شوید خشک یکی از سبزی های پر کاربرد در آشپزی است. طبیعت شوید گرم و خشک است و برای افزودن به غذاهای ایرانی با طبع سرد مناسب می باشد. شوید خشک را می توان به صورت آماده از بازار تهیه نمود اما برای اطمینان از تمیزی و کیفیت شوید خشک می توانید آن را به راحتی در منزل تهیه کنید.برای خشک کردن شوید در منزل این بخش از ساعد نیوز را مطالعه نمایید. برای تهیه شوید خشک می توانید از روش های زیر استفاده کنید.
بعد از اینکه به مقدار لازم شوید خریداری کردید، برای از بین بردن میکروب و آلودگی روی آن بهتر است شویدها را به مدت 10 الی 15 دقیقه در آب خنک خیس کنید و روی آن چند قطره مایع ظرفشویی بریزید. خشک کردن شوید روشهای مختلفی دارد که در ادامه به بهترین آنها اشاره خواهیم کرد:
بعد از اینکه شویدها را شستید، روی پارچه تمیز بریزید؛ بعد از آنکه آب شویدها به طور کامل گرفته شد؛ شویدها را درون یک ظرف مناسب ریخته و در ماکروفر بگذارید؛ اما توجه داشته باشید که قبل از ریختن آن توی بشقاب زیر سبزیها یک تکه دستمال پهن کنید؛ ماکروفر را روی حداکثر قدرت قرار دهید و هر 10 ثانیه در ماکروفر را باز کنید و سبزی را زیر و رو کنید. روند خشک شدن کامل شویدها 2 دقیقه زمان میبرد؛ در پایان، شوید خشک را با دست خرد کنید و درون ظرف بریزید.
استفاده از شوفاژ و بخاری از راه های استفاده از وسایل گرمایشی برای خشک کردن شوید در زمستان است. برای خشک کردن شوید روی بخاری و شوفاژ:
شوید را پس از تهیه و پاک کردن بشویید.
پس از اینکه آب سبزی رفت، یک پارچه تمیز را روی شوفاژ یا بخاری پهن کنید و شویدها را روی آن قرار دهید.
حرارت باید به همه سبزی ها به طور یک نواخت برسد.
4 تا 12 ساعت طول می کشد تا شویدها با حرارت بخاری و شوفاژ خشک شوند
برای تهیه شوید خشک، پس تهیه و پاک کردن شوید و شستشوی آن به طریق بالا، اجازه دهید آب شوید برود.
شویدها را روی پارچه نخی و تمیزی پهن کنید.
برای جلوگیری از زردشدن شویدها، روز اول خشک کردن شوید، جلوی آن پنکه ای با دور متوسط قرار دهید و اجازه دهید یک روز باد پنکه به آن بخورد، باد پنکه باعث زودتر خشک شدن شوید و در نتیجه مانع زرد شدن آن می شود.
سپس اجازه دهید دو تا سه روز دیگر نیز شوید ها بماند تا کاملا خشک شوند.
در ادامه مطلب به چند مورد نکات مهم برای خشک کردن شوید پرداختیم :
شوید هایی که در سایه خشک شوند، خوش رنگتر می شوند.
تقریبا هر یک کیلو شوید تازه، 50 گرم شوید خشک می دهد.
برای داشتن نتیجه بهتر و زودتر خشک کردن شوید، شویدها را به صورت دسته ای خرد و سپس خشک کنید.
برای خشک کردن شوید، زیر آنها پارچه تمیز نخی پهن کنید و از پهن کردن روزنامه خودداری کنید، زیرا سرب موجود در روزنامه برای سلامت بدن مضر است.
در هنگام شب شویدها را به مکان سربستهای منتقل کنید یا روی شویدها را با پارچهای بپوشانید، زیرا هوای سرد شب، سبب جذب رطوبت و پلاسیده شدن سبزی میشود.
بعد از خشک شدن شویدها، آنها را الک کنید تا شوید یکدستتر و ریزتری داشته باشید.
بهتر است ظروف نگهداری شوید پلاستیک یا شیشه باشد.
سعی کنید شویدها را درون ظرف در بسته و در جایی قرار دهید که رطوبت نداشته باشند.
لازم به ذکر است که مدت زمان نگهداری از شوید خشک شده نهایتا یک سال است و بعد از آن خاصیت و کیفیت خود را از دست خواهد داد.
اگر هنگام خشک کردن شوید مشاهده کردید که برگهای آن زرد شده است، مهمترین علت آن تلنبار شدن شویدها روی یکدیگر هنگام پهن کردن آنها است و یا اینکه شوید را در محیطی گرم قرار دادهاید و فراموش کردهاید که آنها را زیر و رو کنید.