آبشار باران کوه گرگان از جاذبه های گردشگری گرگان است که با دیدن آن شگفت زده می شوید. آبشاری که از جوشش چشمه های متعدد در بالای کوه ایجاد شده است و با پرتاب آب از بالای کوه به پایین، ریز باران هایی را شکل می دهد که هوای منطقه را خاص و دلپذیر کرده است. در اطراف آبشار، از کوه سرد و سنگی خبری نیست و صخره ها پر از خزه هستند و انگار کوهی سبز پیش رویتان قرار گرفته است. این تلألؤ زیبایی آب و صخره شما را حیرت زده می کند. آبشار باران کوه نام خود را از همین باران و ریزش قطرات گرفته است. این آبشار که در ۱۸ کیلومتری گرگان قرار گرفته است، در یک پارک جنگلی واقع شده است که می تواند یک روز تعطیل شما را به خود سرگرم کند.
زیبایی های اطراف آبشار و آب و هوای خنک آن در فصل تابستان باعث شده تا افراد زیادی از سراسر کشور برای تماشای باران کوه به گرگان سفر کنند. البته در فصل زمستان هم ریزش قطرات که به علت سردی هوا یخ می زنند، جلوه ای روایی به آبشار می دهد. پس همان طور که می بینید این آبشار برای یک فصل نیست و برخی افراد در زمستان لباس گرم می پوشند و راهی پارک جنگلی که آبشار خزه ای در آن واقع شده است، می شوند تا جلوه دیگری از طبیعت را به تماشا بنشینند. مسیر دسترسی به این آبشار و پیاده روی دو ساعته در دل طبیعت باعث شده است تا این منطقه بکر و دست نخورده باقی بماند.
چرا بازدید از آبشار باران کوه گرگان را پیشنهاد می کنیم؟
دیدن آبشار همیشه برای بشر جالب توجه بوده است. امروزه که فشار زندگی شهری بر دوش هر کسی سنگینی می کند، گشت و گذار در طبیعت یک نیاز ضروری است. با این حال برخی از جاذبه ها به علت داشتن موقعیت و شرایط خاص بیشتر مورد توجه قرار می گیرند. آبشار باران کوه گرگان یکی از این جاذبه هاست که به دلایل متعدد زیر به شما توصیه می کنیم حتی یک بار هم که شده آن را ببینید:
- زیبایی بی نظیر آبشار و ارتفاع زیاد آن
- تماشای صخره های پر از خزه و زیبا
- دیدن قطره های بارانی و نشاط برانگیز
- هوای مطبوع و محیط بکر منطقه
- امکان پیاده روی در دل پارک جنگلی
- تماشای آبشار یخ زده در فصل زمستان
ویژگی های آبشار باران کوه
از ویژگی های منحصربه فرد آبشار باران کوه می توان به ریزش دائم آب به صورت قطرات ریز و درشت شبیه باران از بالای صخره های پوشیده از خزه اشاره کرد. این آبشار با ریزش مداوم همین قطره های بارانی جاری شده است. آبی که منشا این همه زیبایی در باران کوه است از دل غارها و چشمه های در حال جوشش همین منطقه بیرون می آید و جالب است بدانید که غارهای باران کوه، کوچک، باریک و دراز هستند و تعداد آن ها زیاد است.
ریزش دائم قطرات ریز و درشت آب شبیه باران از بالای صخره های خزه ای، ویژگی منحصربه فرد این آبشار محسوب می شود.
از ویژگی های دیگر این آبشار، صخره های پوشیده از خزه هستند که مانند چترهای زیبایی از یک طرف به کوه چسبیده اند و از سوی دیگر آویزان شده اند و چشم انداز خاصی ایجاد کرده اند. به خاطر ارتفاع زیاد این آبشار، جوشش ابرها و رنگ زیبای خورشید موقع غروب، به این مکان «چگل آتشان» می گویند.
در اطراف آبشار باران کوه چشمه ها و درختان زیبای بسیاری وجود دارد که منظره خاص و بسیار زیبایی را پیش روی چشمان گردشگران گذاشته است. همچنین از دیگر ویژگی های آبشار باران کوه جذابیت و زیبایی آن در تمام فصل های سال است.
دیدنی های اطراف آبشار باران کوه
در نزدیکی آبشار باران کوه دیدنی های دیگری نیز وجود دارند که نباید آن ها را از دست داد. برای مثال جنگل «شصت کلا» به تنهایی یک جاذبه منحصربه فرد است که می توان در کنار درختان بلند و قطور آن قدم زد و به آواز پرندگان گوش سپرد. کوه ها و غارهای اطراف این آبشار نیز فرصت خوبی برای کوهنوردی و غارنوردی برای علاقه مندان فراهم کرده است. همچنین رودخانه زیبای شصت کلا از دیگر دیدنی های اطراف آبشار باران کوه است که از میان انبوه درختان جنگل شصت کلا عبور می کند. جنگل و آبشار شصت کلا، پارک جنگلی ناهارخوران و ییلاق جهان نما از جمله دیدنی های اطراف آبشار باران کوه هستند.
پارک جنگلی ناهارخوران نیز در نزدیکی و حدود ۲۰ کیلومتری آبشار باران کوه است که می توانید از آن دیدن کنید. این پارک در نزدیکی روستای زیارت قرار دارد و با طبیعت بکر و زیبای خود یک مکان عالی برای گردشگران است تا در طبیعت پاک و هوای بی نظیر آن از روزشان لذت ببرند.
با فاصله ۲۵ کیلومتر از آبشار باران کوه، روستای کوچکی قرار دارد که به «بام گلستان» معروف است. خانه های روستایی و شکل و شمایل روستا بدون هیچ نشانی از شهرنشینی، آن را همچون کارت پستالی دوست داشتنی کرده است. دهکده جهان نما در منطقه حفاظت شده ای به همین نام قرار دارد که بکرترین جنگل های ایران را در خود جای داده است و به همین دلیل هر گوشه آن شما را حیرت زده می کند. این روستای زیبا در شهرستان کردکوی قرار دارد. تماشای اقیانوس ابر بر فراز جنگل های سرسبز و حریان چشمه ها و رودخانه ها در این منطقه با طراوت، آن را به یکی از دیدنی های شگفت انگیز اطراف آبشار باران کوه تبدیل کرده است که نباید لذت پیاده روی و جنگل نوردی در آن را به هیچ عنوان از دست دهید.
آبشار باران کوه کجاست؟
- آدرس: ایران، استان گلستان، ۱۸ کیلومتری جنوب غربی گرگان، پارک جنگلی باران کوه
آبشار باران کوه گرگان در موقعیت جغرافیایی E54.2144 , N36.4202 در استان گلستان قرار دارد. این آبشار زیبا در ارتفاعات جنگل «شصت کلا» و در مجاورت رودخانه «شصت کلا» واقع شده است. برای رسیدن به این آبشار باید از گرگان به سمت پارک جنگلی باران کوه، مسیری حدود ۱۸ کیلومتر را در جهت غربی طی کنید و به ابتدای این پارک زیبا و بکر برسید.
مسیر آبشار باران کوه تا اولین رودخانه، خاکی و ناهموار است و بهتر است این مسیر را با اتومبیل طی کنید؛ زیرا بعد از رودخانه باید مسیری دو و نیم تا سه ساعته را در جاده ای خاکی و پر از سنگ به سمت آبشار پیاده روی کنید. به دلیل طولانی بودن مسیر پیاده، بسیاری از گردشگران از دیدن آبشار منصرف می شوند؛ اما نباید مسیر بکر و طبیعت شگفت انگیز باران کوه را از دست داد؛ بلکه باید از جذابیت های بصری و دوست داشتنی مسیر زیبا لذت برد تا بر خستگی مسیر غلبه کرد. طی کردن این مسیر برای افرادی که دچار محدودیت رفت و آمدی، مشکلات استخوانی و پا هستند تقریبا ممکن نیست.
بهترین زمان بازدید از آبشار باران کوه گرگان
آبشار باران کوه یک طبیعت چهار فصل است. جایی که به سختی می شود که انتخاب کرد که کدام فصل برای بازدید از آن بهتر است. طبیعتاً اگر می خواهید از سرسبزی اطراف آبشار و آب و هوای دل پذیر آن بهره مند شوید، باید نیمه اول سال را برای سفر به این منطقه انتخاب کنید. در فصل های بهار و تابستان، آب آبشار از دل غارهای طبیعی و کوهستان های اطراف سرازیر می شود. به همین علت اغلب گردشگران این آبشار را مقصد مناسبی برای تعطیلات بهار و تابستان می دانند.
در مجله گردشگری ساعد نیوز سراغ یکی از دیدنی ترین آبشارهای ایران رفتیم. جایی در دل طبیعت بی نظیر استان گلستان که گردشگران را به وجد آورده است. آبشار باران کوه گرگان از معروف ترین جاهای دیدنی اطراف گرگان است که یک روز به یادماندنی و خاطره انگیز را برایتان رقم می زند. اگر شما هم به این منطقه در شمال ایران سفر کرده اید؛ حتما خاطرات بسیار زیادی دارید. خوشحال می شویم اگر تجربیات و خاطرات خود را با ما درمیان بگذارید.