کنترل عفونت و جلوگیری از انتقال بیماری های واگیر نظیر ایدز، هپاتیت و … یکی از دغدغه های جدی پزشکان، مسئولین بهداشت، کاربران و متقاضیان در انجام آرایش دائمی محسوب می گردد. به همین دلیل هرچه به جلو پیش می رویم مقررات بهداشتی در خصوص تجهیزات، ملزومات میکروپیگمنتیشن و نحوه انجام میکروپیگمنتیشن سخت تر و پیچیده تر می شود. امروزه رعایت اصول ایمنی در میکروپیگمنتیشن، در بسیاری از مراحل انجام این کار دیگر فقط مخصوص پیگمنتر نیست، بلکه متقاضی انجام میکروپیگمنتیشن نیز باید در این زمینه اطلاعات دقیق داشته باشد و حتماً از پیگمنتر خود بخواهد که با استفاده از دستگاه های ایمن، رنگ های استریل زیست سازگار و کارتریج های یکبار مصرف استریل، حداکثر تلاش خود را در پیشگیری و کنترل عفونت به عمل آورد.
ایمنی در میکروپیگمنتیشن به چه معناست؟
برای درک بهتر ایمنی در میکروپیگمنتیشن ابتدا باید بصورت کامل در خصوص مکانیزم فعالیت میکروپیگمنتیشن اطلاعات داشته باشیم. روش انجام میکروپیگمنتیشن در حالت کلی به این صورت است که، فرد پیگمنتر با استفاده از دستگاه و سوزن هایی متصل به دستگاه، رنگ را در لایه زیرین پوست افراد قرار داده و طرح و نقش های مدنظر را ایجاد می نماید. با توجه به ماهیت انجام میکروپیگمنتیشن، یعنی انتقال رنگدانه های زیست سازگار به لایه زیرین پوست، رفت و آمد سوزن سبب عبور از اصلی ترین گارد ایمنی بدن یعنی اپیدرم می شود. با توجه به این موضوع مهارت پیگمنتر و استریل بودن ابزار کاری اهمیت بسیار ویژه ای دارد. پیش از پرداختن به موضوع ایمنی کارتریج میکروپیگمنتیشن بهتر است به بررسی ساختار کارتریج میکروپیگمنتیشن بپردازیم.
ساختار کارتریج تاتو چگونه است؟
کارتریج های میکروپیگمنتیشن در داخل بدنه خود علاوه بر سوزن برای کاشت رنگ، دارای بخشی ارتجاعی به نام ممبران هستند که از ورود خون و لنف خارج شده از پوست فرد به داخل بدنه کارتریج جلوگیری مینماید. اما نکته بسیار مهم، وجود ممبران در کارتریج های استاندارد بوده و در بسیاری از کارتریج های تقلبی و غیراصل بجای ممبران یک فنر قرار گرفته است که هیچ مانعی برای ورود خون به داخل کارتریج نیست و نبود این قطعه می تواند باعث ایجاد مشکلات و بیماری های بسیاری شود.همانند تمامی لوازم های آرایشی، کارتریج آرایش دائم هم یکی از لوازم شخصی برای هر فرد است. بطوریکه پیگمنتر باید برای هر فرد از یک کارتریج پلمپ و استریل استفاده نماید. این کارتریج ها جهت افزایش ایمنی یکبار مصرف هستند و پیگمنتر پس از انجام کار لزوما باید آنها را دور بیاندازد.
رعایت اصول بهداشتی در هنگام انجام میکروپیگمنتیشن
ریسک مبتلا شدن متقاضی به بیماری نسبت به پیگمنتر کمتر است. زیرا اگر متقاضی در طول روز با یک پیگمنتر در ارتباط باشد، پیگمنتر در طول روز با چند متقاضی میکروپیگمنتیشن در ارتباط است. بنابراین عدم رعایت اصول ایمنی، ریسک انتقال بیماری برای پیگمنتر را افزایش خواهد داد. پس باید پیگمنتر رعایت اصول ایمنی و بهداشت را اول به خاطر خود، سپس برای شخصی که میکروپیگمنتیشن را برای او انجام می دهد رعایت نماید. با توجه به ماهیت انجام میکروپیگمنتیشن، یعنی انتقال رنگدانه های زیست سازگار به لایه زیرین پوست، عبور از اولین و مهم ترین سد دفاعی بدن یعنی اپیدرم را ناگزیر می نماید. بنابراین شرایط انجام میکروپیگمنتیشن از قبیل محیط انجام کار، دستگاه، رنگ ها و ملزومات مورد استفاده و همچنین مهارت پیگمنتر بسیار حائز اهمیت است و در صورت عدم رعایت اصول ایمنی و بهداشتی، بدون شک سلامت افراد با مخاطره جدی مواجه خواهد شد. به همین منظور حتماً قبل از انجام کار، با جدیت از حصول موارد فوق آگاه شوید. همچنین توجه به این موضوع که پیگمنتر می بایست آموزش ها و مهارت های لازم را در این زمینه کسب نموده باشد، بسیار حائز اهمیت است. پیگمنتر می بایست پیش از انجام کار، دستگاه را با مواد ضد عفونی کننده مناسب به دقت ضد عفونی کرده و از کیت استریل یکبار مصرف که تمام ملزومات مورد نیاز در انجام یک میکروپیگمنتیشن ایمن در آن قرار دارد، استفاده نماید.
چرا ایمنی کارتریج میکروپیگمنتیشن مهم است؟
برای پاسخ به این سوال فقط کافیست با بیماری های واگیرداری که از طریق خون منتقل میشوند آشنا باشید. بیماری هایی نظیر ایدز، هپاتیت و دیگر امراض عفونی که با خون قابل انتقال هستند و در انجام میکروپیگمنتیشن انتقال آنها بدون ملاحظات ایمنی بسیار محتمل است. از اینرو پیش از انجام هر فعالیتی در حوزه میکروپیگمنتیشن ایمنی کارتریج میکروپیگمنتیشن در وهله اول اهمیت قرار میگیرد.