دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / مجله خودرو / دانستنی های خودرو /

چرا خودرو در تابستان جوش می آورد؟/ اولین اقدامات حیاتی در زمان جوش آوردن +تصاویر و راهکارهای طلایی 

چهارشنبه، 07 شهریور 1403
ساعدنیوز: یکی از مشکلاتی که ممکن است برای ماشینتان در یک روز شلوغ پیش بیاید و برای شما دردسر ایجاد کند، جوش آوردن ماشین است. یک چیز که باید به آن توجه کنید این است که اگر به موقع این مشکل را حل نکنید ممکن است به موتور آسیب برسد.

جوش آوردن ماشین از جمله مشکلاتی است که شاید تا کنون با آن روبه رو شده باشید. جوش آوردن خودرو بسیار وحشتناک است چرا که خیلی از افراد این حس را پیدا می کنند که ماشین تا چند دقیقه دیگر آتش می گیرد و می ترکد و یک لحظه فرد نمی داند چه کاری بهتر است صورت گیرد تا ماشین و خود را از آسیب وحشتناک نجات دهد.

در صورتی که با جوش آوردن خودرو مواجه شدید باید یک سری اقدامات را انجام دهید و بعد از اطمینان از اینکه خودرو در جای مطمئنی قرار دارد، به سرعت موتور را خنک نمایید.

باید بدانید که زمانی که موتور خودرو بیش از حد معمول گرم شود، ماشین جوش می آورد، حال این گرم شدن بیش از حد موتور خودرو می تواند دلایل مختلفی از جمله خرابی رادیاتور، گرفتگی مسیر آب در خودرو، خراب بودن فن رادیاتور، زیاد یا کم بودن مایع خنک کننده خودرو، خراب بودن ترموستات، استفاده از مایع خنک کننده نامناسب در خودرو، وجود نشتی در سیستم خنک کننده، خراب بودن پمپ آب یا واتر پمپ در خودرو داشته باشد.

خودرو با وجود هر کدام از مشکلات ذکر شده، در سربالایی، استفاده از دنده سنگین به مدت طولانی، رانندگی طولانی در ترافیک و مسدود شدن جلو پنجره موتور خودرو می تواند جوش بیاید. برای اینکه از مشکل جوش آمدن موتور خودرو در امان باشید باید حتما وضعیت موتور، فن و مخزن مایع خنک کننده، واتر پمپ و ترموستات را بررسی کنید. در ضمن به خاطر داشته باشید که لزوما باید از مایع خنک کننده مناسب در خودرو استفاده کنید چرا که این موضوع در جلوگیری از جوش آمدن خودرو بسیار اهمیت دارد.

علل جوش آوردن ماشین

1. خرابی رادیاتور ماشین

یکی از رایج ترین علت ها برای جوش آوردن ماشین، خرابی رادیاتور است. منظور از خرابی رادیاتور خودرو گرفتگی، شکستن، ترک خوردن، کج شدن پره ها و هر موردی که باعث کاهش راندمان رادیاتور شود است.

زمانی که بازده رادیاتور کاهش یابد، دما موتور به خوبی کاهش پیدا نمی‌کند و تا جوش آوردن بالا خواهد آمد.

2. خرابی ترموستات

ترموستات ماشین دمای آب رادیاتور را اندازه گیری کرده و در صورتی که دمای آن از حدی افزایش یابد شدت گردش آب رادیاتور را افزایش خواهد داد.

وقتی این قطعه مشکل دار شود، در دمایی که باید مسیر آب را باز کند، مانع گردش آب می‌شود و در نهایت باعث جوش آوردن خودرو شما می‌شود.

3. روغن موتور

در صورتی که روغن موتور خودرو شما، خاصیت خود را از دست دهد یا از مقداری که باید باشد کمتر باشد، دمای موتور بالا می‌رود و ممکن است باعث جوش آوردن ماشین شود.

زیرا روغن موتور علاوه بر روان و نرم‌کردن قطعات موتور، در خنک‌سازی آن هم تاثیر دارد.

ما به شما توصیه میکنیم طبق یک برنامه مشخص به‌ ویژه در هوای گرم سطح روغن موتور خود را کنترل و در صورت نیاز آن را تعویض کنید.

4. خرابی پمپ آب

پمپ آب وظیفه آب‌رسانی به سیستم خنک‌کننده موتور دارد، بنابراین در صورتی که مقدار آب در موتور خودرو کم شود، باید پمپ را بررسی کنید تا دچار مشکلاتی همچون شکستگی پروانه‌های داخلی، شکستگی یاتاقان یا نشتی زیر پمپ به دلیل خرابی کاسه نمد نشده باشد.

فراموش نکنید که اگر پمپ آب وظیفه خود را به‌ درستی انجام ندهد، سریعا دمای موتور بالا می‌رود و موتور جوش می‌آورد. 5. خرابی واشر سرسیلندر

تشخیص مشکل واشر سر سیلندر باید توسط متخصص آن (مکانیک) انجام شود.

اما اگر شما به جای مخلوط آب مقطر و ضد یخ، آب معمولی و یا ضدیخ خالی درون رادیاتور می‌ریزید این کار قطعاً موجب آسیب‌دیدگی سر سیلندر و واشر آن می‌شود و در نهایت می‌تواند منجر به جوش آوردن خودرو گردد.

6. پارگی تسمه دینام و تنظیم نبودن آن

این مورد به این علت است که اگر تسمه دینام پاره یا صدمه دیده و یا شل شده باشد، مایع خنک‌کننده با سرعت لازم در سیستم به گردش در نیامده و نهایتا موجب جوش آوردن خودرو خواهد شد.

7. گرفتگی شلنگ‌ ها

شلنگ های خودرو وظیفه گردش خنک‌کننده در موتور را دارند.

اگر در شلنگ‌ها گرد و‌ غبار یا ذرات ریزی وارد شود، منجر به گرفتگی آن‌ها شده و در نهایت آب‌رسانی در سیستم ماشین دچار مشکل می‌شود.

بنابراین فراموش نکنید که به طور مرتب شلنگ‌ها را چک و از تمیز بودن آن‌ها اطمینان حاصل پیدا کنید تا باعث جوش آوردن ماشین و مشکلات دیگر نشود.

بعد از جوش آوردن ماشین چه کنیم؟

رانندگی نکنید

وقتی ماشین جوش میاورد رانندگی کردن وضعیت موجود را بدتر میکند.

زیرا پیستون و سیلندر مجدد در حال فعالیت و بالا بردن دمای موتور هستند.

بنابراین، بهتر است بعد از بروز این مشکل در جایی امن توقف کنید تا به موتور فشار کمتری بیاید.

ماشین را در مسیر مستقیم قرار دهید

بعد از جوش آوردن ماشین آن را نه در سربالایی و نه در سرازیری قرار ندهید. فقط در یک مسیر مستقیم قرار دهید تا بعد از ریختن مقداری آب بر روی رادیاتور جریان هوا بتواند این میزان خیسی را خنک تر کرده و در نتیجه به خنک شدن زودتر موتور کمک کند.ماشین را خاموش نکنید

وثتی ماشین جوش آورده اصلا خاموش نکنید. اجازه دهید تا مایع خنک کننده سریعتر موتور را خنک کند.

اگر در این حالت ماشین را خاموش کنید، نه تنها موتور سریع خنک نمی‌شود بلکه باعث چسبیده شدن رینگ به دیواره سیلندر شده و موتور به اصطلاح جام می‌کند و آسیب بسیار جدی به موتور وارد میشود.

همچنین ممکن است خودرو شما روشن نشود و یا به سختی روشن بشود و پیدا کردن علت روشن نشدن ماشین بعد از جوش آوردن وقت گیر است.

کاپوت را بالا بزنید

بعد از اینکه متوجه جوش آوردن خودرو شدید، کاپوت ماشین را بالا بزنید تا بخار سریعتر از کاپوت خارج شده و موتور زودتر خنک شود.

به هیچ عنوان درپوش رادیاتور را باز نکنید

این کار به شدت خطرناک است، از انجام آن پرهیز کنید.

به دلیل دمای بسیار بالا، آب رادیاتور و بخار آن به صورت انفجاری با باز شدن درب رادیاتور به بیرون پرتاب شده و با این کار سلامت خود را به خطر خواهید انداخت.

به جای این کار دستمالی را مرطوب کنیدروی درپوش بگذارید و آن را خلاف جهت عقربه های ساعت یک مقدار بچرخانید تا آب داغ و بخار با زاویه مناسب خارج شود و به شما آسیبی نرسد.

روی موتور آب نریزید

به علت جنس بدنه چدنی حساس و شکننده موتور، در صورت ریختن آب سرد بر روی آن، احتمال ترک خوردگی وجود خواهد داشت.

به جای استفاده از آب سرد می‌توانید جوش آوردن ماشین مقداری آب را که با دمای محیط یکسان است بر روی دیواره رادیاتور بریزید تا خنک شدن آن را سریع تر کنید.حالا راه های جلوگیری از بروز این مشکل چیست؟

جلوگیری از جوش آوردن ماشین

1. کنترل کردن سطح خنک کننده

برای جلوگیری از جوش آوردن ماشین بهتر است ماهی یک بار سطح خنک کننده را کنترل کنید.

پایین بودن سطح خنک کننده یکی از دلایلی ست که وسیله نقلیه را بیش از حد گرم می کند.

2. آب و روغن موتور

یکی از مهمترین بخش‌هایی که جزو سیستم خنک کننده موتور محسوب می‌شود، آب و روغن موتور می‌باشد.

این دو مایع نقش موثری در خنک کنندگی موتور خودرو ایفا می‌کنند.

عدم توجه به میزان، کیفیت و ترکیبات این دو مایع، می‌تواند باعث افزایش دمای موتور و در نهایت جوش آوردن ماشین شود.

3. فن های خنک کننده

به این مورد نیز باید توجه شود تا در صورت عدم عملکرد صحیح، باعث جوش آوردن خودرو نشود.

4. شیب تند

حرکت ماشین در شیب های تند عاملی ست که به موتور فشار می‌آورد.

سعی کنید در مسیر هایی حرکت کنید که زیاد شیب نداشته باشند تا باعث جوش آوردن ماشین نشود.5. درجه آمپر آب

درجه آمپر آب موجود در رادیاتور در روز‌های گرم سال به هیچ وجه نباید کمتر از میزان استاندارد تعریف شده در دفترچه راهنمای خودرو باشد.

به علت گرمای زیاد در تابستان، همواره باید به صورت دوره‌ای میزان آب موجود در رادیاتور را چک نمود.

علاوه بر این، باید از ضدیخ و ضدجوش نیز به میزان مناسب در رادیاتور خودرو استفاده شود.

ضد جوش سبب می‌شود تا نقطه جوش آب موجود در رادیاتور بالا رود و در نتیجه حتی اگر موتور به دمای صد درجه نیز برسد، خودرو جوش نیاورد.

6. اتصالات و لوله های آب

گرمای بیش از حد سبب می‌شود تا در اثر انبساط، بست‌های موجود در مسیر لوله‌ها و جریان آب ورودی و خروجی به موتور، سست شده و گا‌ها از جای خود در بیایند.

این موضوع سبب می‌شود تا مقداری از آب موجود در رادیاتور به بیرون نشت پیدا کرده و در نتیجه باعث کاهش سطح آب رادیاتور شود.

یکی از راه‌های کاهش دمای موتور خودرو و جلوگیری از جوش آوردن ماشین، این است که هر از چند گاهی از محکم بودن اتصالات آب، اطمینان حاصل کنیم.

7. تعویض روغن موتور

روغن موتور نیز باید در روز‌های گرم سال به صورت مرتب و دوره‌ای تعویض گردد.

استفاده طولانی مدت از روغن موتور سبب می‌شود تا این روغن خاصیت اولیه خود را از دست داده و در نتیجه میزان گرانروی آن کاهش یابد.

این موضوع سبب می‌شود تا این روغن در هنگام برخورد با قطعات داغ موتور، نتواند به خوبی وظیفه خود را انجام دهد و در نتیجه خاصیت خنک کنندگی لازم را نداشته باشد. خب ما امیدواریم خودرو شما جوش نیاورد یا اگر این اتفاق افتاد در مکان مناسبی باشید و بتوانید به آن رسیدگی کنید و مشکل را رفع کنید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 12 آبان
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تبدیل پایان نامه به مقاله
جشن تولد ساده خودمونی مهراوه شریفی نیا در خانه خواهر پوریا پورسرخ در سریال کیمیا+عکس
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
مراحل سابمیت مقاله
ترجمه تخصصی کتاب
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
سلایق متفاوت همسران بازیگران جوان سینمای ایران در چیدمان حال پذیرایی و آشپزخانه/ از میز خاص خانه‌ی پوریا پورسرخ تا استفاده از سازهای کوبه‌ای در منزل مهدی پاکدل
عاشق طرح پروانه در لباس و شال مثل سوگل طهماسبی؛ نگاهی به پوشش رنگی و دخترپسندِ نرگس سریال کیمیا با شکل و شمایلی از انواع پروانه+عکس
حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / نبرد نفسگیر بین آخوندک و عنکبوت جهنده
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI با بهترین کیفیت