دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / دانستنی های جنسی و زناشویی /

درمان اختلالات نعوظ با مصرف کافئین 

شنبه، 25 دی 1400
پژوهشگران به این نتیجه رسیده‌اند که نوشیدن دو تا سه فنجان قهوه در روز ممکن است موجب کمتر شدن اختلال نعوظ در مردان شود.

اختلال نعوظ (impotence) عبارت است از: ناتوانی در کسب و نگه داشتن نعوظی که برای داشتن رابطه ٔ جنسی، سفتی کافی را داشته باشد.اگر هر از چند گاهی دچار مشکلات نعوظی می شوید، لزوماً جای نگرانی نیست؛ البته در صورتی که اختلال نعوظ به یک مشکل پایدار تبدیل گردد، می تواند سبب استرس شده، اعتماد به نفس شما را تحت تأثیر قرار دهد و منجر به بروز مشکلاتی در رابطه تان گردد. داشتن مشکل در کسب یا نگه داشتن نعوظ همچنین می تواند ریسک فاکتوری برای بیماری قلبی و نشانه ٔ ابتلا به یک بیماری زمینه ای باشد که نیاز به درمان دارد.

علت اختلال نعوظ در مردان چیست؟

علت اختلال نعوظ در مردان می تواند در افراد متفاوت باشد. نعوظ نتیجه افزایش جریان خون در آلت تناسلی است. جریان خون معمولا از طریق تفکرات و هیجانات جنسی یا تماس مستقیم با آلت تناسلی افزایش می یابد.وقتی یک مرد از نظر جنسی هیجان زده می شود، عضلات آلت تناسلی شل می شود و باعث افزایش جریان خون از طریق شریان های آلت تناسلی شده و حفره های داخل آلت تناسلی را پر می کند. با پرشدن محفظه ها از خون، آلت تناسلی سفت می شود.نعوظ زمانی پایان می یابد که ماهیچه ها منقبض شوند و خون انباشته شده از طریق رگ های آلت تناسلی خارج شود. از علل اختلال نعوظ می توان موارد زیر را نام برد:

  1. روحی و روانی
  2. دیابت
  3. عروقی و شریانی
  4. اختلالات هورمونی
  5. فشار خون بالا
  6. اختلال خواب
  7. کاهش هورمون تستوسترون
  8. سختی سرخرگ یا آرترواسکلروز
  9. سوء مصرف مواد مخدر
  10. داروها

عوامل افزایش ریسک ابتلا به اختلال نعوظ

با افزایش سن، نعوظ ممکن است بیشتر طول بکشد و ممکن است آنقدر محکم نباشد. ممکن است برای نعوظ و حفظ نعوظ به لمس مستقیم تر آلت تناسلی خود نیاز داشته باشید. عوامل خطر مختلفی می توانند در اختلال نعوظ نقش داشته باشند از جمله:

  • شرایط پزشکی، به ویژه دیابت یا بیماری های قلبی
  • مصرف دخانیات، که جریان خون را در وریدها و عروق محدود می کند، می تواند - با گذشت زمان - باعث ایجاد بیماری های مزمن در سلامت شود که منجر به اختلال نعوظ می شود.
  • اضافه وزن مخصوصاً اگر چاق هستید.
  • برخی از درمان های پزشکی مانند جراحی پروستات یا پرتودرمانی برای سرطان
  • صدمات، به ویژه اگر به اعصاب یا عروق کنترل کننده نعوظ آسیب برساند.
  • داروها، از جمله داروهای ضدافسردگی، آنتی هیستامین ها و داروها برای درمان فشار خون بالا، درد یا شرایط پروستات
  • شرایط روانی مانند استرس، اضطراب یا افسردگی
  • استفاده از مواد مخدر و الکل به ویژه اگر از مصرف کنندگان طولانی مدت مواد مخدر یا مشروبات الکلی شدید باشید.

پیشگیری از ابتلا به اختلال نعوظ

بهترین راه برای جلوگیری از اختلال نعوظ انتخاب سبک زندگی سالم و مدیریت هرگونه شرایط بهداشتی موجود است. مثلا:

  • با پزشک خود برای مدیریت دیابت، بیماری قلبی یا سایر بیماری های مزمن بهداشتی کار کنید.
  • برای معاینات منظم و آزمایش های غربالگری پزشکی به پزشک خود مراجعه کنید.
  • سیگار کشیدن را ترک کنید. از مصرف مشروبات الکلی و موادمخدر پرهیز کنید.
  • برای کاهش استرس خود تلاش کنید و مشاوره بگیرید.
  • برای اضطراب، افسردگی یا سایر نگرانی های مربوط به سلامت روان کمک بگیرید.

تاثیر کافئین بر نعوظ

پس از گرفتن تشخیص پزشک در مورد این که آیا شما حقیقتا مبتلا به مشکل نفوذ یا همان اختلال نعوظ هستید، ممکن است تمایل داشته باشید درکنار مصرف داروهای رایج پزشکی از درمان های گیاهی یا درمان های خانگی نیز استفاده کنید یکی از درمان های موثر در این زمینه مصرف قهوه به دلیل وجود کافئین در آن است.
یک مطالعه جالب که در سال 2015 در PLOS ONE منتشر شد، با تجزیه و تحلیل 3724 مرد 20 ساله و بالاتر، نقش کافئین در ED یا اختلال نعوظ را مورد بررسی قرار داد. از مردان یک نظرسنجی تک سوالی در مورد ED پرسیده شد، سپس در مورد عادات غذایی خود در 24 ساعت گذشته برای ارزیابی میزان مصرف کافئین مورد نظرخواهی قرار گرفتند. محققان دریافتند مردانی که کافئین مصرف می کردند کمتر از مردانی که اصلا قهوه مصرف نمی کردند دچار اختلال نعوظ می شدند. برای اینکه این موضوع را بهتر درک کنید خوب است بدانید که یک فنجان قهوه دم کرده 12 اونس حدود 120 میلی گرم کافئین دارد.

نتایج تحقیقات

طبق یک مطالعه ی دیگر نتایج نشان داد مردانی که روزانه حدود 2-3 فنجان قهوه می نوشند شانس کمتری در ابتلا به علائم ED دارند. مصرف کافئین مورد مطالعه شامل انواع نوشیدنی های کافئین دار مانند نوشابه، چای و نوشیدنی های ورزشی بود. محققان با بررسی 3،724 مرد دریافتند مردانی که روزانه 85 تا 170 میلی گرم کافئین مصرف می کنند، 42 درصد کمتر دچار علائم اختلال نعوظ می شوند. مردانی که 171-303 میلی گرم کافئین مصرف کرده بودند 39 درصد کمتر دچار ED بودند.
جالب است بدانید که اثرات مثبت ED و مصرف کافئین در مردان بدون در نظر گرفتن وزن یا سطح فشار خون بالا وجود داشت. این نتایج در مورد مردان دیابتی که در این مطالعه شرکت کرده بودند صدق نمی کرد.

مکانیسم تاثیر کافئین بر نعوظ

در حال حاضر محققان کاملاً مطمئن نیستند که چرا مصرف کافئین با اختلال نعوظ رابطه منفی دارد. یکی از نظریه ها این است که کافئین باعث شل شدن شریان های هیلسین، دو شریان ضروری برای رسیدن به نعوظ می شود، جریان خون را بهبود می بخشد و نعوظ ایجاد می کند البته باید همواره خطر اعتیاد به کافئین را در نظر داشته باشید. جالب اینجاست که کافئین این کار را در حالی انجام می دهد که بسیاری از عوارض جانبی داروهای رایج ED را ندارد. برخلاف سیلدنافیل (ویاگرا) و تادالافیل (سیالیس) که با کاهش جزئی فشار خون همراه است، کافئین تمایل دارد فشار خون را به طور موقت افزایش دهد.

تاثیر کافئین بر نعوظ و جایگزینی داروها

در حال حاضر هیچ شواهد قطعی وجود ندارد که نشان دهد کافئین می تواند به عنوان جایگزینی برای درمان دارویی ED مانند قرص سیلدنافیل و تادالافیل عمل کند. در حقیقت مطالعات بسیار کمی در مورد نقش کافئین در نعوظ وجود دارد. به این ترتیب بهتر است کافئین را به عنوان یک کمک بالقوه خفیف برای مشکلات نعوظ در نظر بگیریم اما نه به عنوان جایگزینی احتمالی برای هر یک از داروهای ED که از نظر علمی در بازار تأیید شده است. نعوظ در واقع یک فرآیند پیچیده است که شامل هورمون ها، اعصاب و سلامت عروقی، روانی و عمومی شما می شود. عدم تعادل حتی در یکی از این عوامل برای به خطر انداختن نعوظ شما کافی است. بنابراین مهم است که هر کاری را که می توانید انجام دهید تا همه چیز در بدن شما آن طور که باید کار کند.

عوارض افراط در مصرف کافئین توسط مردان

مصرف کنندگان کافئین ممکن است از یافته های مطالعه لذت ببرند، اما ذکر این نکته ضروری است که مصرف زیاد کافئین ممکن است اثرات منفی داشته باشد از جمله:

  • بی خوابی یا اختلال در خواب
  • سردرد
  • لرزش ماهیچه ها
  • کم آبی بدن
  • وابستگی

هیچ اطلاعاتی برای اثبات اثرات منفی قهوه بر ED وجود ندارد با این حال سازمان غذا و دارو حداکثر مصرف روزانه کافئین 400 میلی گرم را توصیه می کند که تقریباً به 4-5 فنجان قهوه ترجمه می شود.

سخن پایانی

بهتر است برای بیماری خود ابتدا مراجعه به پزشک داشته باشید وپس از دریافت این نکته که شما واقعا مبتلا به اختلال نعوظ هستید و این یک مشکل مقطعی نیست، از پزشک خود درمورد مصرف کافئین مشورت بگیرید. درصورت عدم وجود مشکل خاصی درصورت مصرف کافئین، روزانه یک یا دوفنجان قهوه را وارد رژیم غذایی خود کنید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز چهارشنبه 19 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
(ویدئو) ممانعت از ورود آناهیتا همتی به کلاس چون شهریۀ دانشگاهشو پرداخت نکرده بود
تماشای بازی تیم استقلال در کنار مزار جوان تازه فوت شده توسط دوستان بامعرفتش+ویدیو/ بامرام شما هستن بقیه اداتون رو درمیارن👌
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
زیبایی خاص و چشم نواز پریناز ایزدیار با مدل موی مجعد/ چشارو نگاا😍+عکس
نگاهی به تغذیه مدرسه ساده و سالم پناه و نبات دخترای شاهرخ استخری در بلژیک+عکس/ مثل همیشه مقوی و مفید
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
خلاقیت جالب دانشجویان آمریکایی برای اعلام انزجار از اسرائیل و رژیم صهیونیستی با الهام از ایرانی‌ها! + فیلم
رونمایی از جیمی جامپ پرورترین ورزشگاه لیگ برتری ایران/ یک بادیگارد در حد یاسین چوکو محافظ لیونل مسی برای اینجا لازمه +فیلم
هزینه چاپ یک کتاب
عشق و حال شبانه با خودروی پلاک دولتی کار دست آقای راننده داد! / راننده از صحنه تصادف گریخت + فیلم