دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / حوزه روانشناسی /

دعوا و بحث های زن و شوهرهای موفق چگونه است؟ 

سه شنبه، 30 فروردین 1401
در تمام زندگی های زناشویی دعوا و جر و بحث وجود دارد اما قوانینی هم وجود دارد که رعایت آنها به شما در حل کردن مسائل کمک زیادی می کند. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا درباره قوانین دعوای زن و شوهری بحث کنیم.

دعوا قبل از این که بین زن و شوهر علنی و آشکار شود، مدت ها در درون کسی که فعلاً آن را ابراز می کنند، پیداکرده است.این احساسات منفی در طول زندگی مشترک فرد آشکار و پنهان، شدید و خفیف وجود داشته است و هر وقت شرایط اقتضا کرده آن را بر سر کسی خالی کرده است. فراموش نکنیم که دعواهای زن و شوهرها، اغلب به یک دعوای خانوادگی تبدیل می شود که متأسفانه بدرفتاری با فرزندان از مهم ترین نتایج سوء آن است!این دعواها که بیشتر بر پایه سلطه مرد بر زن است، به شدت بچه ها را تحت تأثیر منفی قرار می دهد.آن ها علاوه بر احساس ناامنی، خشم و ترهم، خود را در بن بست عاطفی می بینند، زیرا مجبورند از یکی از والدین طرفداری کنند و به این ترتیب در عمق روح خود از عدم وفاداری به دیگری احساس گناه می کنند!

علت دعوای زیاد زن و شوهر

هنگامی که بحث از ازدواج و رابطه زناشویی درمیان است, دعوای زن و شوهر موضوعی غیرقابل اجتناب است. اما این اختلافات نباید موجب پریشانی یا بی تفاوتی عاطفی زوج نسبت به هم گردد. زوج می توانند با همسر خود اختلاف و حتی دعوا داشته و درعین حال هم چنان به همسر خود احترام بگذارد. احتمال افزایش طلاق در ازدواج هایی که هیچ اختلاف نظری بین زن و شوهر وجود ندارد بیشتر است. روابط زناشویی که شور و اشتیاق در آن ها کاملاً از بین رفته و یا از همان ابتدا شور و شوقی در ازدواج آن ها نبوده, مثال ازدواج و رابطه ای است که دیگر نمی توان آن را نجات داد”. این مشاور خانواده معتقد است هنگامی که یکی از زوج یا هر دو نسبت به روابط زناشویی خود بی تفاوت باشند, احتمالاً مسائل آن قدر برای آن ها بی اهمیت است که حتی درباره آن با همسر خود به بحث و مشاجره نمی پردازند.بااین حال, اختلافات زناشویی مکرر که به سلامت روانی و جسمی زن و شوهر در زندگی مشترک آسیب می زند یقیناً منجر به تجربه یک ازدواج موفق و پایدار نخواهد شد.

قوانین دعوای زن و شوهری که همه باید رعایت کنیم

در تمام زندگی های مشترک دعوا و بگو مگو وجود دارد. مشاجره و دعوا بین زن و شوهر به دلیل اختلافات متعددی به وجود می آید و اگر همه زوجین قوانین دعوا و مشاجره را رعایت کنند، بگومگوهای بدون خشم و توهین آسیبی به بدنه رابطه نمی زند بلکه به قول قدیمی ها نمک زندگی است. اگر شما هم اهمیت زیادی برای زندگی مشترک خود قائل هستید و دوست ندارید با یک دعوا و مشاجره پایه های زندگی مشترکتان سست شود، قوانینی که در ادامه این بخش آورده ایم را مطالعه نمایید.

مرور گذشته ها ممنوع

یکی از مواردی که زوجین باید در زمان مشاجره رعایت کنند این است که باید تنها در مورد همان موضوع مورد اختلاف خود بحث نمایند و هرگز نباید مسائل گذشته را پیش بکشند. در هنگام دعوا پیش کشیدن مسائل قدیمی و گذشته اشتباه است زیرا دعوا را شعله ورتر خواهد نمود پس زمان بگومگو فقط احساس تان را در رابطه با همان موضوع بیان کنید. یادآوری ناراحتی های قدیمی نه تنها مشکلی را حل نکرده بلکه مسائل را پیچیده تر و غیرقابل حل می کند.

توهین به خانواده ها ممنوع

دومین قانون در زمان مشاجره و دعوا این است که نباید به خانواده ها توهین کنید. به یاد داشته باشید خانواده همسرتان چه خوب و چه بد جزوی از هویت او هستند و اگر شما به آنها توهین نمایید،هویت همسرتان را زیرسؤال برده اید. حتی تمسخر قرار دادن و شوخی با خانواده همسرتان نیز اشتباه است و اگر همسرتان هم واکنشی نشان نداده و ناراحتیش را بروز ندهد، این کار شما او را از درون خرد کرده و شخصیتش را دچار آسیب می سازد. همچنین در دعوای زن و شوهری مقابل به مثل نکنید و اشتباهات و توهین طرف مقابل را با اشتباه جبران نکنید.

دعوا کردن جلوی کودکان ممنوع

یکی دیگر از قوانین دعوا این است که نباید در مقابل کودکان دعوا کنید. دعوا و مشاجره در مقابل کودک سبب می شود او از یکی از والدین خود بیزار شود. همچنین کودک نمی تواند دعوای پدر و مادرش را به زودی از یاد ببرد و دچار احساساتی مانند ترس و وحشت می شود پس فراموش نکنید که هیچ وقت مقابل کودکتان به بحث و دعوا نپردازید.

بی احترامی و توهین ممنوع

در زمانی که با همسر خود دعوا و بحث می کنید بهتر است از کلمات درست استفاده کنید تا بتوانید موضوع مورد بحث خود را حل و فصل نمایید. هنگام بگو مگو با همسر تنها نکات منفی او را به یاد نیاورید و به دورازهرگونه منفی نگری، نکات مثبت همسرتان را دیده و قبل از بیان نظر و دیدگاه خودتان، در کمال احترام به حرف های او گوش دهید. هیچگاه به همسرتان توهین نکنید زیرا ناسزا و توهین به همسر تاثیرات طولانی مدتی را بر روح و روان او خواهد گذاشت.

کلی گویی ممنوع

اگر می خواهید بحث و دعوای شما ادامه دار و طولانی نشود، در مشاجره و گفتگو از واژه های کلی مانند "هیچ وقت" یا "همیشه" استفاده نکنید و اگر از همسرتان شکایتی دارید، به جای کلی گویی، از واژهای جزئی تر مثلا به جای تو همیشه این کار را می کنی بگویید تو بعضی وقت ها این کار را انجام می دهد، اینگونه منظور یکدیگر را بهتر و واضح تر متوجه شده و مشکل ایجاد شده را برطرف می کنید.

وسط کشیدن پای خانواده ها ممنوع

سعی کنید مشکلاتتان را خودتان حل کنید و پای خانواده ها را به بحث ها و مشاجره های خود باز نکنید زیرا این کار مشکلی را حل نخواهد کرد، بلکه مشکلاتتان را بیشتر خواهد نمود زیرا ممکن است شما بحث وحرف های همسرتان را فراموش کنید اما بحث و حرف های همسرتان در ذهن خانواده همسرتان باقی خواهد ماند. همچنین بعد ازعادی شدن اوضاع بین زن و شوهر، ممکن است زوجین در نگاه دیگران کوچک شده و اختلافات خانواده ها نیز ادامه دار شود. اگر توانایی حل اختلافتان را ندارید حتما از مشاور کمک بگیرید.

قهر کردن ممنوع

بعد از دعوا و مشاجره قهر نکنید. قهر کردن سبب می شود احیای رابطه سخت تر شود پس شما در اوج درگیری نباید اجازه دهید ریزترین پیوندها قطع شود. بعد از دعوا شام و ناهار نپختن و نخوردن نداریم و باید تمامی اعضا کنار هم غذا بخورند. هیچ کدام از زوجین نباید جای خواب خود را از هم جدا کنند. سلام و خداحافظی الزامیست. یک قانون نیز می توانید تعیین کنید هر کس برای آشتی پیش قدم شد، طرف مقابل باید برای او کادو بخرد.

راهکارها برای طولانی نشدن دعوای زن و شوهری

  • به خاطر داشته باشید که یک رابطه صمیمی عاشقانه، بر مبنای وفاداری و گذشت دو طرف (زن و شوهر) شکل می گیرد
  • مراقب باشید و اجازه ندهید فرد سومی درباره شما، زندگی تان و اتفاقاتی که در رابطه تان می افتد، حرفی بزنی.
  • توجه داشته باید که در ریسمان یک رابطه زناشویی موفق و بادوام، همیشه دوسر دارد.
  • تردید و آشفتگی بین احساس و روابط را طولانی نکنید.
  • احترام و رعایت اصول ارتباطات زناشویی، خانوادگی و دوستانه را یاد بگیرید.
  • یاد بگیرید نیاز و آرزو را با یکدیگر اشتباه نگیرید.
  • به یاد داشته باشید که در یک رابطه زناشویی بادوام 4 رکن اساسی باید همیشه وجود داشته باشد. الف) احترام ب) اعتماد ج) تعهد د) صمیمیت

3 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
مراحل اکسپت مقاله
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی