به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، فرایند ارگاسم در زنان بسیار پیچیده تر از ارگاسم مردان است. زیرا به دلیل روحیۀ لطیف بسیاری از زنان، مشکلات جسمانی، روانی و عاطفی بر روی کیفیت رابطه زناشویی تأثیر می گذارد. کشف علت بروز اختلال آنورگاسمی در زنان به شکل ویژه ای در هموار شدن مسیر درمان کمک می کند. پس خوب دقت کنید تا کشف کنید در اثر کدام یک از این موارد، توانایی رسیدن به اوج لذت جنسی را از دست داده اید.
1- بیماری های جسمی از علل به ارگاسم نرسیدن زنان
گاه دلیل به ارگاسم نرسیدن زنان، طیف گسترده ای از بیماری هاست. تغییرات جسمی و استفاده از برخی داروها نیز به طور مؤثری در بروز این حالت مؤثر است:
- دیابت، اسکلروز چندگانه و بیماری های عصبی مانند ام اس و پارکینسون.
- مسائل مربوط به زنان و زایمان مانند جراحی در بخش رحم.
- استفاده از داروهایی نظیر داروهای فشار خون، داروهای ضدّ روان پریشی، آنتی هیستامین ها و داروهای ضدّ افسردگی.
- مصرف الکل و سیگار.
- افزایش سن که منجر به تغییر در آناتومی بدن، هورمون های جنسی، سیستم عصبی و گردش خون می شود.
- یائسگی با کاهش سطح هورمون استروژن همراه است. همین امر سبب می شود تا میل جنسی کم شود و برخی زنان در این سن به ارگاسم نرسند.
2- عوامل روحی و روانشناختی
یک رابطۀ جنسی موفق زمانی رخ می دهد که طرفین از آمادگی های روحی و شرایط روانی لازم برخودار باشند. واضح است که بروز اختلافات زناشویی و سایر اختلالات روحی، چرخه طبیعی سکس را معلول می سازد. عوامل روحی و روانی شامل موارد زیر است:
- مسائل اقتصادی، فشارها و استرس های مالی
- اختلالات روانی همچون اضطراب و افسردگی
- تجربۀ استفاده های جنسی و یا احساسی در گذشته
- ذهنیت های نادرست نسبت به روابط جنسی؛ طوری که فرد تصویر نادرستی از بدن خود دارد و یا از برقراری رابطه زناشویی احساس گناه می کند.
- ترس از حاملگی
- خیانت، خشونت و عدم اعتماد به همسر
- ارتباطات عاطفی و احساسی ضعیف میان زوجین
- اختلافات و سوء تفاهم های حل نشده
آیا اختلالات ارگاسم زنان درمان پذیر است؟
خوشبختانه بله! اما روش درمان برای همۀ زنان یکسان نیست. برنامه درمانی برای هر زن به دلایل بروز این اختلال بستگی دارد. به عبارت دیگر، دلیل به اوج نرسیدن لذت جنسی در هر زن ممکن است متفاوت باشد. بنابراین، درمان آن نیز فرق خواهد داشت. اگر مشکلات روحی و روانشناختی موجب آرنوگاسمی شده اند، درمان های روانشناختی لازم است. در حالی که برای مشکلات جسمانی، تغییر در سبک زندگی و دارو درمانی مهم می باشد. بررسی و درمان سرد مزاجی زنان نیز در صورت وجود، بسیار کمک کننده است.
1- روان درمانی
بهترین و مؤثرترین روش برای بهبود اختلال ارگاسم، مراجعه به مشاور و متخصصین جنسی است. مشاوره جنسی به شما کمک می کند تا با حل اختلافات زناشویی و کاهش تنش های روحی نظیر افسردگی و اضطراب، به اختلال ارگاسم پایان دهید. متخصصین جنسی نیز مهارت های ارتباطی و تمرین های رفتاری لازم را برای رسیدن به اوج لذت جنسی به شما آموزش می دهند. پس اگر از سوء استفاده های جنسی گذشته رنج می برید، به شریک جنسی خود اعتماد ندارید و بد بین هستید و یا تکنیک های تمرکز بر لمس و احساس را بلد نیستید، بهتر است به مشاور مراجعه کنید.
2- دارو درمانی
اگر دلیل به ارگاسم نرسیدن برخی زنان، بیماری های زمینه ای باشد، دارو درمانی بهترین روش درمان خواهد بود. برای مثال، در زنان یائسه، استروژن درمانی مؤثر عمل می کند. توجه داشته باشید، استفاده از قرص های ساخته شده با ال آرژنین، اگرچه منجر به بهبود روابط جنسی می شود، اما مورد تأیید سازمان غذا و دارو نیست. از این رو، توصیه می کنیم دارو درمانی را تحت نظر یک پزشک متخصص پیش ببرید. در این صورت، با آگاهی از عوارض جانبی این برنامۀ درمانی، از بروز مشکلات جدی تر جلوگیری می گردد.
3- تغییر در سبک زندگی به کمک شوهر
نقش مردان در بهبود کیفیت لذت جنسی بانوان بسیار حیاتی است. چرا که بخش مهمی از چرخه طبیعی رابطه، توسط شریک جنسی کامل می شود. پس اگر همسر شما از اختلال ارگاسم رنج می برد، کافیست به عنوان شوهر، چند راهکار ساده را یاد بگیرید و به کمک او بروید.
- از احساسات او جویا شوید: باید بدانید ناتوانی در رسیدن به ارگاسم، تا چه حد برای او مهم است. ممکن است این موضوع سر نخ بسیاری از اختلافات زناشویی شما باشد. شاید هم هیچ اهمیتی نداشته باشد.
- تکنیک های خود را تغییر دهید: اگر همسرتان از رابطه جنسی رضایت ندارد، لازم است حالت شما تغییر کند. با شناخت صحیحی از آناتومی زنان، کمک کنید تا بیشتر تحریک شده و به اوج برسد.
- همسرتان را فراموش نکنید: ضروری است زمانی که خودتان ارضا می شوید، رابطه را تا زمانی که همسرتان نیز به اوج لذت برسد ادامه دهید.
- یک مکان مناسب برای رابطه مهیا کنید: بهتر است مکانی را انتخاب کنید که حریم شخصی و امنیت خاطر همسرتان تأمین شود. اگر فرزند دارید، درب اتاق را قفل کنید. نور محیط را تأمین کنید و آراسته و مرتب به رخت خواب بروید. فراموش نکنید که محرک های حواس پرتی را کاملاً از بین ببرید.
- از همسرتان حمایت کنید: اختلال آرنوگاسمی به شدت در روح و روان زنان تأثیر می گذارد. همسر شما قادر نیست ارگاسم را تجربه کند و این موضوع دست خودش نیست. شما می توانید در نقش یک حامی، نا امیدی و دلزدگی او را برطرف کنید. پس به جای اینکه پرخاش کنید و او را مورد شماتت قرار دهید، به او امید دهید. این باعث می شود تا با تمرکز و تحریک بیشتر بتواند به ارگاسم برسد. لازم است راه های رسیدن به ارگاسم در زنان را بدانید.