به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، شایع ترین علت درد پایین کمر در دوران بارداری، اضافه شدن طبیعی وزن جنین و فشار آن به ستون فقرات است که به هیچ وجه جای نگرانی ندارد و امری بسیار طبیعی و قابل پیش بینی است. سایر علت های این نوع کمر درد عبارت اند از:
- افزایش هورمون ها-هورمون هایی که در دوران بارداری آزاد می شوند، موجب نرم شدن رباط ها در ناحیه لگن و شل تر شدن مفاصل به منظور آماده سازی بدن جهت فرایند زایمان می شود. با این تغییرات و شل شدن مفاصل و رباط ها ممکن است میزان تحمل کمر شما کاهش یابد.
- تغییر مرکز ثقل بدن-به تدریج با رشد جنین و بزرگ شدن رحم، مرکز گرانش بدن شما رو به جلو (به سمت رحم) حرکت می کند، که این موجب تغییر وضعیت و حالت بدن شما می گردد.
- وزن اضافی- پیشرفت مراحل بارداری و رشد نوزاد، موجب می شود کمر شما متحمل وزن اضافی بیشتری شود.
- وضعیت و یا حالت بدن- حالت نامناسب بدن، بیش از حد ایستادن و خم کردن کمر می تواند باعث تشدید درد کمر شما شود.
- استرس-تنش معمولاً در مناطق ضعیف بدن، تجمع می یابد و به دلیل تغییرات در ناحیه لگن، شما ممکن است در طول دوره پرتنش بارداری، افزایش کمر درد را تجربه کنید.
درمان کمردرد
گاهی درمان فقط اصلاح وضعیت فیزیکی قرارگیری بدن با تمرین و ورزش است که می تواند در بهبود و جلوگیری از درد کمک کننده باشد. اطمینان بخشی به بیماران و کمی تغییر در نحوه فعالیت آنها می تواند باعث بهبود یا قابل تحمل شدن بسیاری از دردها در بارداری شود.
قدم بعدی، انجام فیزیوتراپی مناسب در بارداری برای تقویت عضلات مقابله کننده با جاذبه است. چون تقویت این عضلات به جلوگیری از درد کمک می کند. گرم کردن، سرد کردن و ماساژ هم می تواند کمک کننده باشد. از آنجا که بیرون زدگی دیسک در نواحی مختلف ستون فقرات در بارداری نادر است، درد مشابه مشکلات دیسک را که به پا منتشر می شود در ابتدا باید به نیمه در رفتگی ساکروایلیاک نسبت داد. البته درمان با استفاده از کورتون و تزریق در ناحیه اپیدورال در بارداری انجام می شود.
این روش که برای درمان دردهای مربوط به دیسک به کار می رود، باید برای زمانی استفاده شود که علایم جدیدی مثل اختلال حسی در اندام ها به ویژه پا یا عدم پاسخ به تحریکات درد اضافه شود. به نظر نمی رسد یک دوز کورتون تاثیر بدی بر جنین داشته باشد. این کار قبل از انجام اقدام های تصویربرداری انجام می شود تا خانم باردار از دردی که دارد آزار نبیند. «استامینوفن» در درمان دردهای خفیف خط اول درمان است. استفاده کوتاه مدت از ایبوپروفن یا ناپروکسن هم مفید است. تسکین دردهای شدید به استفاده از مخدرهای وریدی و بستری در بیمارستان نیاز دارد. مصرف کوتاه مدت مخدرهای خوراکی یا وریدی هم خطری برای جنین ندارد.