به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،خارش بدن در بارداری یا خارش پوست یکی از مشکلات شایع دوران بارداری است که به علت افزایش استروژن در این دوران رخ دهد که طبیعی است و بلافاصله پس از زایمان رفع می شود.
طبیعی است که در دوران بارداری خارش بدن بیشتری داشته باشید. این مشکلی عادی است و تقریباً 20 درصد از زنان باردار دچار آن می شوند. پوست شما بخصوص در ناحیه شکم، باید بسیار کشیده شود. این احساس خارش در نواحی شکم و پاها بیشتر است. تغییرات هورمون های شما نیز ممکن است باعث خارش بیشتر بدن شود. البته در برخی خانم های باردار، کف دست و پاها قرمز می شود و می خارد. این مسئله به خاطر افزایش استروژن می باشد.
گفتنی است، خانم های سیاه پوست نسبت به سفید پوستان کمتر دچار این حالت می شوند.
خارش و جوش پوستی در بارداری چیست؟
خارش و جوش های پوستی در دوران بارداری (PUPP) به صورت دانه های قرمز رنگی هستند که به هم پیوسته و شکل کهیر را به خود می گیرند. این جوش ها بیشتر در اطراف شکم و قسمت های ابتدایی ران ها ظاهر می شوند و معمولا صورت، کف دست و پا را درگیر نمی کنند. این بیماری بیشتر در زنان سفید پوست و در زایمان اول اتفاق می افتد. همچنین در خانم هایی که چند قلویی و یا جنین پسر دارند ممکن است احتمال بروز این بیماری بیشتر باشد.
علت بروز خارش در بارداری
علت بروز این بیماری هنوز ناشناخته است اما معمولا در اواخر بارداری بروز می کند. البته در مواردی هم ممکن است این دانه ها بعد از زایمان ظاهر شوند.
این بیماری تاثیر بدی بر بارداری و جنین ندارد و از آنجا که بعضی از خارش های دوران بارداری ممکن است با بیماری های دیگر اشتباه گرفته شوند و عارضه ایجاد کنند پزشک یا متخصص باید تشخیص نهایی را درباره این بیماری بدهند. بنابر این بهتر است خانم های باردار خود درمانی نکنند.
خارش بعد از زایمان برطرف می شود؟
این نوع خارش ها معمولا چند روز پس از زایمان برطرف می شود و هیچ اثری از خود به جا نمی گذارد اما در تعداد کمی از خانم ها این خارش و جوش های پوستی دو تا چهار هفته بعد از زایمان باقی می مانند. بر همین اساس PUPP به ندرت در بارداری های بعدی اتفاق می افتد و تشخیص این بیماری با پزشک است چون ممکن است با دیگر خارش های دوران بارداری اشتباه شود.
درمان خارش پوستی در بارداری چیست؟
درمان این خارش و جوش های پوستی در دوران بارداری با لوسیون های پوستی انجام می شود. برای درمان این عارضه ابتدا با لوسیون های پوستی مخصوص طبق نظر پزشک استفاده می شود و در صورت عدم پاسخ به این لوسیون ها، مادر باردار نیاز به درمان دارویی پیدا می کند. استفاده از شوینده های ملایم و لوسیون های مرطوب کننده مخصوص دوران بارداری، از خشکی پوست پیشگیری می کنند اما برای این نوع خارش دوران بارداری راه پیشگیری وجود ندارد.