به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، ترس از مدرسه یکی از اختلال های روانی شایع در دوران مدرسه است که در کودکان دبستانی بیشتر دیده می شود. بسیاری از كودكان هنگام جدا شدن از والدین ناراحت می شوند به خصوص در خانواده هایی كه حمایت افراطی از كودك انجام می شود. حمایت افراطی این پیام را به كودك می دهد: «محیط خطرناک است و تو ناتوانی!»
برخی كودكان هنگام جدا شدن از مادر اضطراب بسیار شدیدی پیدا می کنند. گاهی کودک در خانه هم مانند سایه مادرش را دنبال می كند تا به این وسیله بر اضطراب خود غلبه کند. چنین كودكانی به جدا شدن از مادر و خانه، تمایلی نشان نمی دهند چون به شدت به مادر وابسته اند. اضطراب جدایی به صورت های گوناگون مانند بی اشتهایی، دردهای شکمی، حالت تهوع، مشکلات خواب، سردرد و کابوس های شبانه خود را نشان می دهد.
در صورت بروز علایم اضطراب جدایی در نوجوانان، باید بررسی و درمان جد ی تر باشد زیرا در برخی موارد علایم اولیه افسردگی نوجوانان همین اضطراب جدایی است.
مدرسه هراسی کودکان
مدرسه هراسی می تواند ناشی از ترس حضور کودک در میان همسالان و یا تهدید کردن او توسط آن ها باشد . در بسیاری موارد کودکان به خاطر آزار دیدن ازدوستان در مدرسه و یا مورد تمسخر قرار گرفتن کودک بین هم کلاسی ها ، از محیط مدرسه انزجار پیدا میکنند .
از موارد دیگری که بسیار و بسیار اتفاق می افتد و باعث ترس کودک از مدرسه می شود ، برخوردهای غلط و نابجای کادر معلمان و مربیان است که البته امروزه کمی بهتر شده است . متاسفانه برخی معلمان به دلیل نوع رفتار های تند و خشنی که با دانش آموزان دارند منجر به نهادینه شدن ترس همیشگی در دل و جان کودکان حتی برای مقاطع بالاتر می شوند .
این نوع ترسی که در این موقعیت ها در کودکان شکل می گیرد بعد ها حتی باعث کاهش اعتماد به نفس در کودکان ، خود کم بینی کودکان و کشف نشدن استعدادهای کودک در بسیاری از برهه های علمی می شود .
شناسایی و ریشه یابی دلایل ترس کودکان از رفتن به مدرسه
قبل از هر کاری برای رفع ترس کودکان از رفتن به مدرسه باید علت و دلایل ترس کودکان از رفتن به مدرسه را ریشه یابی کنیم . دربخش نخست به اضطراب از جدایی والدین اشاره کردیم که عموما ترس کودک از رفتن به مدرسه از همین حس نشات می گیرد . ترس از محیط جدید ، محیطی غیر از خانه و حتی در برخی موارد تر س از رفتن به مدرسه ی جدید و نبودن کودک در کنار دوستان و همسالان قدیمی باعث رشد این ترس در کودک می شود .
شاید بسیاری از والدین این حس یعنی ترس کودک از حضور در مرسه را دقیقا به خاطر احساسی که خود در دوران کودکی و مدرسه داشته اند طبیعی تلقی کنند و خیلی آن را جدی نگیرند . اما واقعیت این است که همین ترس های کوچک در کودکی باعث بروز اضطراب های آشکار و مزمن رشد فوبیا های بیخود و بی جهت در دوران بزرگسالی و مشکلات پس از آن باشد .
نقش والدین در کمک به رفع ترس کودک از مدرسه
وظایف والدین در برابر کودک هنگام مواجهه با مقوله ی ترس در آن ها می تواند تا حدی تعریف شود . اهمیت ارتباط با کودک و نوع صحبت کردن با او در مورد وقایع هر روز مدرسه و هم چنین تشویق و تحسین کردن کودک بسیار می تواند برای برطرف شدن ترس در کودک موثر باشد . ضمن اینکه به انگیزه های کودک برای هر نوع حسی که دارد یا هرکاری که انجام میدهد گوش می کنید ، حامی او نیز باشید . واقعیت این است که وقتی کودک حمایت تمام و کمال والدین را بدون هیچ انتظاری احساس کند نه از مدرسه و از نه هیچ محیط جدید دیگری نمی ترسد .