فراموش نکنید داماد سرخانه واژه عجیبی نیست، مردی است كه ازدواج كرده، اما یا توان تامین سرپناه مستقل را ندارد یا به دلایل عاطفی، همسرش را از خانواده اش جدا نکرده است، برای همین در خانه پدر همسرش زندگی می كند. گاهی نیز داماد خانواده بر خلاف میل باطنیاش به دلیل مشکلات سلامتی و سن و سال والدین همسرش با آنها زندگی می کند.در هر صورت شاید این كار ابتدا خوب به نظر برسد و كاری انسان دوستانه و راهی برای حمایت از دختر خانواده باشد، اما سرانجام و شیوه انجام این همسایگی هم مهم است. نمیتوان گفت برای همه كسانی كه این گونه دامادشان را پناه داده اند مشكل به وجود می آید، ولی بیشتر آن هایی كه چنین كاری كرده اند، خیلی زود پشیمان شده اند.
نکاتی که داماد سرخانه ها باید بدانند
دختر و پسری که ازدواج کرده اند باید با این دید وارد زندگی مشترک بشوند که هیچ کدام از پدر و مادر ها وظیفه حمایت مالی از آن ها را ندارند و اگر چنین کاری می کنند فقط از روی لطف و مهربانی است. اما وقتی این لطف و مهربانی جور دیگری تعبیر شود و به صورت وظیفه در بیاید یا اینکه مجوزی باشد برای دخالت در زندگی همسران جوان، مشکلات تازهای برای دو طرف آغاز می شود.دوری و دوستی اگر چه ضرب المثل بدبینانه ای است، اما در زندگی زناشویی و ارتباط با خانواده های دو طرف کاربرد دارد و می تواند کارساز باشد. البته به این شرط که دوری کردن از دیگران طوری نباشد که دردسرهای تازه ای ایجاد کند.
قدردان باشید
عدم آگاهی کافی از نحوه روبرو شدن با هر مساله ای فرد را دچار سردرگمی می کند. این مهارت می تواند فرد را در مواجه با مسائل قرار دهد به گونه ای که هیجانات خود را تنظیم و شخص را به بهترین راه حل ها نزدیک کند.فرقی ندارد خانواده عروس یا خودتان، هرکدام به شما و همسرتان در زندگی مشترک کمک می کنند شایسته قدردانی هستند و نباید با درگیر شدن روی مفاهیم مانند داماد سرخانه بودن ذهن خود را از این محبت دور کنید.
اعتماد به نفس داشته باشید
برای داشتن اعتماد به نفس تک بعدی نباشید، اینکه شما به هر دلیلی مجبور هستید با خانواده عروس زندگی بکنید یا از آنها درخواست کمک مالی بکنید دلیل بر بی ارزش بودن شما نیست، شما دستاوردهای دیگری نیز دارید و نباید به طور کلی خودتان را فقط با این موضوع بسنجید.به طور معمول افرادی که نمی توانند به راحتی در مقابل پیشنهادها ایستادگی کنند و یا نه بگویند نشان دهنده ضعف در این مهارت است.
حریم خصوصی داشته باشید
درست است که شما و همسرتان با خانواده او زندگی می کنید اما شما زن و شوهر هستید و باید یک زندگی مستقل عاطفی دو نفره هم داشته باشید. اگر در دو واحد جدا زندگی می کنید این موضوع راحت تر مدیریت می شود اما اگر در یک منزل مشترک زندگی می کنید حتما برنامه هایی برای این موضوع داشته باشید، مثلا گاهی برای صرف غدا با یکدیگر بیرون بروید، پیاده روی کنید، با دوستان تان بیرون بروید و…
با همسرتان در مورد شرایط تان صحبت کنید
اگر به هر دلیلی در این زندگی مشترک با خانواده همسرتان دچار احساسات بد شدید می توانید این احساسات تان را با همسرتان دوستانه در میان بگذارید. این درمیان گذاشتن اصلا به معنای غر زدن و گلایه های پی در پی نیست، اگر هنوز به آن میزان از صمیمیت نرسیدید که هیجان های منفی تان را با همسرتان بدون چالش و تنش مطرح کنید ابتدا آن مشکل را حل کنید سپس دوستانه با یکدیگر در مورد شرایط تان صحبت کنید.
احترام ها را حفظ کنید
هرچقدر بهم نزدیک باشید و حتی وقتی در یک خانه زندگی کنید دلیل بر این نیست که باید کاملا راحت باشید و هر کاری دل تان خواست بکنید، شما داماد خانواده هستید، بارها تاکید کرده ایم برای پسر خوب بودن در خانواده عروس تلاش نکنید، داماد خوبی باشید. مرزها و احترامات تان را حفظ کنید و اگر چالشی نیز پیش آمد آن را با احترام حل کنید.
سخن نهایی
به هر دلیلی که در حال زندگی با خانواده عروس هستید باید برای زندگی آینده تان و استقلال برنامه بلند مدت داشته باشید و این شرایط را برای خودتان موقت بدانید. منظور از موقت بودن این نیست که در این شرایط اذیت شوید، برعکس مهارت سازگاری خود را بالا ببرید اما هدفمند باشید و برای تغییر شرایط تان تلاش کنید.برنامه بلندمدت برای زندگی تان داشته باشید، یعنی پس انداز کنید و مدیریت مالی داشته باشید تا بتوانید در آینده خودتان با همسرتان زندگی مستقلی تشکیل بدهید.