به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،زایمان زودرس و سقط جنین از جمله نگرانی های زنان در طی بارداری است. به دنیا آوردن کودک نارس به همراه مشکلات جسمانی برای خانواده مسائل زیادی را ایجاد خواهد کرد. یکی از راه های جلوگیری از زایمان زودرس رعایت دستورات پزشک و مراقبت های دوران بارداری است. اما در بسیاری از موارد با وجود رعایت تمامی موارد زایمان پیش از موعد اتفاق می افتد. در این شرایط نیز متخصصان تلاش دارند تا بتوانند کودک را زنده نگه داشته و مانع آسیب های احتمالی شوند. پیش از آن که زایمان زودرس اتفاق بیافتد علائمی برای پیش بینی قابل شناسایی است. شما با آگاهی از این علائم و اطلاع دادن به پزشک خود می توانید از خود و جنین تان محافظت کنید.
علت زایمان زودرس
به دشواری می توان علت وضع حمل و زایمان زودرس را شناسایی کرد.
به طور کلی دلایل زایمان زودرس، عبارت است از:
- خونریزی رحمی: اگر جفت به طور نسبی یا کامل دهانه رحم را بپوشاند یا قبل از زایمان از رحم جدا شود، در آن صورت غشاهای اطراف جنین پاره شده و پارگی منجر به زایمان زودرس می شود.
- کشیده شدن رحم: داشتن بارداری چند قلو و یا افزایش مقدار مایع آمنیوتیک اطراف جنین، سبب کشیدگی رحم می شود و کشیدگی رحم منجر به انقباضات رحمی و در نهایت وضع حمل زودرس می گردد.
- باکتری یا التهاب: باکتری یا التهاب ناشی از عفونت می تواند منجر به تولید موادی در رحم، جفت و یا جنین شود که در نهایت انقباضات رحمی را به دنبال خواهد داشت.
- استرس روانی یا فیزیکی: استرس شدید، سبب آزادسازی هورمون هایی می شود که انقباضات رحمی، وضع حمل و زایمان زودرس را در پی دارد.
نشانه های زایمان زودرس، مشابه با علائم پایان بارداری طبیعی می باشد:
- تغییراتی در نوع یا مقدار ترشحات واژن
- احساس فشار یا درد در بخش پایینی شکم
- احساس کمر درد پایدار
- کرامپ های شکمی شبه قاعدگی با یا بدون اسهال
- انقباضات مکرر یا سفت شدن رحم که ممکن است بی درد باشد.
- پارگی غشاها یا پارگی کیسه آب
نشانه های زایمان زودرس
به دشواری می توان پیش بینی کرد، چه کسانی در خطر تجربه زایمان زودرس قرار دارند. برخی فاکتورها و نشانه های زایمان زودرس وجود دارد که احتمال وقوع این رویداد را افزایش می دهد. اما اغلب موارد در افرادی رخ می دهد که نشانه های زایمان زودرس را نشان نداده اند. قوی ترین فاکتور که می تواند از نشانه های زایمان زودرس محسوب شود، سابقه قبلی در داشتن زایمان زودرس می باشد. اگر چه خیلی از خانم هایی که زایمان زودرس را تجربه کرده اند، شانس داشتن بارداری کامل را در آینده خواهند داشت. یکی از تحقیقات نشان داده است ۲۲ درصد خانم هایی که قبلا زایمان زودرس داشته اند، در بارداری بعدی دوباره این عارضه را تجربه خواهند کرد.
سایر فاکتورها و نشانه های زایمان زودرس، عبارت است از:
- بارداری دو قلو، سه قلو یا چند قلو
- سابقه جراحی در دهانه رحم یا انجام نمونه برداری در این ناحیه به دلیل نتایج غیر نرمال پاپ اسمیر، البته اگر مقدار برداشته شده از دهانه رحم زیاد باشد.
- ناهنجاری هایی در رحم
- خونریزی رحم مخصوصا در سه ماهه دوم یا سوم
- استفاده از داروهای غیر قانونی مانند کوکائین
- سیگار کشیدن
- ابتلا به برخی عفونت ها
- وزن اندک قبل از بارداری یا اضافه وزن کم در بارداری
- افزایش مقدار مایع آمنیوتیک
- آنمی متوسط تا شدید در اوایل بارداری
- فاصله کوتاه بین بارداری ها (کمتر از ۱۲ تا ۱۸ ماه)
- جراحی شکمی در طول بارداری