی شما ببخشد.
-
رنگ زرد در فنگ شویی: رنگ زرد در فنگ شویی نشان دهنده ی عنصر زمین، سلامت و نشاط است و استفاده از آن می تواند جریان انرژی مثبت را در فضای خانه ی شما ایجاد نماید. برای جریان بهتر این نیروی مثبت در دکوراسیون خانه تان بهتر است آن را برای فضای مرکزی و قلب خانه تان در نظر بگیرید تا به سادگی احساس گرما و سلامت را به تمام بخش های خانه تان منقل کند.
-
رنگ زرد در طبیعت : رنگ زرد را می توان مادر طبیعت دانست و می توان از آن برای جلوه بخشیدن به ظاهر فضای بیرونی، باغچه ها و سایر طراحی های محیطی استفاده کرد کافی است گل های همیشه بهار را در فضای خارجی و طراحی های باغچه و محوطه ی خود جای دهید و از جادوی رنگ زرد برای فضای بیرونی خود استفاده نمایید.
تاثیر رنگ زرد بر چاکراها
در آیین هندوئیسم و بودایسم مراکز انرژی در بدن با نام چاکرا می شناسند و چاکرای شبکه خورشیدی که واقع در ناحیه معده است را به عنوان چاکرای تقریبا مرکزی بدن می شناسند که رنگ زرد تاثیر زیادی روی این چاکرا دارد همچنین رنگ زرد در دکوراسیون به شخص قدرت اعتماد به نفس و کنترل و تمرکز را می بخشد.
-
رنگ زرد در طراحی منزل: رنگ زرد در طراحی و دکوراسیون داخلی باعث روشن تر شدن فضا، جذابیت و چشم گیر شدن فضای دکوراسیون شما می شود، می توانید از این رنگ برای لوازم جانبی مثل گلدان ها و سایر دکوری های خود استفاده کنید تا ظاهر ویژه ای به دکوراسیون شما ببخشد.
-
رنگ زرد و فضاهای ممنوعه: رنگ زرد به عنوان رنگ تحریک کننده نیز شناخته می شود و لذا برای فضاهایی مانند دکوراسیون اتاق خواب باید از تونالیته ی ملام تر آن استفاده کرد چرا که این رنگ مانع از خواب آسوده ی شما می شود و فضای آرامش بخشی را برای استراحت و خواب شما ایجاد نمی کند بنابراین بهتر است از این رنگ برای فضای استراحت خود استفاده نکنید.
رنگ زرد و خواص آن در دکوراسیون منزل
- رنگ زرد آسانترین رنگ برای دیدن می باشد بنابراین بهترین رنگ برای اشخاصی که به بیماری کور رنگی دچارند.
- رنگ زرد مملو از انرژی خلاقیت و عقلانیت می باشد؛ بنابراین توصیه می شود که همواره برای دفترچه های یادداشت و اتاق های کودک زرد رنگ استفاده شود.
- رنگ زرد یک انتخاب عالی برای ایجاد حس امنیت و آرامش در فضای کار و زندگی شما می باشد که می توانید از آن در کنار رنگ هایی مثل آبی و سایر رنگ های آرامش بخش در دکوراسیون تان استفاده کنید.
- هیچ رنگی مثل رنگ زرد دکوراسیون منزل شما را روشن نمی کند. زرد قویترین گزینه برای روشن تر کردن فضاهای شمالی منزل می باشد قرار دارند می باشد.