دانلود فایل نمونه بیزنس پلن

  شنبه، 16 مرداد 1400   زمان مطالعه 6 دقیقه
دانلود فایل نمونه بیزنس پلن
بیزنس پلن چیست و طرح و قالب کلی آن چگونه میباشد مباحث قابل بحث این مطلب از ساعد نیوز میباشد همچنین نمونه فایل آماده بیزنس پلن نیز برای شما کاربران گرامی قرار داده ایم همراه ما باشید.

بیزینس پلن (Business Plan) چیست؟

بیزینس پلن یا طرح تجاری، سندی است که نشان می دهد کسب وکار شما چیست، چگونه کار می کند و چگونه قرار است که موفق شود! درست مثل یک نقشۀ راه، یک طرح تجاری خوب هم، شما را از بیراهه رفتن حفظ می کند و کمک می کند وقت و انرژی تان را در جاهای اشتباه هدر ندهید.

چه کسانی به بیزینس پلن نیاز دارند؟

اگر یک کسب وکار کوچک برای خودتان دارید که نیازی به سرمایه گذار یا توسعه آن چنانی ندارد، نیازی به نوشتن طرح کسب و کار نیست.

مثلاً فرض کنید که یک سایت شخصی دارید و از طریق آن پروژه های سئو می گیرید؛ اگر برنامه ای برای گسترش کارتان ندارید و به همین شیوه راضی هستید، نیازی به نوشتن بیزینس پلن ندارید.

اما در 2 حالت است که شما حتماً به بیزینس پلن نیاز پیدا می کنید:

  • راه اندازی استارتاپ
  • توسعه کسب وکار

بیزینس پلن باید چند صفحه باشد؟

خیلی ها به اشتباه فکر می کنند که بیزینس پلن باید صدها صفحه باشد و درباره هرچیزی مفصل در آن توضیح داده باشیم! اما خب Guess what؟

این تصور اشتباهی است! اینکه حجم، یا بهتر بگویم، تعداد صفحات طرح تجاری شما چقدر باشد، کاملاً بستگی به کسب وکار شما، حوزه کاری و گستردگی آن دارد! برای کسب وکارهای کوچکی که تازه راه افتاده اند و آنقدرها گسترده نیستند، مشخص است که یک بیزینس پلن کوتاه و جمع وجور، کارراه انداز و حتی بهتر است.

چه کسی به یک نمونه بیزینس پلن نیاز دارد؟

اگر شما فقط قصد دارید که یک برنامه ریزی کوچک کنید که طی آن به درآمد بیشتر برسید و کسب و کار خود را رونق دهید، لازم نیست که از یک نمونه بیزینس پلن استفاده کنید؛ اما اگر قصد دارید که میزان قابل توجهی از زمان، پول و منابع خود را صرف کسب و کار خود کنید تا به نتایج ارزشمندی دست بیابید، شما به یک نمونه بیزینس پلن نیاز خواهید داشت تا تمام کارهای لازم برای کسب حمایت سرمایه گذاران را به وسیله آن انجام دهید.

اگر نسبت به کسب و کار خود جدی هستید، داشتن یک نمونه بیزینس پلن و یک برنامه ریزی جدی و درست در مورد کسب و کار بسیار مهم و لازم است.

کلاسیک ترین حالت بیزینس پلن آماده برای کسانی بیشتر به درد می خورد که کسب و کار خود را به تازگی راه اندازی کرده اند، این برنامه در زمینه های مهمی مانند طرح ریزی برای فروش، بودجه بندی، تعیین نقاط عطف و وظایف، می تواند به آن ها کمک شایانی بکند.

زمانی که شما درک نمی کنید که به چه میزان پول نیاز دارید و نمی توانید هزینه ها و زمان پرداخت را تخمین بزنید، آن موقع است که احساس می کنید به بزنس پلان نیاز دارید؛ و این اتفاق برای تمام تازه کارها می افتد و باید به گونه ای سرمایه گذاران و بانک ها و دوستان و خانواده خود را متقاعد کنند تا در کسب و کار آن ها سرمایه گذاری کنند.

بیزینس پلن بر روی توضیحاتی که شرکت انجام می دهد (چگونه به اهداف خود می رسند و از همه مهم تر، چرا کسب و کارشان به سرمایه گذاران خوبی نیاز دارد) تمرکز می کند. یک نمونه بیزینس پلن می تواند بر جزئیات کاملی در مورد اینکه در کسب و کار، پول ها چگونه خرج می شود و در مراحل اولیه سرمایه چگونه رشد می کند هم تمرکز زیادی کند.

بیزینس پلن برای کسب و کارهای موجود

همه بیزینس پلن ها فقط برای کسب و کارهای تازه تأسیس کاربرد ندارند. اکثر کسب و کارهای موجود برای مدیریت، هدایت، تغییر بازارهای خود و استفاده از فرصت های جدید، از این بیزینس پلن ها استفاده می کنند.

صاحبان کسب و کارها از این برنامه ها برای تقویت استراتژی، ایجاد معیارها، مدیریت مسئولیت ها و اهداف، پیگیری نتایج و مدیریت منابع، استفاده می کنند. آن ها همچنین به یک برنامه برای تنظیم برنامه های خود و تجدیدنظر بر روی تصمیمات خود، نیاز دارند.

بیزینس پلن ها می توانند یک ریسک مهم برای رشد کسب و کارهای موجود باشند. آیا می دانید کسب و کارهایی که از بیزینس پلن ها برای برنامه ریزی طرح ها و مدیریت کسب و کار خود استفاده می کنند، ۳۰ درصد سریع تر از کسب و کارهایی هستند که از این طرح ها استفاده نمی کنند؟

مطالعه های اخیری که توسط پروفسور اندرو بوتکه مدیر موسسه مرکز فعالیت های کارآفرینی و اقتصاد در دانشکده Cranfield انجام شده است، این نتیجه را به دست آورده است.

برای کسب و کارهای موجود، یک فرآیند برنامه ریزی قوی می تواند به عنوان یک مزیت رقابتی باشد که باعث رشد و نوآوری آن کسب و کار شود. به جای یک سند استاتیک (ثابت، ایستا)، بیزینس پلن ها ابزار دینامیکی (پویا) هستند که برای رشد مشکلات بالقوه کسب و کار مورداستفاده قرار می گیرند.

نحوه نوشتن یک بیزینس پلن

اگر شما متوجه شدید که ماهیت یک بیزینس پلن چیست و چرا شما در کسب و کار خود به آن نیاز دارید و زمان زیادی را صرف انجام واجبات کسب و کارتان کرده اید و اطلاعات لازم خود را جمع آوری کرده اید، وقت آن رسیده است که آستین خود را بالا بزنید و همه چیز را روی کاغذ بیاورید تا بتوانید نمونه یک بیزینس پلن را بنویسید.

به یاد داشته باشید، طرح کسب و کار شما یک ابزار برای کمک به شما در ایجاد یک کسب و کار بهتر است، نه فقط تکالیف تکمیلی. یک بیزینس پلن خوب همانند یک استاد خوب است که شما باید به طور منظم به او جواب بدهید و عملیات خود را به روزرسانی کنید، زیرا شما مفاهیم زیادی را درباره مشتری های خود، روش های فروش و بازاریابی و آنچه در مورد پیش بینی بودجه شما درست و یا غلط است را یاد می گیرید.

این طرح شما را به اهداف موردنظرتان می رساند و شما باید از این خاصیت برای پیشرفت کار خود استفاده کنید و دوره های خود را به همان ترتیب تنظیم کنید.

در ابتدا چند نکته کلیدی وجود دارد که باید در خاطر داشته باشید که به شما در نوشتن یک بیزینس پلن مؤثر کمک می کند.

  • مخاطبان خود را بشناسید. هنگامی که می دانید چه کسی برنامه شما را می خواند – حتی اگر شما فقط آن را برای خودتان می نویسید، تا ایده های خود را روشن کنید – می توانید زبان و سطح جزئیات را برای آن ها تنظیم کنید. این همچنین می تواند به شما کمک کند تا اطمینان حاصل کنید که مناسب ترین اطلاعات را درج کرده اید و می دانید چه موقع بخش هایی را حذف کنید که تاثیرگذار نیستند.
  • یک هدف مشخص داشته باشید. اگر هدف شما تأمین بودجه برای کسب و کارتان باشد، باید تلاش بیشتری کنید و یک برنامه کامل تر ارائه دهید.
  • در تحقیق سرمایه گذاری کنید. بخش هایی از برنامه کسب و کارتان در ابتدا توسط ایده ها و دیدگاه شما مطرح می شوند، اما برخی از مهم ترین اطلاعات مورد نیازتان را باید با تحقیقات از منابع مستقل بدست آورید. باید درک کنید که به چه کسی می فروشید و یا اینکه چه کسی محصولات یا خدمات مشابه را به فروش می رساند و … وقت بگذارید.
  • کوتاه و مفید بنویسید. مهم نیست که برای چه کسانی می نویسید، برنامه کاری شما باید کوتاه و مفید باشد – به طور کلی، نباید بیش از ۱۵ تا ۲۰ صفحه باشد. اگر اسناد اضافی دارید و فکر می کنید ممکن است برای مخاطبان و اهداف شما ارزشمند باشد، آن ها را به عنوان ضمائم در نظر بگیرید.
  • لحن، سبک و تن صدا را ثابت نگه دارید. این مورد را به خوبی رعایت کنید و با تهیه یک برنامه شخصی یا نوشتن زمان برای ویرایش، طرح را قبل از توزیع، مدیریت کنید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها