آیا لگدها و ضربات پیاپی جنین شما در شب نمی گذارد خواب راحت داشته باشید؟ آیا از خود می پرسید که تکان خوردن جنین در شب نشانه چیست؟ آیا نگران هستید که تکان خوردن جنین در شب نشانه ای از شب بیدار بودن نوزاد شما باشد؟ با ما تا پایان این مطلب همراه باشید تا نکات لازم درمورد حرکات طبیعی جنین را دانسته و برایتان همه چیز را درمورد تکان خوردن جنین در شب شرح دهیم.
حرکت های جنین از چه زمانی آغاز می شود؟
حرکت های جنین از همان ابتدا وجود دارد و در هفته هشتم و نهم در سونوگرافی می توان آن را مشاهده کرد ولی مادر در این زمان نمی تواند حرکت های او را حس کند. در واقع جنین باید به حجم و وزنی برسد که برای مادر قابل حس باشد. معمولا خانم ها در هفته ۱۴ تا ۱۸ می توانند حرکت جنین شان را حس کنند. البته در برخی افراد، این زمان دیرتر رخ می دهد. برای مثال، زنانی که برای اولین بار باردار می شوند معمولا حرکت ها را دیرتر از دیگر مادران حس می کنند.
حرکت های جنین چگونه است؟ مادرها معمولا آن را چگونه توصیف می کنند؟
حرکت های جنین به شکل های مختلفی از طرف مادرها توصیف می شود. برخی می گویند به شکل موج است. برخی می گویند ضربه است و برخی به شکل ضربان آن را حس می کنند. البته برخی اوقات مادرها به ویژه در هفته های اول، حرکت های روده ای را با حرکت های جنین اشتباه می گیرند. برای مثال اگر مادری در هفته دهم یا یازدهم فکر کند جنین اش حرکت می کند، اشتباه کرده است. هر چه جنین بزرگ تر می شود حرکت های آن ملموس تر می شود. در هفته بیست وهشتم یا سی ام حرکت های جنین به خوبی به شکل ضربه ای و موجی حس شده و مادر جابه جایی جنین را به راحتی می فهمد.
آیا حرکت جنین در طول شب عادی و بدون مشکل است؟
تحقیقات نشان داده است که بعضی از نوزادان شب خیز هستند و به همین دلیل در طول شب، فعال ترند. اگر جنین با چیزی تحریک شده باشد، متوجه لگدهای شدید او خواهید شد این می تواند به دلیل کابوس، ناراحتی یا کمبود فضا باشد.پزشکان معتقدند که هرچه جنین بزرگتر می شود، از محیط اطرافش آگاه تر می شود و شروع می کند تا هم از لحاظ فیزیکی و هم روانپزشکی خود را به نوزاد تازه متولد شده، شبیه کند. جنینی که در طول شب حرکت می کند، وضعیت او خطرناک محسوب نمی شود.
آیا بچه در طول شب بیشتر لگد می زند؟
اگر بچه ی شما در طول شب به یک فوتبالیست تبدیل می شود، پس فعال ترین حالت او هنگامی است که شما در خواب عمیق فرو رفته اید. این همچنین بدین معناست که هنگامی که شما در فعال ترین وضعیت هستید، او در حال خواب است. به طور کلی، جنین متولد نشده ی شما بین ۲۰ تا ۴۰ دقیقه در هر مرتبه می خوابد. همچنین ممکن است به هیچ وجه در زمان خواب حرکت نکنند.
گفته می شود بچه ها معمولا میان ساعات ۹ شب تا ۱ پس از بامداد در هوشیار ترین وضعیت خود به سر می برند، یعنی دقیقا زمانی که شما قصد خوابیدن دارید. این افزایش فعالیت به دلیل تغییر میزان قند خون شماست. کوچولوی شما همچنین ممکن است به لمس کردن و صدا واکنش نشان بدهد و حتی وقتی همسرتان را در آغوش گرفته اید، با یک لگد محکم جواب او را بدهد.از سوی دیگر، بسیاری از مردم بر این باورند که شما فعالیت های جنین تان را در طول شب بیشتر متوجه می شوید. البته وقتی سرتان به کاری مشغول باشد شانس کمتری برای احساس حرکات بچه وجود دارد. اما شب هنگام، وقتی دراز کشیده اید و ریلکس هستید، احتمالا حرکات بچه را راحت تر احساس خواهید کرد.
فرض کنید حرکات بچه ناگهان متوقف شود، این می تواند نشانگر یک مشکل باشد. اما، زمان هایی هم وجود دارد که به دلایلی شما قادر به حس کردن لگد ها نیستید. پس برای چک کردن، به سمت چپتان دراز بکشید و زیر شکمتان یک بالش قرار دهید. تا دو ساعت بعدی سعی کنید نسبت به تمام حرکات کوچولویتان حساس باشید. به غیر از این کار، همواره می توانید با پزشکتان مشورت کنید. پزشک شما به راحتی قادر به نظارت بر این فرآیند است و قاطعانه به شما پاسخ می دهد.
تکان خوردن های جنین را چگونه آرام کنیم؟
ما در بخش بارداری چند راه حل برای آرام کردن این اوضاع پیشنهاد می دهیم:
برای او آواز بخوانید
به جای پخش موسیقی، خودتان برای او آواز بخوانید. صدای مادر به آرام شدن جنین کمک می کند. به همین دلیل خواندن لالایی، کودک را آرام می کند و به خواب می رود.
تقلید روتین شبانه در طول روز
انجام فعالیت های شبانه در طول روز به جنین کمک می کند تا محیط اطرافش را بشناسد و به حرکات کم در طول شب عادت می کند. تلویزیون تماشا کنید، دراز بکشید و کتاب بخوانید. حرکات نشسته حتی برای مدت زمان کوتاه، به جنین می آموزد تا به سکون نیز عادت کند.
او را در نظر بگیرید
چند ساعت در روز را صرف در نظر گرفتن و مشاهده جنین کنید. فعالیت روزانه آنها می تواند به شما کمک کند تا رفتارشان را متوجه شوید. ممکن است از میزان حرکات آنها متعجب شوید. جنین در حال حرکت، جنینی سالم است.