دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / دهان و دندان /

دیابت و بیماری های دهان و دندان 

شنبه، 24 اسفند 1398
 چرا پزشکان و دندان پزشکان همیشه به هنگام معاینات خود، زبانتان را نیز مورد بررسی قرار می دهند. پاسخ سریعی برای این سوال وجود دارد، زبان انسان سلامت کلی بدن را به شیوه ای نشان می دهد که ممکن است شما متوجه آن نشوید. رنگ زبان و نشانه هایی که روی آن است از برخی بیماری ها خبر می دهد.

دیابت بیماری است که می تواند بر کل بدن تاثیر بگذارد از جمله چشم ها، اعصاب، کلیه ها، قلب و دیگر سیستم های مهم بدن و همچنین دهان. افراد مبتلا به دیابت با خطر بالایی از مشکلات بهداشت دهان مواجه هستند.
آیا می دانستید ۲۹٫۱ میلیون نفر در ایالات متحده دیابت دارند؟ این تعداد تقریبا ۹٫۳٪ جمعیت است که تقریبا ۱٫۷ میلیون مورد جدید در هر سال تشخیص داده شده و ۸٫۱ میلیون نفر از افراد مبتلا به دیابت حتی نمی دانند که به این بیماری مبتلا هستند.
دیابت بر توانایی بدن در پردازش قند تاثیر می گذارد. تمام غذاهایی که می خورید به قند تبدیل شده و برای انرژی مصرف می شود. در دیابت نوع I، بدن انسولین را به اندازه کافی تولید نمی کند، هورمون ای که قند را از خون شما به سلول هایی که نیاز به انرژی دارند، حمل می کند. در دیابت نوع II، پاسخ بدن نسبت به انسولین متوقف می گردد. هر دو مورد سبب افزایش سطح قند خون شده که می تواند باعث مشکلات چشم، اعصاب، کلیه ها، قلب و سایر قسمت های بدن شما شود.

چرا افراد مبتلا به دیابت با احتمال بیشتری برای ابتلا به مشکلات بهداشت دهان و دندان روبه رو اند؟

ارتباط بین دیابت و مشکلات بهداشت دهان، خلاصه می شود در قند خون بالا. اگر قند خون کنترل نشود، مشکلات بهداشت دهان بیشتر می شود. این به این دلیل است که دیابت کنترل نشده، گلبول های سفید خون را ضعیف می کند، که اصلی ترین عنصر بدن در برابر عفونت های باکتریایی است که این اتفاق می تواند در دهان هم رخ دهد. درست همانطور که مطالعات نشان داده اند کنترل سطح قند خون باعث کاهش عوارض در ارگان های اصلی بدن مانند آسیب چشم، قلب و عصب شود، بنابراین کنترل دیابت می تواند در برابر مشکلات بهداشت دهان و دندان نیز مفید باشد.

تاثیراتی که دیابت می تواند بر روی دهان شما بگذارد:

خشکی دهان: دیابت کنترل نشده می تواند جریان بزاق را کاهش دهد و در نتیجه دهان خشک شود. دهان خشک می تواند به درد، زخم، عفونت و پوسیدگی دندان منجر شود.
التهاب لثه و پریودنتیت: علاوه بر ضعیف شدن گلبول های سفید خون، عوارض دیگر دیابت این است که باعث می شود رگ های خونی ضخیم شوند. این باعث می شود جریان مواد مغذی و مواد زائد از بافت های بدن، از جمله دهان کاهش یابد. در هنگام این مشکلات، بدن توانایی خود را برای مبارزه با عفونت از دست می دهد. از آنجایی که بیماری پریودنتال یک عفونت باکتریایی است، افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده ممکن است بیماری های مکرر و شدیدتر را تجربه کنند.
ضعف در ترمیم بافت های آسیب دیده: افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده پس از عمل جراحی دهان و یا سایر روش های درمانی به سرعت بهبود نمی یابند زیرا جریان خون به محل درمان ضعیف شده است.
برفک دهان: افراد مبتلا به دیابت که اغلب آنتی بیوتیک ها را برای مبارزه با عفونت های مختلف مصرف می کنند، به ویژه در معرض ابتلا به عفونت قارچی دهان و زبان هستند. قارچ در سطوح بالای گلوکز در بزاق افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده رشد می کند. استفاده از پروتز (به ویژه هنگامی که آنها به طور مداوم استفاده می شوند) نیز می تواند به عفونت های قارچی منجر شود.
سوزش دهان و / یا زبان: این وضعیت به علت وجود برفک ایجاد می شود.
نکته مهم اینکه افراد دیابتیک که سیگار میکشند دارای افزایش میزان خطر تا ۲۰ برابر در ابتلا به بیماری قلبی و پریودنتال هستند. سیگار کشیدن به نظر می رسد که باعث کاهش جریان خون در لثه ها می شود که ممکن است بهبودی زخم را در این نواحی به تاخیر اندازد.

آیا افراد مبتلا به دیابت در معرض خطر بیشتر کرم خوردگی دندان هستند؟

دو دیدگاه فکری در این موضوع وجود دارد. یک طرف معتقد است که سطح بالای گلوکز در بزاق افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده، به رشد باکتری کمک می کند. این منجر به پوسیدگی و بیماری لثه می شود. همچنین افراد مبتلا به دیابت معمولا در طول روز وعده های غذایی کوچک و مکرر مصرف می کنند. این باعث افزایش احتمال رشد باکتری ها و ایجاد حفره در دندان می شود. دیدگاه دیگر معتقد است افرادی که مبتلا به دیابت هستند بیشتر در مورد آنچه می خورند توجه می کنند و در اصل از مصرف غذاهای شیرین خودداری می کنند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 17 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
مراحل سابمیت مقاله
سابمیت مقاله چیست؟
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
تبدیل پایان نامه به مقاله !
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک