ساعدنیوز
ساعدنیوز

دلایل درد قفسه سینه در دوران بارداری و روش های درمان

  پنجشنبه، 31 تیر 1400   زمان مطالعه 9 دقیقه
دلایل درد قفسه سینه در دوران بارداری و روش های درمان
بارداری می تواند سبب بروز درد و ناراحتی در بسیاری از نواحی بدن شود. هنگامی که این ناراحتی در قفسه سینه بروز می دهد علت آن اغلب فشار ناشی از جنین در حال رشد، برگشت اسید معده (رفلاکس) یا دیگر موارد نسبتا بی خطر است که در این مطلب بیان میشوند . با ما همراه باشید.

درد قفسه سینه می تواند نگران کننده باشد، به خصوص هنگامی که در دوران بارداری هستید. اگرچه این درد ممکن است طبیعی باشد زیرا ممکن است به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی زیادی که در دوران بارداری اتفاق می افتد، رخ دهد. اگر این درد با علائم ناراحت کننده و طولانی مدت همراه باشد می تواند باعث نگرانی شود.

درد سینه در بارداری

اگر چنین دردی را تجربه کردید باید به پزشک مراجعه کرده و از مشاوره و توصیه های او پیروی کنید. به همین منظور در این قسمت از بارداری علت آنکه چرا ممکن است در دوران بارداری درد قفسه سینه را تجربه کنید، و چه کارهایی را می توانید انجام دهید تا از شر آن خلاص شوید شرح داده شده است.

آیا درد قفسه سینه در دوران بارداری طبیعی است؟

احساس ناراحتی و درد در قفسه سینه در دوران بارداری غیر طبیعی نیست اما ممکن است در صورت وجود بی حسی در بازو، درد مداوم و تنگی نفس احساس نگرانی داشته و به پزشک مراجعه کنید.

درد قفسه سینه

علل درد قفسه سینه در دوران بارداری

درد قفسه سینه ممکن است ناشی از چند مشکل باشد که زنان باردار با آن روبرو هستند. همچنین می تواند به دلیل شدیدترشدن این مشکلات نیز باشد اما علل احتمالی درد قفسه سینه در دوران بارداری عبارتند از:

1. سوء هاضمه و سوزش دل

سوء هاضمه، ریفلاکس اسید یا خوردن غذای چرب می تواند باعث سوزش دل و در نتیجه باعث درد یا احساس سوزش در قفسه سینه شود. این عوامل ممکن است به دلیل افزایش تغییرات هورمونی، رشد جنین و فشار بر شکم باشد.

2. عفونت

عفونت قفسه سینه یکی از دلایل اصلی درد قفسه سینه است که در اصل منشا بیماری راه های تنفسی و هوایی می باشد.

3. ترومبوز عمقی سیاهرگی

ترومبوز عمقی سیاهرگی (DVT) یک وضعیت پزشکی است که به دلیل وجود یک لخته خون عمقی در رگ پا یا لگن اتفاق می افتد. لخته خون می تواند در پا تا بالاتنه حرکت کرده و به ریه ها برسد، بنابراین ممکن است باعث درد قفسه سینه، آمبولی ریوی و یا در بعضی موارد که تشخیص داده نشده و درمان نشده باشد سبب مرگ شود.

4. بیماری عروق کرونر قلب (CHD)

در این شرایط پلاک در دیواره شریان ها تجمع یافته و باعث می شود تا با گذشت زمان عروق باریک تر شوند و جریان خون را محدود کرده و منجر به درد قفسه سینه یا حمله قلبی خواهند شد.

5. آسم

اگر مبتلا به آسم خفیف هستید یا در گذشته آن را تجربه کرده اید، ممکن است که در دوران بارداری عود کرده یا بدتر شود. در این صورت احساس سفتی در قفسه سینه داشته و در نتیجه درد قفسه سینه ایجاد خواهد شد.

6. کاردیومیوپاتی محیطی

این یک نوع وضعیت قلبی است که در آن عضله قلب ضعیف و بیمار می شود. اگر چه مشکلی نادر است اما این بیماری ممکن است در طی پنج ماه پس از زایمان یا یک ماه قبل از زایمان ایجاد شود و علائمی چون ناراحتی در قفسه سینه، تپش قلب، ضعف و خستگی را به وجود خواهد آورد.

7. پارگی آئورت

این پارگی در دیواره آئورت (بزرگترین شریان) سبب تجمع خون بین لایه های آئورت شده و درنهایت منجر به پارگی آن می شود که با درد شدید قفسه سینه همراه است.

8.جنین در حال رشد در رحم میباشد

با رشد جنین و رحم، فشار به اندامهای اطراف از جمله ریه ها و معده بیشتر میشود. این فشار به طور معمول در سه ماهه دوم و سوم می تواند باعث ایجاد ناراحتی و درد در قفسه سینه شود. افزایش فشار در حفره قفسه سینه همچنین می تواند باعث شود:

  • فرد باردار سریع غذا بخورد
  • سریعتر شدن ضربان قلب
  • بیشتر شدن اسید رفلاکس معده
  • تنگی نفس

9. پره اکلامپسی

درد قفسه سینه و شانه در دوران بارداری می تواند عارضه جدی به نام پره اکلامپسی باشد. که این مریضی ممکن است گاهی اوقات برای مادر و جنین کشنده باشد.
پره اکلامپسی دارای چه علامت هایی است:

  • فشار خون بالا
  • سردرد مداوم
  • سوزش سر دلی که با تغییر در شیوه سبک زندگی یا داروهای ضد اسید برطرف نمی شود
  • درد در قسمت فوقانی شکم، در سمت راست یا زیر دنده ها
  • تورم در دست و صورت
  • افزایش ناگهانی وزن
  • اختلالات بینایی
  • وجود پروتئین در ادرار

علائم پره اکلامپسی معمولاً پس از تولد نوزاد از بین می روند. اما در بعضی از خانم ها، پره اکلامپسی بعد از بارداری ادامه دارد یا بعد از زایمان شروع می شود. زنان مبتلا به پره اکلامپسی همچنین ممکن است عوارض مربوط به آن را تجربه کنند، مانند اکلامپسی یا سندرم که شامل پارگی گلبول های قرمز، پایین بودن تعداد پلاکت های خون و بالا بودن آنزیم های کبدی که معمولاً سندرم HELLP نامیده می شود باشد.

10.ارتباط بین استرس و درد قفسه سینه

نگرانی و استرس از ویژگی های رایج دوران بارداری هستند اما مقدار زیاد آن ها می تواند به بروز درد قفسه سینه منجر شود. زنان صرف نظر از تعداد بارداری های خود، در هر بارداری با یک تغییر عمده در زندگی خود مواجه اند. به همین دلیل، باید عوامل احتمالی استرس در زندگی و همچنین امکان رفع آن ها را بررسی کرد. در صورتی که فرد کاهش استرس یا مقابله با آن را دشوار یابد، باید مراجعه به یک مشاور را در نظر گرفته و اقداماتی جهت آرامش روان خود انجام دهد.

11. تغییر سایز سینه ها

در بارداری سینه ها بزرگ می شوند. تغییر سایز سینه ها باعث ایجاد تنش در مفاصل و ماهیچه های قفسه سینه و درد قفسه سینه می شود. دلایل ذکر شده در بالا موجب درد خفیف می شود.

12.سکته قلبی

هنگامی که در بارداری درد قفسه سینه در سمت چپ احساس کنید، اولین چیزی که به ذهنتان می رسد سکته قلبی است. در واقع درد قفسه سینه یکی از علائم رایج سکته قلبی است. سایر علائم شامل سردرد، تنگی نفس، بی حسی اندام و عرق سرد می باشد. اگر این علائم را تجربه کردید معطل کنید و با اورژانس تماس بگیرید.

13. سنگ صفرا

اگر شما دچار درد قفسه سینه و درد قسمت فوقانی سمت راست شکم خود شده اید احتمالاً سنگ صفرا دارید. افزایش سطح تولید هورمون استروژن در دوران بارداری باعث می شود که زنان باردار بیشتر دچار سنگ صفرا شوند.

تشخیص درد قفسه سینه در بارداری

مهمترین ابزار تشخیصی درد سینه در زمان بارداری، اخذ شرح حال کامل و معاینه دقیق می باشد. همچنین باید از ابزارهای تشخیصی غیر تهاجمی نظیر نوار قلب و اکوکاردیوگرافی برای تایید تشخیص احتمالی و رد کردن تشخیص های افتراقی دیگر کمک گرفت.روشهای تهاجمی نظیر آنژیوگرافی کرونر را فقط در بیماران خاصی که بر اساس اطلاعات به دست آمده از روشهای غیر تهاجمی، شک بالینی قوی برای سکته قلبی و یا سندروم حاد کرونر وجود داشته باشد و علی رغم درمان های دارویی، علائم بیماری همچنان باقی مانده باشد و یا پس از بهبود دچار عود مکرر شود، انجام می دهیم.

چگونه می توان از درد قفسه سینه در دوران بارداری خلاص شد؟

در صورتی که درد قفسه سینه با تنگی نفس، سرگیجه و ضعف همراه باشد، باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کرد اما اگر درد قابل تحمل است می توانید اقدامات زیر را امتحان کنید.توجه داشته باشید که این اقدامات در درمان علت اصلی کمکی نمی کنند و فقط ناراحتی قفسه سینه را به طور موقت کاهش خواهند داد.

  1. به وضعیت بدن خود دقت کنید و سعی کنید فضای کافی را به ریه ها بدهید بدان صورت که نخوابید، مستقیم بنشینید و ایستاده باشید تا اکسیژن کافی وارد ریه هایتان شود.
  2. سخت نگیرید و تا جایی که ممکن است استراحت کنید.
  3. از کوسن استفاده کنید:در حالی که روی تخت دراز کشیده اید به کمک بالشت یا کوسن بلند شوید که این امر می تواند به شما کمک کند تا به راحتی نفس بکشید.
  4. بلافاصله پس از غذا نخوابید:مهم نیست که چقدر خسته هستید باید سعی کنید بلافاصله بعد از غذا دراز نکشید و نخوابید.
  5. در طول بارداری وعده های غذایی کوچکی بخورید:معقولانه است که وعده های غذایی کمتری را در فواصل منظم میل کنید تا از اسیدیته، سوزش سر دل و ریفلاکس جلوگیری کنید.
  6. مکمل های قبل از تولد را مصرف کنید:مصرف ویتامین های دوران بارداری خود را به طور مرتب مصرف کنید.
  7. استرس را مدیریت کنید:در دوران بارداری سطح استرس می تواند به سرعت افزایش یابد. بنابراین، استرس را از طریق مدیتیشن و یوگا یا روش های دیگری که به شما کمک می کند، از بین ببرید.
  8. از مصرف مواد غذایی که نفاخ هستند خودداری کنید:از خوردن الکل، کافئین، غذاهای سرخ کردنی و تند که ممکن است باعث گاز و سوء هاضمه شود خودداری کنید.
  9. وعده های غذایی سالم و متعادل بخورید:ویتامین ها و مواد معدنی انرژی کافی را فراهم می کنند.
  10. ورزش:ورزش منظم بدن شما را سالم نگه داشته و از حملات عفونی محافظت می کند.

درمان خانگی درد قفسه سینه در بارداری

  • در هنگام نشستن یا برخاستن وضعیت قرار گیری مناسبی داشته باشید تا جریان آزاد اکسیژن به سمت ریه ها قطع نشود.
  • در هنگام دراز کشیدن از یک کوسن در زیر قفسه سینه استفاده کنید تا این ناحیه نسبت به نواحی پایینی بدن بالاتر باشد.
  • یک رژیم غذایی سرشار از منیزیوم، کلسیم، ویتامین و آهن مصرف کنید.
  • از مصرف غذاهای چرب و ادویه دار خودداری کرده و مصرف کافئین را محدود کنید.
  • در بازه های زمانی کوتاه، وعده های غذایی کوچک مصرف کرده و از دراز کشیدن بلافاصله پس از صرف غذا خودداری کنید.
  • جهت پیشگیری از فشار دادن رحم به عروق خونی و قفسه سینه بر روی پهلوی چپ بخوابید.
  • جهت رهایی از استرس مدیتیشن و یوگا تمرین کنید.
  • هر روز یک قاشق پر از عسل به همراه یک لیوان شیر گرم میل کنید.
  • چای زنجبیلی یا بابونه بنوشید.
  • مصرف بادام زمینی به بهبود هضم غذاها کمک می کند.
  • به طور منظم آب نارگیل بنوشید. این مایع دارای خواصی طبیعی در زمینه خنثی کردن اسید هاست.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

دانستن این که در مورد درد قفسه سینه چه زمانی کمک بخواهیم مهم است. برای این هدف چند شاخص را دنبال کنید:

  • درد قفسه سینه ای که شدید بوده و شبانه هنگام دراز کشیدن تجربه می شود، می تواند شاخص بیماری های عروق قلبی باشد.
  • حسی شبیه تیر کشیدن در سمت چپ قلب که غیر قابل تحمل است می تواند شاخص حمله شدید قلبی باشد.
  • درد قفسه سینه می تواند با بی حسی در بازوان، سرگیجه، تنگی نفس، عرق سرد، استفراغ ادامه دار و سختی در نفس نمایان شود.
  • درد در قفسه سینه هنگام تنفس عمیق، عطسه یا سرفه ممکن است شاخص التهاب پلور باشد که در واقع آماس پوشش ریه است و مراقبت های فوری پزشکی را نیاز دارد.
  • حس سوزش شدید بالای قفسه سینه که هنگام کش آمدن زیاد می شود می تواند نمونه یک فتق هیاتال باشد.
  • ورم یک یا هر دو ران پا همراه درد تیز در قفسه سینه می تواند شاخص بیماری ترومبوز ورید عمقی باشد.
  • درد تیز در میانه قفسه سینه که هر بار چند دقیقه دوام میاورد و سپس آرام می شود می تواند شاخص حمله قلبی باشد.

این ها نشانه های هشداری هستند که باید بصورت اورژانسی درمان شوند و نیاز به توجه فوری پزشکی دارند. هرچند حتی زمانی که درد شدید و مکان آن مشخص نیست، بهتر است با پزشک مشورت کنید.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
صحبت های عادل فردوسی پور در مورد قطعی برق:درسته که مردم باید رعایت کنند و کمتر مصرف کنند ولی به خدا هیچ جای دنیا سال 2025 مردم اینجوری زجر نمیکشند از این اتفاقات و... (54 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: آقای علیخانی میای پایین یا من میاما/ احسان علیخانی: تو صورت خانوم سعادت نگاه کن یکم خجالت بکش😁/ خنده‌های از ته دل نعیمه رو از دست ندید (51 نظر) نعیمه نظام دوست: پول اجاره خانه ام را نداشتم که پرداخت کنم و مجبور شدم از این طرف و آن طرف برای پرداخت اجاره خانه ام قرض بگیرم! (42 نظر) الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: یه مشت تُرشیده دور هم جمع شدیم+ویدیو/برنامه رفت رو هوا از خنده... (30 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) نماینده مجلس: یک دانشجوی پسر به من گفت شما وضعیت اقتصادی من را کمی خوب کن من چادر سر می‌کنم (28 نظر) (ویدئو) بازگشت باشکوه و پرسروصدای مهران مدیری به تلوزیون/ هم‌خوانی گوش‌نواز وشنیدنی آهنگ یلدایی با علی زندوکیلی به سبک سنتی (26 نظر) خلاقیت مشاغل: ترفند خنده‌دار و هوشمندانه اوستای سیمانکار برای گرم نگهداشتن بدنش هنگام کار کردن در هوای سرد با حلبی روغن+ ویدیو/ همه با هم هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (25 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) یارانه هر لیتر بنزین در ایران؛ 40 هزار تومان/ فعلا قرار نیست بنزین گران شود (19 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / عقرب سیاه، موش، قورباغه (19 نظر) ساغر عزیزی بازیگر سریال سوجان: برخی بر این باروند که من واقعاً فرح دیبا هستم ولی من اصلاً با سیاست کاری ندارم (18 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
خبر فوری/ فاجعه باورنکردنی در بیمارستان چشم پزشکی تهران/ 9 بیمار نابینا شدند/ آلودگی عمدی عامل نابینایی بیماران شد؟
معاون اول دولت شهید رئیسی: سخن گفتن از استعفای پزشکیان بازی در زمین دشمن است
طلاق همسر بشار اسد و مسدود شدن اموالش؟/ حقیقت پشت ماجرا را بخوانید
حمله گازانبری سازندگی به وزیر ارتباطات: فقط تو اراده برای رفع فیلترینگ را نداری!
13 دلیل روشن شدن چراغ چک ماشین + راهکارهایی که باید بعد از روشن شدن چراغ انجام دهید
یونس محمود با خنده‌ای که عربستان را به آتش کشید / واکنش تهدیدآمیز عربستانی ها به این تمسخر چه بود؟
15 نکته طلایی در خصوص ثبت‌نام خودرو در طرح پیش‌فروش ایران‌خودرو که باید بدانید
ختم قرآن / تلاوت قرآن کریم؛ حزب 27- آیات 36 تا 73 سوره انعام + معنی و تفسیر آیات
مروری بر آهنگ های نوستالژیک فیلم و سریال های قدیمی/ هزاردستان، خانه به دوش، پایتخت، بزنگاه و...
قالیباف: ما بدون شک قابلیت دفاع و جنگیدن داریم
مقایسه خلاصه و مفید گوشی‌های میان رده سامسونگ / بخش سوم: مقایسه سه گزینه محبوب A14 ، A34 و A54 +ویدیو
20 تا از بهترین انیمیشن های کریسمسی دنیا + IMBD / از کارتون های جدید، "کلاوس" تا کلاسیک "گوزن بینی قرمز"
معرفی کتاب / رمان عاشقانه "بر باد رفته" اثر مارگارت میچل
معرفی کتاب / 8 کتاب‌ عالی که به بهبود روابط عاطفی و تحکیم خانواده شما کمک می کند
ترکیه و هیئت تحریرالشام: بازی خطرناک اردوغان در سوریه و تهدیدات آن برای منطقه
منتخب روز   
تصویر دیده نشده از نوه‌های دوقلوی استاد محمدرضا شجریان/ سام و سپهر مثل سیبی که از وسط نصف شدن نوستالژی روز/ پذیرایی ویژه زیزیگولو از دوستاش/ خونه پر شده از زیزگولوهای رنگارنک😍/ فقط آسی پولیکا گفتن مرم سعادت نگاهی به گریم سنگین و وحشتناک محبوب ترین بازیگران زن ایرانی؛ نعیمه نظام دوست، مریم سعادت، آزاده صمدی، آزیتا حاجیان, لیلا اوتادی، لیلا حاتمی و... عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بهت‌آور حمید گودرزی و الناز شاکردوست بازیگران اولین سریال شبکه خانگی «قلب یخی» بعد از 14 سال در 47 سالگی و 40 سالگی (عکس) نگاهی به خودروی 6 چرخ غول‌آسای محمدرضا گلزار با رنگ سفارشی نئون متالیک؛ آفرود سوار حرفه‌ای با استایل بی‌نظیر! قاب ایران قدیم/ 4 عکس‌ خاطره انگیز از روز برفی کاخ ناصرالدین شاه قاجار تا سرسره بازی روی برف جوانان دهه پنجاهی با شلوار خمره ای در آبعلی؛ سال 1371 (ویدئو) رضا رشیدپور و اجرای غافلگیرکننده آهنگ نوستالژیک در شب یلدای به‌یادماندنی! از شایعه تا واقعیت / ماده کشنده در قوطی‌های کنسرو؛ مصرف کنسروها را به حداقل برسانید انگشتر فیروزه‌ای رهبر معظم انقلاب، یادگاری ماندگار برای پسر شهید سیدحسن نصرالله+ویدیو (ویدئو) محاله این ویدئو از علی ضیا و مادرش رو ببینی و اشک تو چشمات جمع نشه/ امروز، همه آرزوم این بود که مامانمو ببینم آلبوم امروز/ حضور بازیگران در جشن یلدای مدرسه دخترانشان با استایل یلدایی/ یکتا ناصر، آرزو افشار و همسر مهران غفوریان شباهت حیرت‌انگیز و باورنکردنی بهنوش بختیاری و خواهرش در استایل قاجاری یلدایی/ به نظرتون کدوم بهنوشه؛ کدوم بهناز؟🤔