ساعدنیوز
ساعدنیوز

در مورد شهر گراتس چه می دانید؟

  شنبه، 06 اسفند 1401   زمان مطالعه 8 دقیقه
در مورد شهر گراتس چه می دانید؟
شهر گراتس که به عنوان دومین شهر بزرگ کشور اتریش شناخته می شود، در قسمت جنوب شرقی کشور اتریش واقع شده و بر روی رودخانه ای به نام رودخانه ی مور شکل گرفته است. در ادامه ی این مطلب از ساعد نیوز به شهر گراتس می پردازیم.

دومین شهر بزرگ اتریش، گراتس بر روی رودخانه مور قرار دارد و مدت­ها است که به یک ایستگاه محبوب برای گردشگران تبدیل شده است. اولین گشت­وگذار خود را از بناهای تاریخی شهر، به ویژه در شهر قدیمی با نمای باروک شروع کنید. قرعه بعدی به تپه زیبای شلوسبرگ که پشت شهر قدیمی قرار دارد، می رسد. با کاوش های انجام شده مشخص شد این منطقه از سال 800 میلادی آباد شده است، اما نام شهر گراتس اولین بار در سال 1128 ذکر شد، و پس از آن زمان به دست هابسبورگ ها رسیده است. در گذشته شهر گراتس به عنوان یک مکان تجاری و بازرگانی اهمیت بسیاری داشته است.

بسیاری از بناهای برجای مانده تحت تأثیر سبک های معماری ایتالیایی از جمله شلوس اگنبرگ قرار گرفته­اند. در نتیجه این انبوه از ساختمان های با اهمیت تاریخی، امروز گراتس یک مرکز مهم فرهنگی است که در سال 1999 به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شد. گراتس همچنین زادگاه ستاره هالیوود “آرنولد شوارتزنگر” است، و یک موزه کوچک نیز در این شهر به این هنرمند نامی اختصاص داده شده است.

تاریخچه شهر گراتس

قدیمی‌ترین سکونتگاه انسانی در محل گراتس امروزی به عصر مس برمی‌گردد.با این‌حال این محل تا پیش از سده‌های میانه به‌طور پیوسته مسکونی نبوده‌است.

نام شهر و برخی یافته‌های باستان‌شناسی نمایانگر وجود یک دژ کوچک ساخته‌شده توسط اسلاوهای جنوبی (به‌ویژه اسلوونی‌ها) در محل است که بعدها تبدیل به برج و بارویی استوار شد.واژهٔ اسلوونیایی گرادتز ('gradec') هم به معنی دژ کوچک است.نام آلمانی گراتس نخستین بار در سال 1128 به‌کار رفت و در این دوره دوک‌های تحت فرمانروایی بابنبرگ این شهر را تبدیل به یک مرکز مهم بازرگانی نمودند.


آب‌وهوای گراتس

به دلیل اینکه شهر گراتس در جنوب شرقی رشته­ کوه­های آلپ قرارگرفته است دارای آب‌وهوای مدیترانه­ ای است. شهر گراتس در مقایسه با شهرهای وین و سالزبورگ از تابش آفتاب بیشتری برخوردار است و میزان بارش و وزش باد در این شهر به نسبت کمتر است. در شهر گراتس باران در تمام فصول وجود دارد. از دسامبر تا فوریه بارش بیشتر به‌صورت باران است و در ماه­های مارس، آوریل، مه و نوامبر نیز احتمال دارد بارش برف صورت گیرد.

شهر گراتس در ماه ­های ژوئن، ژوئیه، اوت و سپتامبر از آب­وهوای خوبی برخوردار است و در این ماه­ها دمای هوا مناسب است. ماه­های ژوئن، ژوئیه و اوت فصل باران است و در این ماه­ها در مقایسه با سایر ماه­ها شاهد باران بیشتری هستید. ماه اوت به‌طور متوسط گرم­ترین ماه سال به‌حساب می­آید. در ماه ژوئیه بیشتری بارندگی رخ می­دهد.


خورد و خوراک در شهر گراتس

همان طور که در قسمت بالا اشاره کردیم، شهر گراتس در سال 2008 لقب شهر لذت آشپزی را کسب نموده است و همین مساله نشان می دهد که از آشپزخانه ای غنی و غذاهای بسیار لذیذ بهره مند است. مردم این شهر به وعده ی نهار اهمیت بسیار می دهند و از غذاهای گوشتی در این وعده ی غذایی استقبال می نمایند. شواهد نشان می دهد که آشپزخانه ی شهر گراتس تا حد زیادی تحت تاثیر کشورهای امپراطوری روم باستان بوده است و تحت تاثیر اروپای شرقی و اروپای مرکزی تکامل یافته است. با مراجعه به کافه ها و رستوران های این شهر می توانید، انواع غذاهای بومی محلی این شهر را میل نمایید و با پرداخت هزینه های معقول و منطقی از خوردن وعده های غذایی کامل لذت ببرید. جالب است بدانید که شیرینی جات و انواع نوشیدنی ها نیز در این شهر بسیار متنوع هستند و چشیدن آن ها به تمامی گردشگران توصیه می شود.

شهر گراتس

جاذبه های شهر گراتس

شهر گراتس در استان اشتایرمارک اتریش واقع شده است و بعد از شهر وین بزرگ­ترین شهر اتریش به حساب می­ آید. این شهر در سال 2003 میلادی به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا شناخته می­شد و تا به این زمان عنوان­های مختلفی برای آن انتخاب شده است مانند شهر صلح و آرامش، شهر حقوق بشر، میراث فرهنگی جهانی و…. درواقع نام شهر گراتس، Graz است که از کلمه گرادتز در زبان اسلوونیایی الهام گرفته است و به معنی دژ کوچک است. ولی در سال 1128 میلادی در زمان دوک‌نشینان پروسی و زیر قومیت و فرمان آن­ها شهر گراتس زیر سلطه بابنبرگ قرار گرفت و به مرکز تجارت و بازرگانی تبدیل شد.

کلیسای جامع گراتس (Domkirche) (Graz Cathedral)

کلیسای جامع گراتس در قرن پانزدهم و به امر امپراتور فردریک سوم بنا شد و در سال 1786 میلادی به‌عنوان کلیسای جامع توسعه یافت. معماری اولیه این کلیسا که در آغاز به سبک گوتیک بود، به‌تدریج تغییرات زیادی پیدا کرد و در اواخر قرن هفدهم از سبک معماری باروک برای تزئینات آن به‌کاربرده شد. کلیسای جامع گراتس ازجمله مهم­ترین بناهای تاریخی و فرهنگی ایالت استیریا به شمار می­رود و گنبد فیروزه­ای که این کلیسا دارد یکی از مشخص­ترین چشم­اندازهای شهر گراتس است.

پارک مجسمه اتریش (Austrian Sculpture Park) (Österreichischer Skulpturenpark)

پارک مجسمه اتریش دارای 7 هکتار وسعت است که در 7 کیلومتری جنوب گراتس واقع شده است و تقریباً 60 مجسمه از آثار مجسمه ­سازان معروف اتریش و دیگر کشورها در منظره­ه ای زیبای طبیعی آن قرار دارند.

شلوسبرگ و برج ساعت (Schlossberg and the Clock Tower)

بالاتر از شهر قدیمی گراتس، شلوسبرگ برافراشته شده است. از این تپه 473 متری می توان با تله کابین بالا رفت که رسیدن به قله آن فقط سه دقیقه طول می کشد. متناوباً، با یک پیاده روی دلپذیر 20 دقیقه ای می توانید به آنجا برسید. قابل ذکر است که برج باشکوه ساعت(Uhrturm) به ارتفاع 28 متر، مشهورترین بنای دیدنی شهر است. این برج عظیم در سال 1561 ساخته شده است، این برج تمام چیزی است که از استحکامات عظیمی که قبلا در این محل ساخته شده بودند و پس از پیمان وین در سال 1809 برچیده شدند، باقی مانده است. از دیگر جاذبه های این محل می توان به چاه ترکی (Türkenbrunnen) با عمق 94 متر و برج ناقوس کلیسا (Glockenturm) با ارتفاع 35 متر، ساخته شده در سال 1588، اشاره کرد.

موزه هنر گراتس (Graz Art Museum)

بنظر می رسد که انگار سبکی از زندگی بیگانه های فضایی در وسط معماری با شکوه قدیمی گراتس پنهان شده است! موزه هنر فوق مدرن گراتس (Kunsthaus Graz) در سال 2003 ساخته شده است، و این شهر را به عنوان شهر فرهنگ اروپا تبدیل کرده است. این گالری با تمرکز بر روی آثار هنری معاصر اواسط قرن بیستم، میزبان هنرمندان بسیاری از سراسر جهان است و نمایشگاه های موقت و متنوعی را مرتباً برگزار می کنند. بهترین منظره از این ساختمان در شب وجود دارد، زمانی که این ساختمان مانند سفینه فضایی روشن می شود. در هنگام بازدید از موزه، تورهای راهنما انگلیسی و راهنمای صوتی نیز در دسترس هستند.

لندهاوس و اندرونی (The Landhaus and Courtyard)

در قلب شهر پیاده روهای قدیمی گراتس، بنای لندهاوس با شکوه واقع شده است که محل استقرار دولت اشتریایی بوده است. این بنا به سبک رنسانس در سال 1565 ساخته شده است و به عنوان یکی از بهترین ساختمان های این چنینی در اتریش شناخته می شود. با گذر از نمای اصلی باشکوه، تحت سلطه پنجره های گرد و چوبی، در یک حیاط مجلل با آلاچیق های سه طبقه در دو طرف قرار خواهید گرفت. همچنین یک فواره زیبای رنسانس نیز در این حیاط وجود دارد.

در صورت امکان، سعی کنید زمان بازدید خود را هم زمان با یکی از کنسرت های فضای باز یا نمایش های تئاتر که در اینجا برگزار می شود، تنظیم کنید. از نکات برجسته داخلی می توان به تالار مجلل شوالیه ها با سقف گچ بری نفیس از سال 1746 اشاره کرد. از دیگر ساختمان های دولتی برای بازدید، گراتس بورگ است. این کاخ قدیمی به خاطر پله های دوتایی مارپیچی قرن پانزدهمی خود مشهور است که در هر طبقه به هم می رسند و یک توهم نوری عجیب و غریب ایجاد می کنند.

جزیره مور (Murinsel)

یکی دیگر از بناهای تاریخی گراتس که به منظور گرامی­داشت شهر گراتس به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا، در سال 2003 ساخته شده است، جزیره ای ساخته به دست انسان است که به نام مورینزل یا جزیره مور شناخته می شود. این جزیره کاملاً ساخته شده از فولاد و شبیه یک صدف بزرگ وارونه است، در واقع این سازه یک جزیره شناور به طول 47 متر در وسط رودخانه مور است که توسط دو پل عابر پیاده به کرانه های آن متصل می شود. بخش میانی متشکل از یک آمفی تئاتر بی نظیر است که برای کنسرت ها و سایر رویدادها استفاده می شود. در اینجا یک کافه و همچنین زمین بازی مخصوص کودکان با پلکان طنابی و سرسره وجود دارد.

میدان مرکزی شهر (Main Square) (Hauptplatz

میدان مرکزی شهر یکی از قدیمی­ترین میدان­های شهر گراتس است که در زمان قدیم، تقریباً در سال 1160 میلادی، به‌عنوان بازار بزرگ شهر گراتس بوده است و به‌مرور در پیرامون آن ساختمان­هایی زیبا به سبک گوتیک، باروک و… مانند تالار شهر و قصر استورگ بنا شد. در وسط میدان مرکزی شهر مجسمه­ای از دوک یوهان قرار دارد. همچنین در این میدان جشن­های گوناگونی برگزار می­شود.

 شهر گراتس

اقامت در شهر گراتس

شهر گراتس دارای هتل ها و اقامت گاه های بسیار متنوعی است که هر یک امکانات ویژه ای را به مسافران ارائه می دهند. هتل ها و اقامتگاه های شهر گراتس کاملا مطابق با معماری این شهر طراحی و ساخته شده اند و چیدمان آن ها به گونه ای است که افراد را با سبک زندگی مردم این شهر آشنا می نماید. از میان معروف ترین هتل های شهر گراتس می توان به هتل Ibis Budget، Graz City، roomz Graz Budget Design Hotel و هتل Hotel Weitzer Graz اشاره کرد که اوقاتی خاطره انگیز را برای گردشگران به ارمغان می آورند و اقامت در آن ها به شدت توصیه می شود.

خلاصه

شهر گراتس در استان اشتایرمارک اتریش واقع شده است و بعد از شهر وین بزرگ‌ترین شهر اتریش به حساب می‌آید. این شهر در سال 2003 میلادی به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا شناخته می‌شد و تا به این زمان عنوان‌های مختلفی برای آن انتخاب شده است دانشگاه موسیقی هنر ازجمله معروف‌ترین دانشگاه در شهر گراتس است. شهر گراتس در سال 99 میلادی به‌عنوان میراث فرهنگی جهانی و بشریت در سازمان جهانی یونسکو ثبت شد. از اینکه در این مطلب همراه ما بودید متشکرم.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (113 نظر) عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (112 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (106 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (80 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (62 نظر) سحر زکریا خطاب به شهاب حسینی: این جماعت چه می دانند که در خیابان با من چه کردید از اینکه یورش آوردید برای زدن من فراموش نمی کنم! +عکس (60 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (54 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (46 نظر) شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو (39 نظر) مریم مومن: تمام پسرهای محله رو زدم هیچکس بدون اجازه من نباید از کوچه رد میشد باید زنگ در رو میزدن بعد رد میشدن+فیلم (37 نظر) امام جمعه پردیسان: از رهبری تقاضا دارم اجازه ساخت بمب اتم را صادر کنند +فیلم (32 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (32 نظر) لیلا اوتادی: من ترک هستم، منتها نه تُرک تبریز و اردبیل؛ ترک قشقاییِ شیراز هستم+ویدیو (30 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (29 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم، میتوانستم همه جای دنیا زندگی کنم اما همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم...+عکس (26 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
چرا پزشکیان حاضر نشد در منزل شهید رئیسی ساکن شود؟
ایلان ماسک از دولت ترامپ چه انتظاری دارد؟
چرا محمدجواد ظریف به خوار چشم دشمنان دولت مسعود پزشکیان نبدیل شده است؟
کاخ سفید ارائه مجوز به اوکراین برای استفاده از موشک‌های دوربرد علیه روسیه را تایید کرد
پس‌انداز با جیب خالی!؛ راهکارهایی ساده و کاربردی برای پس‌اندازی هوشمندانه حتی با درآمدی کم
شام مرموز دو نفره‌ پسر جوان را به کام مرگ کشید/ قرار دونفره‌ای که عزائیل مهمان ناخوانده‌اش شد
رونمایی از مُعرف معروف و سرشناس علی دایی به دنیای فوتبال/ اسطوره ایرانی روحت شاد+عکس
4 نکته مهم درباره مصاحبه خبرساز علی لاریجانی درباره مذاکرات ایران با غرب/ چرا برجام وحی منزل نیست؟
مقایسه خودرو / مقایسه کامل پژو پارس با سمند LX
جزئیات وضعیت کاپیتان عالیشاه / 24 ساعت باید تحت نظر باشد
پدر داماد رهبر معظم انقلاب: فرزندان رهبری مستاجرند؛ دارایی ایشان یک خانه پایین شهر است؛ آقا تحمل دیدن گریه بچه را هم ندارند
حقوق بگیران بخوانند: این افراد با حقوق بالای 20 میلیون از دادن مالیات معاف شدند!
ناگفته‌های مرگ هولناک سلین کوچولو، بازیگر خردسال مهابادی
اگر لوازم خانگی مان بسوزد، می توانیم از شرکت های بیمه خسارت بگیریم؟
قانون حجاب نباشد زنان عریان می‌شوند!
منتخب روز   
جزئیات وضعیت کاپیتان عالیشاه / 24 ساعت باید تحت نظر باشد خبر تاسف برانگیز امروز/ حدس میزنید در جهان تکنولوژی زده‌ی امروز هر ساعت چند زن بدست نزدیکانش به قتل میرسد؟ مفاخر ورزشی ایران/ سعید معروف را بیشتر بشناسیم (فیلم) بیش از 60 درصد ایرانی‌ها تمایل دارند مهاجرت کنند / حس تعلق به ایران به شدت کاهش یافته ... تهران گردی / معرفی 36 پارک تفریحی و جذاب تهران؛ پایتخت را بهتر بشناسید آلبوم تصاویر ورزشی و خصوصی محمدهادی ساروی کُشتی گیر چشم ابرو مشکی ایرانی ؛ از کافه گردی و پاریس گردی تا پُشتک روی تُشک و مدال طلا مفاخر ورزشی ایران/ غلامرضا تختی از تولد تا مرگ گزارش تصویری دیدار تاریخی بسیجیان با ولی امر مسلمین جهان در سالروز تشکیل بسیج 20 میلیونی استقلال و پرسپولیس روی لبه تیغ/ روی مرز بین صعود و سقوط (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... کرکره خنده؛ بدل مهران مدیری: مدیری برای همیشه از ایران رفت اونور آب شبکه ای برای خودش تاسیس کرده به نام جوج تی وی من هم بدل مدیری هستم اسمم نعمت برزو کلایه است!+فیلم نگاهی به تیپ و استایل خوشرنگ و پرانرژی بهنوش بختیاری در اتاق گریم جوکر/ میکس زیبای سفید و قرمز👌