به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، روغن سوزی به پدیده ای در موتور ماشین می گویند که در پی رخ دادن آن , روغن درون موتور ماشین به همراه سوخت در سیلندر می سوزد و دود زیادی تولید می شود .
از این رو سطح روغن رفته رفته در موتور ماشین کاهش می یابد که در ادامه خواهید دید که چه خواهد شد .
در اصل روغن سوزی به معنی سوختن روغن موتور براثر مخلوط شدن با سوخت در سیلندر است . در این حالت دود آبی از اگزوز خارج می شود .
هنگامی که روغن وارد قسمت احتراق و فضای بالای پیستون می شود در زمان احتراق خودرو، همراه با مخلوط سوخت و هوا حین جرقه زدن شمع می سوزد و در اصطلاح می گوییم (روغن سوزی) در موتور خودرو اتفاق افتاده است.
روغن سوزی به حالتی گفته می شود؛ که موتور خودرو همراه با سوخت، مقداری از روغن موجود در موتور را می سوزاند و این حالت سبب می شود تا به طور مستمر از میزان روغن موجود در موتور کم شود. اگر خودروی شما به گونه ای روغن بسوزاند که در فاصله ی تعویض روغن، سطح آن پایین بیاید، این مسئله غیر طبیعی است و باید بررسی شود.
روغن سوزی موتور اتومبیل علاوه بر افزایش در مصرف، سوخت باعث افزایش آلاینده های زیست محیطی و آلودگی در محیط زیست خواهد شد.
این نقص در موتورهای چهار زمانه تقریباً مشکل رایجی است و کار و عملکرد موتور را تحت تأثیر خود قرار خواهد داد.
برای همین چک نمودن و بررسی روغن سوزی موتور خودرو از اهمیت زیادی برخوردار است. اما باید گفت که روغن سوزی، یکی از مشکلات اجتناب ناپذیر برای خودروهایی است؛ که مدت زمان زیادی است کار می کنند و یا آن که مسافت زیادی را طی نموده اند.
دلایل روغن سوزی موتور خودرو
مسائل زیادی باعث بوجود آمدن روغن سوزی موتور اتومبیل می شوند. بعضی از این دلایل عبارتند از:
- شکستن رینگ پیستون،
- ساییدگی جداره پیستون،
- خرابی یاتاقان ها،
- خرابی کاسه نمد،
- خرابی لاستیک گیت،
- خرابی شاتون ها،
- اصطکاک شدید گیت سوپاپ،
- خرابی شیر PVC،
- سوختن روغن گیربکس توسط موتور،
- سوختن روغن هیدرولیک توسط موتور،
چگونه تشخیص دهیم که آیا خودرو دچار روغن سوزی شده است؟
یک راه برای تشخیص روغن سوزی در موتور این است که پس از گرم شدن موتور دریچه ی روغن را باز کنید. که قاعدتا بعد از باز کردن آن، بخاری به بیرون متصاعد خواهد شد. ولی اگر این بخار مستمر باشد و از بین نرود، یعنی اینکه با روغن سوزی موتور خودرو مواجه هستید.
از آنجا که روغن سوزی یک مشکل جدی برای خودرو محسوب می شود، بهترین کار کمک گرفتن از یک مکانیک ماهر و خبره در تعمیرگاه های معتبر است که با استفاده از وسایلی که در اختیار دارند، می توانند اقدام به تشخیص نمایند.
آنها با به کار بردن وسایلی مانند کمپرس سنج می توانند به روغن سوزی در خودرو پی برده و علاوه بر آن می توانند مشخص کنند، که کدام یک از محفظه های پیستون دچار آسیب شده است.
به هر حال تشخیص روغن سوزی خصوصا در مراحل اولیه آن کار دشواری است و نیاز به متخصص و مکانیک با تجربه دارد. زیرا که روغن سوزی علاوه بر افزایش مصرف سوخت و آلودگی محیط زیست سبب استهلاک پیش از موعد و زودتر قطعات خودرو شده و هزینه تعمیرات را افزایش خواهد داد.
ضمن اینکه عدم توجه به آن باعث از بین رفتن و خرابی کامل موتور خواهد شد پس لطفاً به این نکات بیشتر دقت کنید.
اما علائم و نشانه هایی هم وجود دارد که شما با دیدن آنها باید شک کنید که شاید روغن سوزی در موتور خودرو اتفاق افتاده باشد. این نشانه ها عبارتند از:
- کم شدن دائم روغن
- بوی سوختن روغن در محفظه موتور
- چربی باقی مانده در سر شمع ها
- چرب و روغنی شدن دستمالی که به درون لوله اگزوز می کشید
- وجود علائم نشت روغن در یک یا چند ردیف از شمع ها
- خارج شدن دود آبی رنگ از لوله اگزوز
در بعضی موارد مشاهده ی دود سفید رنگی که از اگزوز خارج می شود هم میتواند نشانه ی آن باشد.