به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از هنر زندگی، کمبود میل جنسی مردان یکی از اختلالات کژکاری جنسی در آنان است که بر رضایت زناشویی تاثیر منفی می گذارد. رابطه جنسی یکی از مهم ترین بخش های یک زندگی زناشویی است و به خطر افتادن آن یا کاهش کمیت و کیفیتش بر سایر جنبه های زندگی مشترک تاثیر خواهد گذاشت. کمبود میل جنسی مردان ممکن است به دلایل متفاوتی مانند نقش عامل ژنتیک، استرس و فشار های کاری، اختلافات زناشویی، تجارب منفی در کودکی و... به وجود آمده باشد. کاهش میلی جنسی در مردان در صورتی که تداوم داشته باشد منجر به نگرانی زنان در مورد نداشتن جذابیت برای همسرش، از دست دادن اعتماد به نفس و وسوسه های فکری در مورد احتمال خیانت شوهرش می شود. در ادامه این مقاله به بررسی اختلال کمبود میل جنسی مردان، علل و درمان آن می پردازیم.
اختلال کمبود میل جنسی مردان
به صورت کلی به کاهش یا فقدان میل جنسی، کمبود میل جنسی گفته می شود که با بی میلی جنسی تفاوت دارد. کمبود میل جنسی مردان، ممکن است اختلالی اکتسابی باشد. یعنی بعد از یک دوره ثابت از میل جنسی مطلوب، فرد کاهش را گزارش می دهد. در مقابل این حالت افرادی هستند که از زمان بلوغ میل جنسی در آن ها مشاهده نمی شود. در این حالت احتمال تشخیص یکی از اختلالات جنسی بیشتر می شود.
برخی مردان نیز در یک موقعیت خاص کمبود میل جنسی را گزارش می دهند. برای مثال فرد در ارتباطش با شریک جنسی خاصی میل به برقراری رابطه ندارد. در صورتی که در ارتباط با سایر موقعیت ها این میل وجود دارد. این کمبود میل جنسی باید به صورت های زیر دیده شود:
1_ فرد کمتر از گذشته به جستجوی رابطه جنسی بر می آید، در موردش کمتر می اندیشد، تخیلات و فانتزی های جنسی ندارد و میلش نسبت به فعالیت های جنسی کاهش می یابد.
2_ فرد درگیر رابطه های جنسی نمی شود. چه با همسر یا شریک جنسی اش، چه به صورت خودارضایی.
3_ فرد قادر نیست در رابطه جنسی دلخواهش شرکت کند.
علل اختلال کمبود میل جنسی در مردان
شکل گیری میل جنسی به ترکیبی از وراثت و عوامل محیطی بستگی دارد. شاید جالب باشد که عوامل محیطی در سنین بسیار پایین بر شکل گیری میل جنسی تاثیر می گذارند. عملا به نظر می رسد فرد در این سنین از لحاظ جنسی فعال نیست ولی این دوره، بسیار مهم است. برخی افراد به شکل ژنتیکی و زیستی ممکن است میل کمتری برای فعالیت های جنسی داشته باشند. عوامل شخصیتی مانند عزت نفس پایین یکی از مخرب های میل جنسی است. فردی که خود را به اندازه کافی برای فعالیت جنسی مناسب نمی داند، میل جنسی پایین تری را تجربه خواهد کرد.
تجربه رابطه جنسی ناکارآمد، تجارب تلخ کودکی، سواستفاده های جنسی در کودکی و مشاهده گر بودن اتفاقات تلخ ممکن است تصورات اشتباهی را در مورد رابطه جنسی شکل دهند. طبق تحقیقات شایع ترین دلیل کمبود میل جنسی مردان اختلافات زناشویی، درگیری ها و مشکلات رابطه ای مشخص شده اند. پرهیز از رابطه جنسی به مدت طولانی می تواند زمینه ساز این تعارضات باشد. علاوه بر موارد فوق، کمبود میل جنسی مردان می تواند تحت تاثیر کژکاری های جنسی، بیماری ها، داروها و مواد اعتیاد آور مثل مواد مخدر و الکل هم قرار گیرد.
درمان اختلال کمبود میل جنسی
تشخیص کمبود میل جنسی مردان نیاز به یک مصاحبه تخصصی دارد. برای تشخیص باید تمامی عوامل تاریخچه ای و زمینه ای فرد بررسی شود و پویایی رابطه فرد با شریک جنسی اش به دقت مورد توجه قرار گیرد. بعد از چنین تشخیصی می توان درمان را در ابعاد زیر پیگیری کرد:
1- کاهش اضطراب: یکی از مواردی که حائز اهمیت است مواجه شدن مراجع با جنبه های اضطراب آمیز رابطه جنسی است. فرد ممکن است اضطراب هایی در این زمینه داشته باشد که با کمک روانشناس می تواند در صدد کاهش اضطراب بر آید.
2- نور درمانی: تماس با نور مصنوعی درخشان می تواند میل جنسی مردان را افزایش دهد.
3- سایر مداخلات شناختی و رفتاری: درمان های شناختی رفتاری باورهای فرد مورد چالش قرار می گیرند و در طی زمان تکنیک های صحیح افزایش میل به فرد آموزش داده می شود.
4- درمان جایگزین تستوسترون: تستوسترون هورمونی مردانه است که در ایجاد انگیزه جنسی و تحریک تولید اسپرم نقش دارد. کاهش سطح این هورمون در کمبود میل جنسی مردان موثر است. در این حالت پزشک معالج با تزریق ها یا تجویز قرص سطح این هورمون را افزایش می دهد.
احتمال درمان کمبود میل جنسی مردان بدون مراجعه به متخصص بسیار پایین است، با دریافت مشاوره جنسی در زمینه رابطه زناشویی می توانید به بهبود کیفیت روابط خود با همسر قدم کمک کنید.