دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / بارداری و زایمان / زمان بارداری /

دلایل و علائم وسواس در بارداری 

پنجشنبه، 28 اسفند 1399
جنین شما به مدت 9 ماه در قسمتی از بدن شما زندگی می‌کند و تمام احساسات و حالات روانی و جسمی شما به او منتقل می‌شود. این وسواس در شما ایجاد اضطراب می‌کند و حالات جسمی شما را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد که به راحتی به فرزندتان منتقل می‌شود که می‌تواند رشدش را مختل کند و باعث به وجود آمدن اضطراب و استرس در او بشود.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،یکی از مهمترین و جدی ترین اختلالات اضطرابی حین بارداری به نام بیماری وسواسی- جبری در دوران حاملگی است. این بیماری، یکی از بیماری های روانشناختی در زنان در دوران حاملگی و یا بعد از زایمان است. متاسفانه با اینکه این بیماری در میان زنان حامله وجود دارد اما همچنان اطلاعات دقیق در این زمینه در بین زنان و یا مردان وجود ندارد. در این بیماری نیز مثل بیماری وسواسی- جبری Obsessive–compulsive disorder تظاهر شایع این است که افکار وسواسی و یا اعمال وسواس گونه به صورت انجام کارهای تکراری مثل شستشوی بیش از حد، نگرانی بیمار گونه و بیش از حد از سلامت جسمی نوزاد و یا احتمال بیمار شدن دائمی در ذهن مادر وجود دارد.

وسواس در بارداری

اگر در بارداری یا بعد از زایمان فرزندتان دچار وسواس شوید، به آن وسواس بارداری می گویند. علائم وسواس بارداری معمولا درباره بچه است اما همیشه هم اینطور نیست.

فرزنددار شدن زندگی شما را تغییر می دهد و همین می تواند بسیار استرس زا باشد. داشتن برخی نگرانی ها و اضطراب ها برای سلامت فرزندتان کاملا طبیعی است. شما می خواهید از او در برابر خطرات محافظت کنید، بنابراین کارهایی مثل استرلیزه کردن شیشه شیر یا مرتب چک کردن بچه در زمان خواب و ... برای کاهش خطرات انجام می دهید.

اما اگر زمان زیادی را صرف فکر کردن به این نگرانی ها و اضطراب ها می کنید و دچار افکار وسواس گونه می شوید و در نتیجه این افکار، رفتارهای افراطی و اجباری انجام می دهید، دچار وسواس بارداری شده اید.

برای مثال: ممکن است افکار وسواسی درباره آسیب دیدن فرزندتان بر اثر میکروب ها یا عفونت ها داشته باشید و به همین خاطر زمان زیادی را صرف شستن و استرلیزه کردن چندین و چند باره وسایلش کنید.

شاید افکار وسواس گونه درباره توقف تنفس فرزندتان داشته باشید و برای همین، مدام نفسش را چک کنید.

بعض مادران دچار وسواس بارداری تصور می کنند اگر بخوابند، بلایی سر فرزندشان خواهد آمد. با هر تکان و حرکت فرزندشان دچار اضطراب شدید می شوند و فکر می کنند ممکن است فرزندشان دچار حمله صرع و ... شده باشد.

در بعضی موارد دیده شده که مادر هر ساعت درجه حرارت بدن فرزندش را کنترل می کند و از ترس بیماری و حشره گزیدگی و ... اصلا خانه را ترک نمی کنند.

ممکن است تصویری از آسیب زدن به فرزندتان (به شکل های مختلف) در ذهن تان داشته باشید. این تصویر می تواند بسیار ترسناک باشد اما ثابت شده زنانی که دچار وسواس بارداری هستند، به تصوراتشان عمل نمی کنند.

وسواس بارداری بیشتر برای مادرانی پیش می آید که اولین زایمان را تجربه می کنند اما ممکن است مادری در طول هر بارداری یا بعد از هر بار زایمان دچارش شود.

علت وسواس در بارداری چیست؟

هنوز علت وسواس باردرای مشخص نشده است اما ممکن است به دلایل زیر دچار این اختلال شوید:

سابقه فامیلی وسواس در بارداری

سابقه وسواس در بارداری

تحت استرس و فشار بودن شما

تجربه اتفاقات مهم زندگی مثل زایمان یا از دست دادن عزیز و ...

فردی مرتب و منظم با استانداردهای شخصی بالا هستید.

علائم بروز وسواس در بارداری

وسواس و مرتب کردن مداوم مدارک

یکی از نشانه ها و علائم وسواس در زمان بارداری این است که به صورت مداوم مدارک پزشکی و مورد نیاز را بررسی می کنید تا چیزی را از قلم ننداخته باشید و این که برای روزی که به آن ها احتیاج دارید بارها آن را آماده کنید. ترس از دست دادن و گم کردن این نسخه ها هم برای شما ایجاد وسواس و اضطراب می کند.

وسواس درباره نظافت دائم

نگرانی شما برای به خطر افتادن سلامتی جنین باعث می شود که نظافت را بیشتر از قبل رعایت کنید اما اگر این کار از حالت عادی آن خارج شود شما را دچار وسواس می کند. اگر روزی چندبار دست هایتان را می شویید اما باز فکر می کنید که میکروب ها از بین نرفته اند، در صورت دست دادن با دیگران سریعا دست خود را می شویید، از اطرافیان می خواهید که مانند شما این کار را انجام دهند و روزی چندبار خانه و اشیا را تمیز می کنید دچار وسواس شده اید و ممکن است این رفتار حتی بعد از زایمان هم در شما باقی بماند.

تردید در خرید از نشانه های وسواس در بارداری

اگردر خرید برای فرزندتان نمی توانید تصمیم درستی بگیرید، مدام در فروشگاه های مختلف با تردید می گردید و نمی دانید چه چیزی لازم دارید و به نظر دیگران هم نمی توانید اطمینان کنید ممکن است دچار وسواس شده باشید. در این حالت زمان زیادی را از دست می دهید اما چیزی را برای خرید انتخاب نمی کنید.

وسواس چک کردن مداوم وضعیت جنین

اگر دچار وسواس در این دوران شده باشید به طور مداوم وضعیت جنین خود را چک می کنید، در صورت بروز کوچک ترین تغییر به پزشک مراجعه می کنید و از این که اتفاقی برای او بیوفتد همیشه می ترسید به طوری که ممکن است از کارهای روزمره هم برای این کار عقب می افتید. شما به خوبی می دانید که هیچ مشکلی به وجود نمی آید اما با این حال باز نگرانی شما کنترل نمی شود.

اضطراب در هنگام خواب

اگر در شما وسواس وجود داشته باشد حتی در خواب هم دچار مشکل می شوید و نمی دانید در دوران بارداری به چه شکلی بخوابید که اتفاقی برای جنین نیوفتد. در این حالت در طول شب چندین بار از خواب بیدار می شوید و وضعیت را بررسی می کنید.

تاثیرات وسواس مادر در دوران حاملگی بر روی جنین

جنین شما به مدت 9 ماه در قسمتی از بدن شما زندگی می کند و تمام احساسات و حالات روانی و جسمی شما به او منتقل می شود. این وسواس در شما ایجاد اضطراب می کند و حالات جسمی شما را هم تحت تاثیر قرار می دهد که به راحتی به فرزندتان منتقل می شود که می تواند رشدش را مختل کند و باعث به وجود آمدن اضطراب و استرس در او بشود. علائم اضطراب را می شود در او در سنین مختلف دید پس بهتر است که برای آسیب نرسیدن به او، وسواس تان را کنترل کنید.

درمان وسواس در بارداری

پزشک شما در خصوص شیوه های مختلف درمان وسواس با شما صحبت خواهد کرد. بعضی افراد که دچار وسواس بارداری خفیف هستند، نیازی به درمان ندارند.

مشاوره

این روش که معمولا یک درمان رفتارشناختی است، به شما کمک می کند با ترس ها و افکارهای وسواس گونه تان روبر شوید، بدون اینکه کاری برایش انجام دهید. این روش، بر اساس شدت وسواس بارداری فرد، با شدت های متفاوت انجام می شود.


دارودرمانی

پزشک با توضیح درباره خطرات و منافع استفاده از دارو در بارداری، با تجویز بعضی داروها اقدام به درمان وسواس شما خواهد کرد.

خودتان هم به درمان وسواس بارداری کمک کنید

- درباره احساس تان با همسر، خانواده یا یک دوست صحبت کنید.

- سعی کنید احساس گناه یا خجالت نداشته باشید. این افکار تقصیر شما نیست و قرار هم نیست دیوانه شوید.

- به جای جلوگیری یا آرام کردن افکار وسواسی با یک عمل افراطی و اجباری، سعی کنید با آنها روبرو شوید. روزی نیم ساعت درباره ترس هایتان بنویسید و آنها را بخوانید.

- از سیگار و الکل برای آرام کردن خودتان استفاده نکنید. این گونه موارد به شما و فرزندتان آسیب می زند.

- با مشورت پزشک تان، از توصیه ها و تمرین های یک کتاب خودآموز معتبر استفاده کنید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 18 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
رونمایی از چهره واقعی و زیبای کیمیا خاتون و شمس تبریزی برای اولین بار/ چشمان بادامی و ابروی کمانی دختر مولانا+عکس
(فیلم) داماد کم شعور گریه عروس را درآورد! / وقتی مامان و بابات برات زن می‌گیرن و تو جنبه نداری!
تبدیل پایان نامه به مقاله و کتاب
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
(فیلم) بالکن زیبا و پر از گل سوگل طهماسبی با ویویی ابدی رو به کوه / چقدر خوش سلیقه‌اس ...
رونمایی از فرزند پسر دیده نشده و بزرگ مرحوم مهرداد میناوند/ چقد شبیه پدرشه +عکس
عکس قدیمی دیده نشده از جواد نکونام و لیلا اوتادی با یک ژست عجیب و غریب! / واقعا مغز طراح این ژست رو باید تو موزه نگه داشت!
نگاهی به جشن تولد 93 سالگی پدر حمید معصومی نژاد گوینده خبر از رُم/مبارکا باشه +عکس
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
تماشای بازی تیم استقلال در کنار مزار جوان تازه فوت شده توسط دوستان بامعرفتش+ویدیو/ بامرام شما هستن بقیه اداتون رو درمیارن👌