در فصل زمستان از عطر های گرم و در فصل تابستان از عطر های سرد و در فصل بهار از عطر های معتدل استفاده کنیدعطر را پیش از پوشیدن لباس به خود بزنید. هنگامی که عطر را مستقیما به روی پوست خود بزنید، عطر ماندگاری بیشتری نسبت به زمانی که به روی لباس خود بزنید، خواهد داشتمی توانیم با استفاده از عطرهای مخصوص زمستان با رایحه های تر و تازه هم خودمان را خوشبو کنیم اسپری و عطرهای مختلفی را می توان در زمستان استفاده کردزمانی که عطر به بدن می خورد تا زمانی که آخرین نشانه های خود را هنوز حفظ کرده است زمان ماندگاری بوی عطر استماندگاری عطرها در هوای سرد بیشتر است یعنی در پاییز و زمستان با توجه به دمای پایین هوا، الکل موجود در عطر دیرتر تبخیر می شود. در فصل های سرد سال بهتر است از رایحه های سنگین مانند عطرهای شیرین و تند و تلخ استفاده کنید.
سردی و گرمی هوا و یا حتی رطوبت هوا میتواند در میزان ماندگاری و پخش بوی آن تاثیر بگذارد .حتی اینکه شما در چه شهری و کشوری از آن عطر استفاده میکنید بسیار مهم و تاثیر گذار است .به طور مثال عطری که در مناطق گرم و خشک رایحه ای تند و غلیظ دارند در مناطق کوهستانی و سرد گرم و ملایم می شود و از قدرت پخش آن به صورت محسوسی کاسته می شود .چرا این اتفاق می افتد ؟هر عطر به همراه ترکیبات مختلف خود از یک حلال به عنوان ماده روان کننده استفاده می کند پایه بسیاری از حلالها نیز هم الکل است . مولکولهای الکل در شرایط آب و هوایی سرد اصولا پایدار تر بوده و از ثبات بیشتری برخوردارند.
ذات آدمی معمولا ساز مخالف میزند . در هوای سرد انسان گرایش به گرمی دارد و در محیط گرم گرایش به سردی و خنکی به این خاطر است که عطرهای به اصطلاح دریایی در ماههای گرم مشتری بیشتری دارند و عطر های با روایح گرم طرفدارانی بسیار در فصل سرد .با شروع فصل زمستان روز به روز بر سردی هوا در بسیاری از نقاط کشور افزون می شود .دیگر بهتر است از عطرهایی با اسانس گرم همانند عطرهایی با اسانس ادویه های شرقی ، وانیل ، شکلات و نظایر آن استفاده کنیم . عطرهایی که دارای این مواد هستند به نوعی احساس راحتی و امنیت و دلگرمی را در خود شما و اطرافیان عطر شما ایجاد خواهند کرد. در زمستان چون نور خورشید کمتری را تجربه میکنیم احساس دل مردگی و دپرسی در افراد بیشتر دیده می شود ، بنابراین با عطر هایی که در محیط اطرافتان گرمی و شیرینی را پخش کند،میتوانید با این حس ناخوشایند غلبه کنید.
برای محافل رسمی بهتر است از عطرهای تلخ، گرم، شیرین و تند استفاده کنید. به عطرهایی که معمولا بوی شکلات و میوه های تابستانی را میدهند عطرهای شیرین و گرم می گویند و عطرهایی هم که از اسانس ریش درختان و ادویه های تند شرقی درست شده اند را عطرهای تلخ گویند .
غالبا عطرهایی که در مجالس دوستانه استفاده می شوند عطرهای سرد و ترش هستند بخاطر حس طراوت و آرامشی است که منتقل می کنند. عطرهای سرد یک حس خنکی، شادابی و جوانی را به آدم القا می کنند. با استشمام عطرهای ترش هم یاد مرکبات می افتید
در فصل زمستان از عطرهای سنگینی مثل عطرهای تلخ وتند استفاده کنید. در این فصل، ماندگاری عطرها به دلیل پایین بودن دما بیشتر است. در دنیای مد، عطر و ادکلن هم مثل رخت و لباس و کفش و کلاه و…. سال به سال، نو می شود اما هر عطری برای هر سن و هرموقعیتی مناسب نیست. همیشه بهتر است که در مکا نهای رسمی از رایحه های تلخ، گرم، شیرین و تند استفاده کنید.
در ساخت عطرهای تلخ معمولا از اسانس هایی مانند ریشه درختان و ادویه های تند شرقی استفاده می کنند. عطرهای شیرین و گرم هم عطرهایی هستند که از بو و طعم شکلات و میوه های تابستانی برخوردارند. همیشه بهتر است که در محافل دوستانه و صمیمی، از عطرهای سرد و ترش استفاده کنید.
عطر سرد به عطری می گویند که حس خنکی و تازگی را القاء کند. استشمام این عطرها معمولا باعث میشود که طعم میوه هایی مانند خیار و هندوانه را بخاطر بیاوریم.عطر ترش به عطری می گویند که طعم مرکبات را بخاطر بیاورد. عطرهای ترش نیز القاکننده حس طراوت و شادمانی اند. عطرهای سرد و ترش باعث آرامش روحی و رفع خستگی نیز میشوند. لابد دیده اید که در باشگاه های ورزشی، هوای داخل باشگاه را معمولا با رایحه های سرد و ترش مطبوع می کنند.
برای فصول سرد سال بهتر است به سراغ عطرهایی با گروه بویایی چوب، چرم و شرقی بروید. همچنین برای بهار و تابستان عطرهایی از گروه گل، مرکبات و آروماتیک مناسب تر است.بسیاری از عطرهایی که معمولاً ساختار گیاهی دارند، برای سنین پایین مناسب نیستند و هارمونی مناسبی ایجاد نمی کنند.عطرها به دو دسته ی دیزاینری و نیش تقسیم می شوند. عطرهای نیش یا دست ساز برخلاف عطرهای دیزاینری از نت های زیادی تشکیل نشده اند و رایحه ای خطی و تا حدی ثابت دارند. در ساخت این نوع عطرها وسواس و دقت خاصی به کار گرفته شده است و گاهی از مواد اولیه طبیعی و کمیاب در ساخت آن ها استفاده می شود که به همین دلیل، قیمت بالاتری نسبت به عطرهای دیزاینری دارند و تعداد محدودی از آن ها ساخته می شود. عطرهای نیش قدمتی به مراتب بیشتر از دیزاینری ها دارند؛ پس اگر به دنبال یک عطر خاص به عنوان امضای شخصی خود می گردید که دوست ندارید آن را همه جا استشمام کنید و هر فروشگاهی آن را بفروشد، مطمئنا می توانید در بین عطرهای نیش، عطر خاص خود را بیابید.
ماندگاری
عوامل زیادی در ماندگاری عطرها موثر است. ازجمله این عوامل می توان به نت های به کاررفته در عطر و غلظت آن اشاره کرد. نت هایی مانند وانیل و عود از ماندگاری زیادی برخوردار هستند.
غلظت
پرفیوم (Parfum)
خالص ترین و معمولا گران ترین عطر ها از این دسته هستند. پرفیوم شامل ۲۰ تا ۳۰ درصد اسانس است که ماندگاری آن بیش از ۲۴ ساعت است
ادوپرفیوم (Eau de Parfum)
ادوپرفیوم از ۱۵ تا ۲۰ درصد اسانس خالص تشکیل می شود که معمولاً ماندگاری بین ۵ تا ۸ ساعت دارند.
ادوتویلت (Eau de Toilette)
رایج ترین نوع عطرهای موجود در بازار ادوتویلت است که از ترکیب ۵ تا ۱۵ درصد اسانس و الکل به دست می آید. به دلیل ماندگاری پایین تر این نوع، بهتر است که یک نمونه ی کوچک از آن را به همراه داشته باشید تا هرچند ساعت یک بار آن را تجدید کنید.
ادوکلن و ادوفریش (Eau de Cologne, Eau de Fraiche)
ادوکلن قدیمی ترین نوع عطر است که ۲ تا ۴ درصد اسانس در آن به کار رفته است. ادوفریش هم ماندگاری کمتر از یک ساعت دارد و از حدود۱ تا ۳ درصد اسانس عطر تشکیل شده است.
پخش بو
تا حالا برایتان پیش آمده شخصی با فاصله ی نه چندان نزدیک از کنارتان عبور کند و بلافاصله متوجه عطر آن شخص شده باشید؟ اما عطری را که قیمت قابل توجهی هم برای آن پرداخت کرده اید، توجه کسی را به خود جلب نکند؟ پخش بوی عطر هم به عوامل زیادی بستگی دارد. یکی از عوامل نوع آن است؛ اما این بار پرفیوم را نمی توان برتر دانست. پرفیوم ها رایحه ای غلیظ و سنگین دارند و ماندگاری آن ها بیشتر است؛ اما ادوتویلت رایحه ای شفاف تر و تمیز تر نسبت به پرفیوم و ادوپرفیوم ها دارد و پخش بوی بیشتری ارائه می کند. پس اگر پخش بوی زیاد برایتان اهمیت دارد، بهتر است سراغ ادوتویلت ها بروید. مصرف درست عطر یا همان Full Wearکردن آن هم از عوامل مهم در ماندگاری و پخش بوی عطر است. Full Wear کردن یا پوشش کامل عطر به گونه ای که ۸ تا ۱۲پاف آن روی نقاط مختلف بدن ازجمله مچ دست ها، گردن و قفسه ی سینه اسپری شود، حداکثر توان عطر در پخش بو و ماندگاری را به همراه دارد.
عطرها با اندازه های مختلفی از شیشه راهی بازار می شوند که معمولاً شامل ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ میلی لیتر هستند، برخی هم دارای حجم های ۳۰، ۱۲۵ و ۲۰۰ میلی لیتر هستند. اگر عطری را برای اولین بار می خواهید تهیه کنید، بهتر است به سراغ ظرفیت های کمتر آن بروید. این کار کمترین ریسک را به همراه دارد.
با تست عطر در زمانی کوتاه، نمی توان به تمام خصوصیات آن عطر پی برد. ممکن است نت های ابتدایی یک عطر بسیار دل نشین و متناسب باسلیقه تان باشد، اما پس از چند ساعت و تغییر نت ها نظرتان عوض شود و دیگر آن حس دل نشین را برایتان تداعی نکند؛ اما اگر عطری را برای چندمین بار می خواهید تهیه کنید و کاملاً با آن آشنا هستید، بی شک ظرفیت بالای آن از نظر مالی توجیه بیشتری دارد.