دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / حوزه روانشناسی /

دلایل فوبیای حیوانات و حشرات و روش های درمان 

چهارشنبه، 06 اسفند 1399
هراس حیوانات یک اختلال رایج در سراسر دنیا است . در بسیاری از موارد ، این فوبیا بر اثر خاطره ای منفی از حیوانات و ارتباط با آن ها در دوران کودکی ناشی می شود . در بعضی موارد ، ترس به خودی خود و بدون هیچ گونه درمان خاصی برطرف می شود. در موارد شدید دیگر ، هراس در تمام طول عمر شخص ادامه دارد و نیاز به درمان فوبیا حیوانات دارد.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، فوبیای حیوانات یکی از انواع فوبیاهای خاص است که فرد ترس شدید و غیر معقولی را به واسطه تصور ذهنی، دیدن عکس یا مواجهه واقعی با حیوانی خاص تجربه می کند. در برخی موارد، فوبیای حیوانات ممکن است با حملات وحشتزدگی یا پانیک همراه شود و مشکلات شدیدی از جمله سکته قلبی را برای فرد به وجود آورد. ترس غیر منطقی از حیوانات سیری مزمن دارد و در صورتی که اقدامات درمانی صورت نگیرد، ممکن است روابط بین فردی، عملکرد شغلی و اجتماعی تان را به کلی مختل کند. با روش هایی که در مشاوره روانشناسی به شما آموزش داده می شود، این امکان فراهم می گردد که به تدریج با ترس هایتان مواجه شوید و بر آن ها غلبه کنید.

ترس از حیوانات حتی با تصور ذهنی یا دیدن عکس از آن حیوان نیز به وجود می آید و علائم اضطراب شدید را ایجاد می کند. متداول ترین حیواناتی که باعث ایجاد فوبیا می شوند، شامل موارد زیر هستند.

  • ترس از عنکبوت
  • ترس از مار
  • ترس از زنبور
  • ترس از پرنده
  • ترس از موش
  • ترس از ماهی
  • ترس از سگ
  • ترس از حشره
  • ترس از گربه
  • ترس از سوسک

علل فوبیا حیوانات

هراس حیوانات یک اختلال رایج در سراسر دنیا است . در بسیاری از موارد ، این فوبیا بر اثر خاطره ای منفی از حیوانات و ارتباط با آن ها در دوران کودکی ناشی می شود . در بعضی موارد ، ترس به خودی خود و بدون هیچ گونه درمان خاصی برطرف می شود. در موارد شدید دیگر ، هراس در تمام طول عمر شخص ادامه دارد و نیاز به درمان فوبیا حیوانات به کمک مشاوران و دوره های درمانی است .

علائم فوبیا حیوانات

علائم ناشی از فوبیای حیوانات بسیار واقعی و ناراحت کننده است و واکنش های جسمی و همچنین واکنشهای روانی در افراد دارد . تماس با حیوان یا در برخی موارد فقط در فکر کردن و تصور کردن در مورد حیوان ، ممکن است علائم زیر را ایجاد کند:-تعریق-لرزیدن-بیش فعالی-تپش قلب و دردهای قفسه سینه،حالت تهوع،سرگیجه، احساس وحشت، دوری شدید از حیوان، دخالت در فعالیتهای عادی به دلیل ترس از حیوان،اضطراب بیش از حد و احساس عذاب.

هراس حیوانات متفاوت از ترس واقع بینانه از حیوان خطرناک یا نگرانی از تعامل ناخوشایند با یک نوع خاص از حیوانات است. ترس سالم یک پاسخ طبیعی به یک خطر واقعی است ، در حالی که فوبیا یک واکنش شدید یا غیر منطقی را ایجاد می کند که زندگی عادی فرد را مختل می کند. اگرچه هنوز علت فوبیا از حیوانات ناشناخته است، اما مطالعات نشان می دهد که بین فوبیای والدین و فرزندشان ارتباط وجود دارد.

ممکن است کودک با مشاهده واکنش والدین ، ​​ترس از حیوان را بیاموزد. عوامل دیگری که ممکن است باعث ایجاد هراس از حیوانات شود ، ژنتیک و مواد شیمیایی مغز است. فوبیای حیوانات ممکن است در دوران کودکی بوجود بیاید یا ممکن است در دوران نوجوانی یا بزرگسالی ناگهان بروز کند ، گاهی اوقات با تماس فرد با حیواناتی که قبلاً از آن ها ترس نداشته است، به طور ناگهانی حمله عصبی اتفاق می افتد.

در این موارد نیاز به درمان وجود دارد . درمان فوبیا حیوانات ترس و وحشت غیر واقعی از حیوانات یا حشرات، ترس و اضطراب بیش از حد در پاسخ به حیوان خاص تعریف می شود . این میزان ترس می تواند منجر به پریشانی چشمگیر و جلوگیری از موقعیت هایی شود که امکان تماس با حیوان در فرد به وجود می آورد . ترس از حیوانات خاص در ایالات متحده بسیار رایج است . درمان شناختی- رفتاری برای درمان فوبیا حیوانات و حشرات درمانی بسیار مؤثر است که تقریباً ۹۰٪ از افراد بعد از تنها ۱۰ جلسه درمانی بهبود می یابند.

CBT برای فوبیای حیوانات و حشرات شامل بررسی مجدد افکار و تصوراتی است که برای حفظ ترس انجام می شود که باعث کاهش ترس و دوری از حیوان می شود. برخلاف سایر اختلال های فوبیا، در فوبیا حیوانات، انزجار همراه با ترس تجربه می شود. بنابراین انزجار در کنار اضطراب در طول درمان هدف قرار می گیرد.

درمان فوبیا حیوانات و حشرات معمولاً شامل مراحل زیر است:

۱-آموزش آرامش : از آنجا که افراد مبتلا به فوبیا می توانند به راحتی از لحاظ عاطفی دچار اختلال شوند ، در هنگام حضور حیوان، کمک از ابزارهایی برای تأثیر مثبت بر سطح برانگیختگی اضطراب می تواند موثر باشد.

۲- تجدید ساختار شناختی : تغییر ساختار شناختی ابزاری است که به افراد کمک می کند الگوهای فکری که باعث ایجاد احساسات قوی می شوند، را شناسایی کنند و یاد بگیرند که در مورد چیزهای دیگر فکر کنند. این مورد در درمان فوبیای حیوانات به افراد در یادگیری روشهای واقع بینانه تر درباره تفکر در مورد ترس از حیوان، کمک می کند .

۳- قرار گرفتن در معرض حیوانات : این قدرتمندترین روش درمان فوبیا حیوانات و حشرات است. قرار گرفتن در معرض سیستماتیک با شناسایی میزان ترس انسان از تماس با حیوان، از جمله مشاهده تصویری از حیوان، و لمس کردن حیوان. بیمار پس از تنظیم شناسایی درجات ترس خود نسبت به حیوانات، یاد می گیرد رفتارهایی را که باعث حفظ ترس می شود، انجام دهد و آنها را با اعتماد به نفس در مواجهه با ترس خود جایگزین کند.

این رفتار ها را نسبت به درجات ترس خود از کم به زیاد به ترتیب انجام می دهد ، تا زمانی که دیگر اضطراب و ترس نداشته باشد. شروع این درمان با مقابله به حداقل اضطراب است . ذهن آگاهی : ذهن آگاهی ، مهارتی است برای کمک به افراد برای از بین بردن الگوهای فکری غیر مفید و آزار دهنده ، و برقراری ارتباط بیشتر با آنچه که در اطراف آنها اتفاق می افتد. ذهن آگاهی برای درمان فوبیا و همچنین درمان فوبیا حیوانات مفید است ، زیرا افکار در مورد حیوان تقریباً فاجعه بارتر از خود حیوان واقعی است .این مسئله در ارتباط با تمام انواع فوبیاها وجود دارد . تصور موضوع ترسناک برای فرد مبتلا بسیار مخرب و آسیب زننده است . ذهن آگاهی به افراد کمک می کند تا تصورات را از ذهن خود بیرون کنند .


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 09 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
دارالترجمه رسمی فوری ترکی استانبولی
سابمیت مقاله چیست؟
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI