به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از خبرآنلاین، محمدرضه نجفی منش در پاسخ به این سوال که دلیا افزایش عجیب قیمت خودرو چیست؟ اظهار داشت: منظور شما از عجیب چیست؟ اصلا قیمت ها عجیب بالا نرفته است.
وی افزود: آفتاب به آفتاب که طلوع می کند، ۵ هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور اضافه می شود که ماهانه ۱۵۰ هزار میلیارد تومان می شود.
رییس انجمن صنایع همگن قطعه سازی تصریح کرد: حالا سوال این است که وقتی نقدینگی اضافه می شود، آیا از آن طرف، میزان تولید کالا هم بالا می رود؟ خیر. چه اتفاقی می افتد؟
نجفی منش عنوان کرد: یک فرمولی ۱۱۲ سال پیش، یعنی سال ۱۹۱۰ اقتصاددانان کشف کردند که می گوید در جامعه چقدر کالا داریم. این که حجم کالا ضربدر قیمت کالا، برابری می کند با حجم نقدینگی، ضربدر تعداد گردش نقدینگی. حالا وقتی که حجم نقدینگی بالا می رود، اما در مقابل حجم کالا بالا نرود، چه اتفاقی می افتد؟ قیمت ها به تبع بالا می رود. این دو دو تا چهار تای ساده ای است که ۱۱۲ سال پیش در دنیا این معادله را کشف کردند.
وی متذکر شد: ما در کشور در حال حاضر همین طور نقدینگی را اضافه می کنیم، بدون این که کالا اضافه شود. پس اتفاقی که می افتد، این است که قیمت ها بالاتر می رود.
رییس انجمن صنایع همگن قطعه سازی گفت: در کنار این ها، قیمت دلار در مسیر صعودی قرار دارد. قیمت دلار که تکان می خورد، تمام کالاها بدون استثنا با قیمت دلار بالا و پایین می شود.
نجفی منش افزود: نکته سوم، قیمت گذاری دستوری است. یعنی زمانی که قیمت یک خودرو در بازار ۳۰۰ میلیون تومان است و این خودرو در کارخانه با قیمت ۱۵۰ میلیون تومان عرضه می شود و قرار باشد ۱۰ هزار خودرو پیش فروش شود، برای این ۱۰ هزار خودرو، ۶ میلیون نفر در صف خرید می آیند. اکثر این افراد می خواهند خودرو را بگیرند و بفروشند.
وی عنوان کرد: از آن طرف هم خودروساز ضرر و زیان می کند و پول قطعه ساز را نمی تواند بدهد و نیز طرح های توسعه ای را اجرا کند و یا افزایش تولید داشته باشد.