به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، سردمزاجی جنسی حدوداً در یک سوم از خانمها وجود دارد. گاهی این زنان برای حفظ رابطه خود با همسر، علیرغم تمایل خود اقدام به برقراری رابطه جنسی می کنند. در چنین مواردی، عدم برانگیختگی و بی میلی جنسی منجر به ایجاد زخمهای تناسلی و درد هنگام نزدیکی در خانمها می شود. این مسئله روی صمیمیت زوجین تاثیر منفی می گذارد. ادامه این روند می تواند به واژینیسموس، افسردگی، استرس و غیره منجر شود. سرد مزاجی دارای درجات خفیف، متوسط و شدید است. یعنی زنان ممکن است ناراحتی خفیف تا شدیدی در ایجاد رابطه داشته باشند. برای انتخاب درمان بی میلی زنان این درجات اهمیت پیدا می کنند. بی میلی جنسی انواع مختلفی دارد:
- بی میلی دائمی: این اختلال ممکن است از کودکی در زنان وجود داشته باشد.
- بی میلی اکتسابی: در زنانی ایجاد می شود که قبلا مشکلی در رابطه نداشتند اما به دلایلی بعدا دچار سردمزاجی می شوند.
- بی میلی فراگیر: در تمام موقعیت ها بی میلی جنسی وجود دارد و محدود به نوع خاصی از تحریک یا موقعیت نزدیکی نیست.
- بی میلی موقعیتی: سرد مزاجی فقط در بعضی موقعیت ها و یا نوع خاصی از تحریکات در زن ایجاد می شود.
به طور کلی یک رابطه جنسی موفق طی چند مرحله رخ می دهد:
- در اولین مرحله فرد میل جنسی را در خود احساس می کند.
- طرفین تحریک می شوند.
- به تثبیت می رسند.
- ارگاسم را تجربه می کنند.
- و در آخر، شهوت شان فروکش می کند.
متأسفانه سردمزاج ها سیکل طبیعی رابطه جنسی را به درستی طی نمی کنند. آن ها همواره در مرحله اول باقی می مانند. چرا که میلی به رابطه ندارند و هیچ شهوتی را در خود احساس نمی کند.
آیا همسرتان مشکل سرد مزاجی دارد؟
عموماً سردمزاجی را می توان با علائم و نشانه هایی آشکار شناسایی نمود. اما همواره باید توجه داشته باشید، نباید از افرادی که در آستانه زندگی زناشویی هستند، انتظار داشت مراحل چرخه طبیعی سکس را بدون نقص طی کنند. چرا که بسیاری از بانوان به دلیل عدم تجربه رابطه جنسی و عدم شناخت اینگونه روابط، هیچ تخیل و فانتزی نسبت به رابطه ندارند.
این موضوع زمانی که همسر آنان نسبت به نحوه تحریک همسر خود و آناتومی بدن وی آشنایی نداشته باشد، جدی تر می شود. بنابراین، ممکن است خانم ها در ابتدای زندگی زناشویی، به جز درد و ناراحتی، هیچ واکنشی نسبت به رابطه نداشته باشند. در این حالت، آن ها اشتیاقی برای برقراری رابطه نخواهند داشت. اینجاست که مردان باید کمی صبر پیشه کنند و علم لازم را برای چگونگی ارتباط خوب با همسر و همراهی با او را بدانند. توجه عاطفی مرد به همسرش، برای رفع این حالت بسیار مهم و تأثیرگذار است. در غیر این صورت، این سردی ها منجر به دوری از هم و بدخلقی شده و بحران هایی همچون خیانت های زناشویی و چه بسا طلاق پیش خواهد آمد. طلاقی که شاید دلیل آن، خیانت مردان باشد.
بهتر است امیدوار باشید. زیرا در اغلب موارد، اینگونه بانوان در طول زندگی زناشویی و با شناخت بیشتر رابطه جنسی، میل و رغبت بیشتری نسبت به آن پیدا می کنند. بنابراین، نمی توان این قبیل افراد را جزء سرد مزاج ها قلمداد نمود.
اما در این بین افرادی هستند که تنها به جهت تأمین نیاز همسرشان تن به رابطه جنسی می دهند. در حالیکه هیچ لذتی از آن نمی برند و هیچ حس مثبتی را به شریک خود منتقل نمی کنند. اینگونه افراد، در طول زندگی مشترک هیچگاه میل جنسی نداشته اند و آغازگر رابطه نبوده اند. در این حالت می بایست علت سرد مزاجی در فرد مشخص شود و راهکارهای درمانی صورت پذیرد.
علت چیست؟
چرا سرد مزاج هستید؟ آیا این حس در طول زندگی مشترک به شما دست داده است و یا از همان ابتدا رغبتی به رابطه زناشویی نداشته اید؟ پاسخ به این قبیل سوالات بسیار حائز اهمیت است. چرا که پیش از دانستن و کشف علت سرد مزاجی جنسی، نمی توان متد درمانی مشخصی برای رفع آن مشخص نمود. اساساً سرد مزاجی در مردان و یا زنان به چند علت رخ می دهد.
- مشکلات روحی و روانی در فرد مانند اختلالات افسردگی و اضطراب.
- تجربه سوء استفاده های جنسی و روابط جنسی ناموفق.
- روابط جنسی درد آور.
- ذهنیت منفی نسبت به رابطه جنسی.
- استفاده از برخی داروها نظیر قرص های ضدّ بارداری.
- بیماری های جسمی نظیر دیابت، تیروئید و یا افتادگی رحم.
- مشکلات هورمونی.
- یائسگی و یا دوران شیردهی در زنان.
- اختلافات زناشویی.
هرگاه جمعی از عوامل بالا گرد هم آیند، بدون شک بروز سرد مزاجی در زنان و یا مردان دور از ذهن نخواهد بود. اما خوشبختانه این اختلال جنسی کاملاً درمان پذیر است. با تکیه بر درمان های علمی و مداخلات روانشناختی، می توان آن را به طور کامل برطرف نمود.