دکوراسیون به سبک مینیمال چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

  دوشنبه، 09 فروردین 1400   زمان مطالعه 14 دقیقه
دکوراسیون به سبک مینیمال چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
تنوع و گوناگونی در اینگونه دکوراسیون ها بالاست و می توان طرح های مختلفی را در آن بکار برد. در آپارتمان های کوچک و جمع و جور می توان از دکوراسیون مینیمالیستی برای ایجاد فضاهایی بسیار کارآمد در عین کم بودن فضا استفاده کرد.

دکوراسیون مینیمالیستی در آپارتمان هایی که برای خانواده های سه نفره و بیشتر طراحی شده اند، بعنوان یک راه حل مناسب برای طراحی داخلی شیک و البته کاربردی شناخته می شوند. همانطور که می دانید، در هر خانواده ای افرادی با شخصیت های متفاوت وجود دارند که زیر یک سقف کنار یکدیگر جمع شده اند. به همین خاطر خانه هایی که برای خانواده ها طراحی و ساخته می شوند بنا به دلایلی باید هم متنوع باشند و هم کاربردی، خصوصا اگر این خانه یک واحد آپارتمانی باشد که معمولا کوچکتر بوده و اعضای خانواده بسیار به یکدیگر نزدیک هستند.

10 مدل خانه مینیمال و نکاتی پیرامون دکوراسیون خانه های مینیمالیستی

افراد سلیقه ها و نظرات مختلفی در زمینه طراحی دکوراسیون داخلی و حتی معماری بیرونی خانه خود دارند. برخی به دنبال سبک های تجملاتی و امروزی برای این منظور هستند و برخی نیز سبک های کلاسیک و سنتی منطقه خود را ترجیح می دهند. امروزه با جستجو در اینترنت به راحتی می توانید طیف وسیعی از سبک ها برای طراحی دکوراسیون منزل پیدا کنید. برای اینکه بدانید چه سبکی مناسب خانه شما و باب سلیقه تان است، بهتر است در قدم اول خواسته خود را از دکوراسیون منزل تان مشخص کنید. این مدل دکوراسیون در عصر حاضر و در دنیای مدرن دکوراسیون داخلی بسیار مورد توجه قرار گرفته و طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است. امروزه افراد زیادی به دنبال داشتن خانه مینیمال هستند و حتی معماران نیز علاقه زیادی به این سبک پیدا کرده اند. سادگی پایه مهم و اصلی این سبک است. ایده اصلی نهفته در این سبک، به حداقل رساندن حواشی، و دستیابی به اصول بنیادی و «سادگی» است. در خانه سبک مینیمال هیچ چیزی اضافه و بیش از حد نیست و هر چیزی که در خانه مینیمالیست وجود دارد کاربردی است و جنبه تجملاتی ندارد. همه چیز در یک خانه مینیمالیستی به شکلی ساده و پاکیزه است.

1. خانه مینیمال دوپلی کاسا در آلمان

این بنا در شهر لودویگزوبورگ در کشور آلمان قرار دارد. مساحت این خانه مینیمال 569 متر مربع بوده و توسط شرکت معماران جی مایر لودویگسبرگ بین سالهای 2006 تا 2008 طراحی و ساخته شده است. در حالی که این خانه مینیمال نسبتا قدیمی است، هنوز هم به عنوان یک نمونه زیبا و شگفت انگیز از معماری مینیمالیست شناخته می شود. در واقع، تمام طراحی بنای کنونی، حاصل از بازسازی خانه ای است که در سال 1984 در همین مکان ساخته شده بود. خطوط معماری و زوایای دیوار، این بنا را کاملا با چشم انداز موجود مرتبط می کند. رنگ سفید، رنگ غالب استفاده شده در طراحی دکوراسیون داخلی و معماری خارجی این بنا است که خود نمایانگر سبک مینیمالیسم به کار برده شده در طراحی آن است.

2. خانه ای مینیمال در Living Church، هلند

این بنا یکی دیگر از خانه های مینیمال فوق العاده شگفت انگیز است که در سال 2008 نامزد جایزه طراحی دکوراسیون به سبک هلندی شد. این خانه بامساحت 250 متر مربع در شهر اوترخت در کشور هلند قرار دارد و یکی از نکات قابل توجه و جالب در مورد این خانه این است که با وجود سبک مینیمال به کار برده شده در طراحی این خانه، روح طراحی دکوراسیون داخلی هلندی در آن حفظ شده است. طرح این بنا توسط گروه معماران Zecc ارائه شده است. در این بنا روح مینیمالیستی کاملا احساس می شود و طراحان جزئیات را در آن محدود کرده اند و بیشتر عناصر اصلی را برجسته و آشکار کرده اند. باز هم یکی دیگر از نکات برجسته در طراحی دکوراسیون داخلی این خانه، استفاده از رنگ مینیمالیستی سفید است.

3. ساگاپوناک با معماری مینیالیستی در ایالات متحده آمریکا

این خانه که در ایالات متحده در نیویورک واقع شده و دارای مساحتی برابر با 428 متر مربع است. مسئله جالب و قابل توجه این بنا، تفاوت آشکار آن با عمارت های حومه و اطراف خود است. برخلاف عمارت های لوکس و تجملاتی اطراف، این خانه نمایی کاملا ساده و ال شکل دارد و تنها از دو حجم چهار گوش ساخته شده است. طرح این ساختمان ظریف، یکی از طرح های معماری معروف ارائه شده از سوی گروه معماران سلدروف است. اتاق های این خانه مینیمال در اطراف حیاط مرکزی قرار گرفته اند و سنگفرش های مرمیرن، فضای بیرونی و محوطه خصوصی را کاملا از هم مجزا می کنند. یکی از ویژگی های بارز مینیمالیستی این بنا استفاده گسترده از پنجره های نورگیر بزرگ، نمای ساده و بی آلایشی است که آرامشی به سبک مینیمال به بیننده آن القا می کند. دکوراسیون داخلی ساده و بی تکلف این خانه مینیمالیستی نیز چیزی است که بیننده به راحتی می تواند سبک مینیمال به کاربرده شده در آن را تشخیص دهد.

4. خانه مینیمالیستی Fastnet (فستنت) در ایرلند

این بنا که در جنوب غربی جمهوری ایرلند و در استان مونستر در کانتری کورک و در شهرک خوابگاهی کینسل قرار دارد، کار فوق العاده زیبا و منحصر به فردی از گروه معماران اسکات تالون واکر است. بنای این خانه در سال 1820 میلادی ساخته شده و مجددا در سال 1996 به سبک مینیمال بازسازی و نوسازی شده است. این خانه مینیمالیستی که نمای زیبایی رو به بندر دارد، دارای معماری ساده و چهار گوش است. این خانه سبک مینیمال دارای ویژگی هایی همچون پنجره های بزرگ و نورگیر و دکوراسیون داخلی بی آلایش است و عناصر اضافی در آن یافت نمی شود.

5. خانه ای به سبک مینیمال در جاده Curraghbeena در استرالیا

این خانه که توسط گروه معماری لوئیجی روسلی طراحی شده است، در ماسمان، نیو ساوت ولز، استرالیا قرار دارد. لوئیجی روسلی یک معمار ایتالیایی / استرالیایی است. رویکرد وی به معماری، اصولی و مدرن است. سبک معماری مینیمال به وضوح در این پروژه او در منطقه نیو سات ولز مشهود است. همانطور که در عکس زیر می توانید ببینید معماری زاویه دار و ساده این بنای زیبا نشانی از سبک مینیمال است و نمای آن با آجرنماهایی به رنگ طبیعت ساخته شده است. دکوراسیون داخلی این بنا به رنگ سفید است و نورپردازی فوق العاده و سادگی دکوراسیون داخلی آن نیز بیانگر یکی دیگر از ویژگی ها سبک خانه مینیمال است.

6. بنای Tuath na Mara در ایراند

این طرح مدرن کاری از گروه معماران ایرلندی MacGabhann است. این گروه معماری برنده جایزه های متعددی از جمله جایزه RIBA هستند. ساختمان این خانه دارای ظاهری مدرن و در عین حال مینیمال است که در نوع خود شگفت انگیز و بی همتاست. دیوارها و سقف بیرونی این بنا به رنگ سیاه است. در کل این خانه که بیشتر به عنوان یک تفریحگاه مورد استفاده قرار می گیرد دارای سه اتاق است.

7. خانه ویلتون پول در ایالات متحده آمریکا

خانه مینیمال ویلتون پول که در نیویورک در ایالات متحده آمریکا قرار دارد، کاری از گروه معماری Hariri & Hariri است. این خانه دارای ساختار مینیمالیستی است که بر روی یک سکو بنا شده است و چشم اندازی طبیعی و بکر دارد. در قسمت بیرونی این بنا تراس، استخر شنا، استودیو و زمین تنیس قرار دارند. دکوراسیون داخلی ساده و روشن آن نیز نمایانگر سبک خانه مینیمال است.

8. خانه مینیمالیستی Sosnowski در ایالات متحده آمریکا

این خانه فوق العاده زیبا توسط طراحان و معماران با استعداد و خوش ذوق Chen+ Suchart طراحی شده است که با موقعیت شهری خود کاملا همخوانی و سازگاری دارد. برای ساخت نمای این خانه مینیمال از عناصر چوبی استفاده شده است و کاملا مکمل چشم انداز اطراف خود است. نما و معماری خارجی و همچنین دکوراسیون داخلی این خانه کاملا نمایانگر سبک خانه مینیمال است.

9. خانه Esher در انگلستان

این خانه در شهرستان ساری در جنوب شرقی انگلستان قرار دارد و حاصل ذوق هنری گروه با استعداد و خوش ذوق معماران ویلکینسون کینگ است. در نگاه اول به این خانه، به بیننده حس مینیمالیستی کاملا منتقل می شود. معماری بیرونی و دکوراسیون داخلی کاملا ساده و سفید این خانه اولین ویژگی بارز سبک مینیمالیستی است که در آن به چشم می خورد. همانطور که در عکس نیز واضح است، از هیچ عنصر اضافی در طراحی این بنا استفاده نشده است و عناصر اصلی در آن کاملا مشهود و برجسته هستند.

10. خانه ای مینیمال در کاماکورا در ژاپن

این بنا و خانه مدرن و امروزی، طرحی از گروه معماران خوش سلیقه Foster + Partners است که در شهر کاماکورا در ژاپن قرار دارد. طراحی این خانه برگرفته از یک باور و اعتقاد ژاپنی مبنی بر این است که طبیعت زمانی به زیباترین حد خود می رسد که با عناصر ساخت دست بشر ترکیب شود. مانند بسیاری از خانه های سنتی ژاپنی، معماری این خانه کاملا ساده است و نمایانگر سبک مینیمال به کار برده شده در آن است. در این سبک همه عناصر اضافی به حداقل می رسند و بیشتر از عناصر اساسی و اصلی بهره گرفته می شود. زمانی که پای سبک خانه مینیمال به میان می آید، برخی تصور می کنند که زیبایی و جذابیت دکوراسیون خانه هم با حذف عناصر اضافی به حداقل می رسد و یا حتی از بین می رود. اما با توجه به تمامی نمونه هایی که از خانه های مینیمالیستی در این مطلب برای شما عزیزان ارائه کردیم، دیدید که این خانه ها با وجود استفاده از سبک حداقل گرایی و حذف عناصر اضافی و با وجود سادگی، زیبایی و جذابیت خود را حفظ کرده اند و در عین حال کاملا مدرن و امروزی هستند.

دکوراسیون مینیمال چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

کلمه مینیمال واژه ای لاتین است. minimal در لغت به معنی حداقل است. اصطلاح مینیمالیست نیز با توجه به محل کاربرد آن به معنی حداقلی و استفاده بردن از حداقل ها است. به همین منظور مینیمالیست ها به ساده بودن و ساده گرایی شهرت دارند. در هنر نیز مینیمالیسم یک سبک بوده و هنرمند طرح یا اثر خود را با ساده ترین و حداقلی ترین ویژگی ها و جزییات خلق می کند. ساده گرایی همان مینیمالیسم بوده و در صنعت دکوراسیون نیز به ساده تر کردن فضا و محیط و استفاده حداقلی از لوازم در هر بخش سبک مینیمال گفته می شود. سبکی که یکی از معروف ترین سبک های دکوراسیون داخلی به شمار می رود. با توجه به تعریف مینیمال اکنون به روشنی می توانیم مواردی هم چون ایده های یک دکوراسیون مینیمال، طراحی و پیاده سازی آن و در انتها تغییر سبک خانه های مرسوم به سبک مینیمال را مورد ارزیابی و بررسی قرار می دهیم.

۵ ویژگی اصلی طراحی مینیمال منزل و محل کار

سبک مینیمالیسم در طول سال های اخیر بیشتر به یک فلسفه ی طراحی و شیوه ی زندگی محبوب تبدیل شده است. اگر بخواهیم این سبک طراحی را در یک جمله خلاصه کنیم، شعار آن بهترین تعریف برایش می باشد: کمتر، بیشتر است (Less is more). به طور کلی اصل تئوری مینیمالیسم بر سادگی هر چه بیشتر در شکل، مواد، فضا، جزئیات و رنگ ها تاکید دارد. هدف طراحی مینیمالیسم این است که بتواند با با ایجاد یک سری محدودیت ها و ویرایش فضا، دکوراسیونی واضح و روشن را به نمایش بگذارد. سبک مینیمالیسم واقعا قابل ستایش و قدردانی است چرا که با ایجاد فضاهای روشن و باز به دکوراسیون، مبلمان و متریال شما اجازه می دهد که نفس بکشند. سادگی، ویژگی است که همه آن را دوست دارند و به صورت ذاتی به آن تمایل دارند. به همین دلیل است که همه ی ما از فضاهای مینیمالیستی لذت می بریم و گرمی، آرامش و زیبایی آن را می ستاییم.

اگر بخواهیم ۵ ویژگی اصلی خانه هایی با سبک مینیمال را بیان کنیم، این ۵ مورد مهم ترین آن ها هستند:

۱) سادگی در شکل و عملکرد

۲) روکش فلزی ساده

۳) فضاهای تمیز و باز و پر از نور و روشنایی

۴) جزئیات ساده و عاری از هر گونه تزئین اضافی

۵) استفاده استراتژیک از مواد برای ایجاد یک دید بصری جالب

ویژگی های اصلی طراحی مینیمال منزل

۱) سادگی در شکل و عملکرد

بیشتر خانه های مینیمالیستی دارای دکوراسیون ساده، بی تکلف و بسیار کارا با حجم انباشته ای از فضا هستند. اشکال ساده، دکوراسیونی با فضای باز، دیوارهای داخلی مینیمال، فضاهای ذخیره سازی منحصربفرد و تاکید روی ویو و روشنی روز، از جمله ویژگی های مهم طراحی مینیمال منزل است. شما در اتاق هایی با سبک مینیمال هیچ چیز اضافی را نخواهید دید. همه ی غیر ضروریات حذف می شوند تا شما بهتر بتوانید روی آنچه که در زندگی برای شما مهم است، تمرکز کنید. تمامی سطوح و ظواهر در اتاق صاف، ساده، بدون جزئیات و بی هیچ تزئین اضافی می باشند. البته این سادگی تنها به شکل مبلمان و دکور شما مربوط نیست و شما باید این خصیصه را در استفاده از رنگ دکوراسیون نیز در نظر بگیرید. به طور کلی گفته می شود که تعداد رنگ های محدودی را برای طراحی مینیمال منزل خود بکار ببرید. عموما طراحان برای ایجاد دکوراسیون مینیمال، حداکثر از سه رنگ استفاده می کنند. هر چقدر تعداد این رنگ ها بیشتر باشد، شما از مفهوم سادگی و مینیمال دورتر شده خواهید شد. در مورد انتخاب رنگ نیز، بهترین پیشنهاد رنگ های خنثی خصوصا رنگ سفید است. سفید با روشنی و لطافت خود، حس آرامش و خونسردی را به شما القا کرده و ظاهر شیک و مدرنی را به وجود خواهد آورد. در کنار رنگ سفید، می توانید از رنگ های بژ، خاکستری و مشکی کمک بگیرید تا پالت رنگی تان تکمیل شود.

۲) روکش فلزی ساده

دومین ویژگی سبک مینیمال، استفاده از پوشش ساده ی فلز در مبلمان و لوازم دکوری است که بی شک ظاهر جذابی را به دکوراسیون تان اضافه خواهد کرد. سطوح فلزی با انعکاس نور باعث می شوند که فضای شما بزرگتر بنظر برسد. همینطور آن ها به خوبی با انواع رنگ و دکوراسیون ها ترکیب شده و شما هیچ نگرانی از این جهت نخواهید داشت.

۳) فضاهای تمیز، باز و پر از نور و روشنایی

فضای باز بین آشپزخانه و اتاق نشیمن باعث می شود که نور و روشنایی به خوبی در منزل جریان یابد. دیوارهایی با رنگ های روشن، جزئیات مدرن و تمیز، فضاهای منظم و پالت رنگی خنثی باعث ایجاد فضایی جذاب، آرامش بخش و بی نظیر خواهد شد. نور طبیعی در طراحی مینیمال منزل بسیار مهم است و در واقع یکی از اصول اولیه این طراحی می باشد. تحقیقات نشان داده است که تابش نور طبیعی در طول روز به اتاق در روحیه شما تاثیر بسزایی داشته و باعث افزایش سطح هوشیاری و انرژی شما خواهد شد.

۴) جزئیات ساده و عاری از هر گونه تزئین

به طور کلی اصل در دکوراسیون مینیمالیستی بر روی ضروریات است و از هر جزئیات غیرلازم خودداری می شود. صندلی ها یا میزهای جلو مبلی که اضافی هستند و در دکوراسیون تان کاربرد مهمی ندارند را از اتاق خارج کنید یا حداقل آن ها را با اندازه های کوچکتر جایگزین نمایید. در این سبک به هیچ وجه نباید پیچیدگی های خاصی به دکورتان اضافه کنید، بلکه تا حدالامکان به فکر کم کردن هر چه بیشتر لایه های مختلف باشید. تزیینات اضافی، کاملا نقطه مقابل دکوراسیون مینیمال است. هر چقدر که شما روی جزئیات کمتری تمرکز کنید، طراحی تان مینیمال تر خواهد شد. بهترین شی تزئینی برای اتاق های مینیمال، تابلوهای نقاشی و قاب های عکس هستند. این لوازم دکوری فضای اتاق را اشغال نمی کنند و در عین حفظ سادگی، به اتاق تان روح و جان می دهkد.

۵) استفاده استراتژیک از مواد برای ایجاد یک دید بصری جالب

شما در طراحی مینیمال منزل برای استفاده از مواد مختلف محدود هستید و نمی توانید از آیتم های متعدد دکوری از جنس های مختلف در گوشه و کنار اتاق هایتان استفاده کنید. شیشه، استیل و بتون از محبوب ترین موادی هستند که در این سبک بیشترین کاربرد را دارند. همینطور شما باید برای ایجاد سبک مینیمال از ساده ترین مبلمان ممکن در دکورتان استفاده کنید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر