به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اعتماد به نفس برای فرزندتان سلامتی روان و شادی اجتماعی به ارمغان می آورد، عاملی برای خوشبختی کودک و کلید موفقیت در بزرگسالی است. فرقی نمی کند چند ساله باشید، احساسی که نسبت به خودتان دارید بر رفتار شما تأثیر می گذارد. اگر احساس خوبی نسبت به خودتان داشته باشید آسان تر با دیگران همراه می شوید و نسبت به آنها هم احساس خوبی خواهید داشت. توصیه های تربیتی که در این مقاله بیان می کنیم به شما کمک می کند تا بتوانید اعتماد به نفس در کودکان را افزایش دهید.
کودک باید از تصویر خودش در آینه خوشش بیاید، باید از شخصیتش، از کسی که هست خشنود باشد. او باید باور کند که می تواند کارهای بزرگ انجام دهد و شایسته ی این است که دوستش بدارند و به او عشق بورزند. پدر و مادر سرچشمه ی ارزشی هستند که کودک برای خودش قائل است.
نداشتن برداشت مثبت از خود منجر به بروز مشکلات رفتاری در ارتباط با دیگران، فعالیت های مدرسه، کار، ازدواج و… می شود. اما ارزش دادن به خود به روش درست به معنی خودشیفتگی نیست. خود را ارزشمند دانستن به شیوه ی درست، یعنی فرزندتان نقاط قوت و ضعفش را می شناسد، به خاطر نقاط قوتش احساس خشنودی می کند و با ضعف ها و مشکلاتش کنار می آید و در صورت امکان آنها را برطرف می کند.
بازی « رادار » یکی از راههای کسب اعتماد به نفس کودکان
بازی رادار یکی از راههای کسب اعتماد به نفس کودکان است . پس از اینکه کودک خیره شدن را به خوبی یاد گرفت به او بیاموزید که حواسش را به کسی که در حال صحبت کردن است ، متمرکز کند و یا به عبارتی ، رادارش را روی او قفل کند تا زمانی که صحبت مخاطب او به پایان برسد .
هنگام غذا خوردن می توانید به طور عمد تربیتی بدهید تا افراد مختلف صحبت کنند و ببینید که آیا کودک ، این بازی را درست انجام می دهد یا نه ؟ فراموش نکنید که در صورت انجام درست تمرین کودک را تحسین کنید و در مقابل تمرکز صحیح و بلند مدت اش به او امتیاز بدهید . حتی ، پس از این که کودک ، این مهارت را خوب یاد گرفت ، به تحسین و دادن امتیازات خود ، ادامه دهید .
پرت شدن حواس را با عمل « نابود کردن » کاهش دهید .
امیررضا ، کودک هفت ساله ای که دچار اختلال در تمرکز حواس بود و مثلا اغلب ، وقتی در اتاق خوابش کاری داشت و یا از او می خواستند به اتاق خوابش برود و کار خاصی را انجام دهد ، آن قدر حواسش را به اشیاء سر راه مثل کلید های برق ، گلدان ها و صدا ها پرت می شد که یا به اتاقش نمی رسید و یا وقتی می رسید یادش نبود که برای چه منظوری به اتاقش آمده است .
ما به امیررضا آموختیم که هروقت ، چیزی غیر از کار اصلی اش حواسش را پرت کرد ، آن را با هفت تیر فرضی اش ( انگشتانش ) نابود کند والدین او هم برای انجام درست کارهای خواسته شده ، امیررضا را تحسین می کردند و پاداش می دادند . پس از چند هفته ، او گفت که هفت تیرش را غلاف کرده است ! چون می تواند با ذهنش موارد زاید را نابود کند .
به کودک بیاموزید که موارد زاید را نادیده بگیرد .
با کودکتان ترتیب یک بازی را بدهید و بکوشید در آن ، حواس او را که مثلا در حال انجام تکالیف مدرسه است ، پرت کنید .
سروصدا ایجاد کنید و سپس به آرامی در اطراف اتاق قدم بزنید . اگر با همه ی این ها ، هنوز کودک حواسش به کارش بود ، شما را شکست داده است و باید به او جایزه بدهید .
از یک ساعت زنگ دار یا تایمر آشپزخانه استفاده کنید .
در بخش پیشنهاد هایی درباره ی استفاده از یک ساعت زنگ دار یا تایمر آشپزخانه برای افزایش مدت زمانی که کودک می تواند آرام بنشیند ، ارائه شده است . از کودک بخواهید بکوشد تا ساعت را شکست ، دهد بدین ترتیب ، او خواهد آموخت هرجا که لازم باشد مثلا پشت میز شام ، میز تحریر یا در اتاق انتظار مطب پزشک ، آرام بنشیند .
روش های کسب آرامش را به کودک بیاموزید .
همه ی ما وقتی هیجان زده نباشیم و آرامش داشته باشیم ، عملکرد بهتری داریم و کارمان را درست تر انجام می دهیم .
این موضوع ، به ویزه در مورد کودکان دچار اختلال در تمرکز همراه با بیش کاری ، صادق است . وقتی کودک بیاموزد هر زمان که بخواهد ، به خودش آرامش بدهد ، می تواند از این مهارت هر زمان که لازم باشد برای خونسرد کردن خودش و درست فکر کردن به مسایل ، استفاده کند .
به کودک بیاموزید که رفتارش را با گفتار شفاهی کنترل کند . مثلا وقتی او همراه شماست شروع به انجام کاری بکنید و مدام با خود با صدای بلند چنین حرف بزنید : « باید حواسم به به کاری که دارم می کنم جمع باشه ؛ نباید بگذارم حواسم پرت بشه … » بدین ترتیب به کودک بیاموزید که هرگاه در حال انجام کاری است که نیاز به دقت یا کنترل دقیق رفتار دارد ، مثل شما عمل کند . به طوری که ابتدا با صدای بلند با خودش صحبت کند و سپس آرام و بی صدا .