تفاوت سبک پست مدرن و مدرن در طراحی داخلی
پست مدرن را واکنشی به سبک مدرن دانسته اند و معماری را با نام پسانوگرا نیز شناخته شده است .در این معماری بار دیگر پای تزیینات به طراحی باز میشود. معماری پست مدرن یا پسانوگرا به استفاده از رنگ های پر زرق و برق و آرایه های نامتجانس معروف است. می توانید در این سبک جزئیات و نمادهای زیبا با مقیاس های متناقض، ضوابط هندسی دلخواه را ببینید و اگر خوب دقت کنید. دقیقا در نقطه مقابل معماری مدرن آن را میبینید.
پست مدرن یعنی پس از مدرن و این خودش نشان می دهد که این معماری به سبک قبل از خود سر ناسازگاری داشته و میخواسته باآن مقابله کند.دلیل به وجود آمدن معماری پست مدرن اینگونه بوده که برخی از طراحان احساس کردند سبک بین المللی بیش از حد خشن و ماشینی بوده و همه جا و همه چیز به یک شکل است و حس تازگی در آن وجود ندارد. معماری و بازسازی ساختمان به سبک پست مدرن توجه به محیط اجتماعی و خودمردم را مبنا قرار می دهد. تقریباً هر اصلی که در معماری مدرن به آن اشاره شد در این سبک پس زده می شود. در این سبک رنگ ها دوباره جان می گیرند و تزئینات طبیعی به فضا برمیگردند. در این سبک دیگر قرار نیست همه چیز عملکرد داشته باشد.حتی شما می توانید یک وسیله را صرفاً به خاطر زیبایی آن به دیوار نصب کنید.
دکوراسیون منزل به سبک پست مدرن
پست مدرن سبکی است که در بر گیرنده طرح ها و ترکیب های مختلف و متنوعی از بافت هایی مانند چرم، مخمل ها، رنگ های مختلف طراحی، خطوط غیر متوازن و مواد سرزنده مانند چوب ها می باشد. در دکوراسیون داخلی منزل خود به شیوه سبک پست مدرن باید به عوامل تاثیرگذاری مانند رنگ ، اشیا، شکل ها و خط ها و بافت باید توجه کنید.در واقع در سبک پست مدرن به طراح اجازه داده می شود که عناصر مختلف را به گونه ای دلخواه ترکیب کند و با یافتن ایده های تازه، در دستاورد نهایی خود به اصالت و ابتکار برسد. معمولا معماران پست مدرن سعی می کنند عناصر و فرم هایی را که معماران سبک مدرن فراموش کرده بودند، بازیابی کنند و با ایده های نو، آن را به اجرا بگذارند. سبک پست مدرن از طراحی مینیمالیستی پرهیز می کند و از تزیینات استقبال می کند. با این حال این تزئینات همیشه در سطح اعمال می شود و بنابراین عمق واقعی ندارند. در نتیجه به جای معنا حجم و بافت پست مدرنیسم در زمان بسته بودن تاکید دارد. بر خلاف رویکرد مدرنیسم که در عین سادگی و کم بودن است . پیچیده تر آزاد و از نظر انتزاعی قابل بررسی شدن است.
ویژگی های سبک پست مدرن به صورت زیر است:
- به کارگیری متریال هایی چون کامپوزیت مقوا پلاستیک پوشش براق و جذاب
- اعمال تزیینات در سطح و عدم عمق به واقعیت آنها
- بکارگیری وسایل بی شباهت در کنار یکدیگر با عدم نظم و تقارن در چیدمان
- کاربرد رنگ های زنده و درخشان
- به کارگیری نقوش هندسی در تجهیزات داخلی مورد استفاده بایستی تاکیدی باشد
- استفاده از اکسسوری های سبک های مختلف در یک فضا بی جهت و بی دلیل
رنگ در دکوراسیون داخلی پست مدرن
رنگ در طراحی سبک دکوراسیون داخلی پست مدرن در درجه اول سرد و خنثی است و شامل رنگ سفید و کرم ها و سایه های تیره و قهوه ای غنی، خاکستری مایل به قهوهای و بنفش. این توابع پالت رنگ خنثی برای بزرگتر احساس کردن فضا مورد استفاده قرار میگیرد.و همچنین استفاده یک پس زمینه جسورانه جهت استفاده از ایتم های تزئینی. پالت رنگ هایی که در این سبک استفاده می شود شامل رنگ های زیر می باشد:
- خردلی
- آبی فیروزه ای
- طیف نارنجی ای که به تیرگی می رود
- رنگ سبزی که در طیف تیره مانند رنگ میوه آواکادو می باشد.
رنگ های تیره جذابیت بیشتری به این سبک می دهد شما هر رنگی که قصد دارید انتخاب کنید تیره آن را انتخاب کنید مناسب تر می باشد. البته در سبک پست مدرن انتخاب همه رنگ ها جایز می باشد ولی رنگ های گفته شده تاثیرات بسزایی در سبک پست مدرنیسم دارد طراحی به سبک پست مدرن معمولا با رنگ های سر زنده و پر رنگ، الگو های زرق و برق دار و کنتراست قوی توصیف می شود. طراحان هرگز قصد نداشتند که اشیائی که استفاده می کنند بخشی از یک مد همیشگی باشد. بلکه آن ها پر زرق و برق رو به مد و زود گذر هستند.
جایگاه نور در دکوراسیون داخلی پست مدرن
معماری پست مدرن تلفیقی از هم نشینی مسالمت آمیز حجم های هندسی ساده نظیر مکعب و استوانه است که در کنار رنگ ها و نورها، مفهوم پیدا می کند. در معماری پست مدرن، اغلب شاهد نورهایی فوق درخشان (همچون نئون) هستیم که ریشه در معماری مدرن دارد. البته در معماری پست مدرن سفید، رنگ سفید در کنار احجام ساده، پاشنه آشیل این سبک معماری به حساب می آید.
اشیاء در دکوراسیون داخلی پست مدرن
به طور کلی استفاده از وسایل عجیب و غریب در این سبک بسیار مرسوم می باشد که این اشیاء باید از نظر جنس و رنگ با یکدیگر متفاوت باشند.به علاوه جنس اشیاء باید از مواد غیرقابل بازیافت همچون سنگ مرمر، شیشه، پلاستیک، ، آهن و … باشد. بهتر است روی دیوار منزل شلوغ نباشد و تنها از یک تابلو نقاشی در همین سبک استفاده شود. نقاشی هایی همچون چشمه از مارسل دوشان و یا گل انداز و تاب باز از بنکسی و دیگر نقاشی ها در این سبک می توان بهره گرفت. در این سبک باید از پنجره های قدی و بزرگ استفاده کنید طوری که فضای بیرون به طور کامل از داخل منزل دیده شود.از این رو اگر از پرده استفاده نکنید بهتر است.از کاغذدیواری ای استفاده کنید که با فضا و نوری که از بیرون وارد خانه می شود تطابق داشته باشد.
کلاژ در طراحی داخلی پست مدرن
اولین اصل از اصول طراحی داخلی پست مدرن عنصر کلاژ است که به اشکال مختلفی در طراحی داخلی به کار می رود کلاژ یا چسبانه کاری با کنار هم قرار دادن تکه هایی از یک یا چند متریال یا هر نوع اشیایی به وجود می آید برای به کار بردن کلاژ در طراحی داخلی شما می توانید تکه های چوب و کاغذ را کنار هم قرار داده و یا مثلا با استفاده از یک تابلوی نقاشی به سبک کوبیسم که گونه ای از کلاژ است فضای مورد نظر را ایجاد نمایید.
مینیمالیسم در طراحی داخلی پست مدرن
وقتی از مینیمالیسم در طراحی داخلی صحبت می کنیم به این شیوه، طراحی داخلی مینیمال نیز گفته می شود درطراحی داخلی مینیمال تاکید بر سادگی و بر حذر بودن از پیچیدگی ها داریم در معماری مینیمال زیبایی را با کمک گرفتن از ساختارگرایی بنیادی و در عین حال دوری از پیچیدگی های هنری و معماری خلق می کنیم مثلا در طراحی ویلای مینیمال و به خصوص در بخش طراحی نمای ویلا به شدت بر سادگی تاکید شده به گونه ای که هیچ اثری از زرق و برق تجملاتی کلاسیک نیست. دو رکن بعدی در این بحث مربوط میشود به عناصر تاکیدی به عنوان عنصر مرکزی معماری. وهمچنین بازیابی سبک ها و فرمهای کلاسیک در یک بستر مدرن بیشتر در سبک طراحی داخلی نئوکلاسیک به چشم می خورد که در سبک معماری نئوکلاسیک پوششی کلاسیک بر روی عناصر مدرن داریم که این اتفاق در سبک پست مدرن به شکلی دیگر باز تعریف شده است یعنی استفاده از فرم های قدیمی و کلاسیک در یک بستر مدرن یا به عبارتی بکارگیری عناصر کلاسیک با لعابی مدرن بر روی آن که ماهیت بصری اش در قالب طراحی داخلی پست مدرن نمود پیدا می نماید.