دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

علم و فناوری / علمی / حوزه پزشکی /

در این سن اگر بچه‌دار شوید، زیاد عمر می‌کنید! 

یکشنبه، 25 آذر 1403
کد خبر: 425297
ساعدنیوز: در حالی پزشکان بهترین سن باروری را بین 20 تا 24 سال اعلام می‌کنند که طبق آمار مرکز رصد جمعیت سازمان ثبت احوال، میانگین سن مادران در سال جاری حدود 27 سال است.

به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری ساعدنیوز به نقل از فارس، محققان دانشگاه سئول در کره جنوبی پس از مطالعه بر روی چهار هزار زن دریافتند، زنانی که در 24 یا 25 سالگی بچه دار می‌شوند، بیشترین طول عمر را دارند. این درحالی است که مرکز رصد جمعیت سازمان ثبت احوال 20 آذرماه اعلام کرد که میانگین سن مادران در اولین فرزندآوری کل کشور در 8 ماهه 1403 حدود 27.4 سال بوده است.

طی سال‌های اخیر به دلیل بالارفتن سن ازدواج و به تاخیر افتادن زمان بارداری، شاهد افزایش میزان ناباروری هستیم، چراکه به گفته متخصصان بهترین سن باروری بین 20 تا 24 سال است و در سنین بالای 35 سال نرخ ناباروری به 26 تا 46 درصد و در سنین بالای 40 سال نرخ ناباروری به حدود 90 درصد افزایش می‌یابد.

مقدار این شاخص در نقاط شهری 28.2 سال و در نقاط روستایی 24.4 سال است و بیشترین میانگین سنی مادران در اولین فرزندآوری، در بین استان‌ها مربوط به استان تهران با 30.5 سال و کمترین آن مربوط به استان سیستان و بلوچستان با 22.6 سال است. البته متخصصان از لحاظ علمی از 15 تا 45 سال را سن باروری می‌دانند.

طبق تحقیقات، برخی از زنان تصور می‌کنند که در سنین بالاتر از 35 سال آرامش، آمادگی و ثبات مالی بیشتری برای نگهداری از فرزند خواهند داشت، در حالی که این والدین از انرژی کافی برای همراهی با فرزندان برخوردار نیستند و به عنوان مثال زمانی که فرزندشان برای رفتن به دانشگاه آماده می‌شود، بیش از 52 سال دارند. همین فرایند به ازدواج و دیدن نوه‌ها هم کشیده می‌شود.

دکتر سعید معیدفر، جامعه شناس، می‌گوید که فرزندآوری در دنیای امروز تبدیل به یک موضوع سخت شده‌است. قبلا آوردن فرزند برای پدر و مادر ملال‌آور و با هزینه همراه نبود. امروز اما با بالارفتن سطح آگاهی خانواده نمی‌خواهد به هر ترتیب که شده فرزندی داشته باشد؛ «او نیاز به پیش‌بینی آینده برای فرزندش دارد، بنابراین چاره دیگری به‌جز طی‌کردن این دوره یعنی پیرشدن جمعیت نداریم.»

اما ابراهیم نوروزی، روان‌شناس اجتماعی، می‌گوید که برخلاف تصور عمومی جامعه که گمان می‌کنند مشکلات اقتصادی اصلی‌ترین مانع فرزندآوری است، پژوهش‌های بین‌المللی و ملی نشان می‌دهد که اصلی‌ترین متغیر مؤثر در الگوی فرزندآوری خانواده‌ها، سبک زندگی و نوع نگرش به خانواده است. یعنی «جوانان رفاه و فعالیت‌های خود را به رشد فرزندان ترجیح می‌دهند.»

نسرین سحرخیز، کارشناس جمعیت و متخصص زنان و زایمان، معتقد است که بیماری‌های دستگاه تناسلی، بیماری‌های سیستمی مثل دیابت، فشارخون و چربی در سن 20 تا 25 سال در کمترین حد خود است و «از نظر کروموزمی تخمک‌ها در سنین جوان هستند و فرزندان سالم‌تری در این سن به دنیا می‌آیند»، بنابراین اگر افراد به سطحی از رشد فکری درباره آینده جامعه و نگرانی از کاهش جمعیت برسند، می‌توان الگوی فرزندآوری را تغییر داد و بارداری سالنی را نیز تجربه کرد، البته این رشد فکری نیازمند رشد درونی، ارزشی و توجه به منافع جمعی خواهد بود.
سایر اخبار علم و فناوری را اینجا دنبال کنبد


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 25 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
از بازار چه خبر؟ | قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه 25 آذر 1403 + جدول
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
جولانی رهبر شورشیان مسلح سوریه تماس با ایران را تایید کرد
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری
نگاهی به جواهرات لاکچری و افسانه‌ای «فوزیه»، ملکه مصری پهلوی/ در دورانی که مردم ایران در فقر به‌سر می‌بردند، این‌ها با ولخرجی‌های افسانه‌ای جواهرات شاهانه سفارش می‌دادند
(ویدئو) عمو پورنگ به نعیمه نظام‌دوست در پشت صحنه سریال «لالایی»: تو نقش مادر مادربزرگ منو باز کردی، نور به قبرت/ چی گفتی پسرم؟😁
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟