دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / حوزه روانشناسی /

درمان افسردگی با هیپنوتراپی 

سه شنبه، 16 اسفند 1401
افسردگی یکی از مهم‌ترین اختلالات روانی است که در توده‌های مختلف مردم شیوع بالایی دارد. ما در ادامه این مطلب از ساعد نیوز تأثیر هیپنوتراپی را بر درمان افسردگی بیان کرده ایم. با ما همراه باشید.

لحظات زندگی پر از فرازونشیب و اتفاق‌های تلخ‌وشیرین است. گاهی همین حوادث موجب تغییر افکار، احساسات و سبک زندگی ما شده و مشکلات زیادی را برایمان ایجاد می‌کند. عامل اصلی بروز بیشتر اختلال‌های روان‌شناختی مانند افسردگی و اضطراب، عدم‌آگاهی در مورد راه‌حل‌ها و نحوه مواجه‌ شدن‌ ما با مسائل است. در صورت بروز مشکلات روحی‌روانی، می‌توانیم با به‌کارگیری راهکارهای گوناگون و با مراجعه به روان‌شناس برای بهبود خود اقدام کنیم. قصد داریم در این مقاله درباره هیپنوتراپی افسردگی که یکی از موثرترین روش‌های درمانی برای این اختلال محسوب می‌شود، به‌طور کامل برای شما توضیح دهیم. همراه ما باشید.

افسردگی چیست؟

افسردگی دارای علایم و حالات بسیار زیاد و گوناگونی است که بسیاری از اوقات افراد عادی علایمی چون بدبینی، حسادت، پرخاشگری، پرخوری، و یا بسیاری از مشکلات جنسی و غیره را جزء افسردگی نمیدانند.اکثر مبتلایان هم علایم جسمانی و هم علایم روانی از خود بروز می دهند .بعضی از افراد که هیچ نشانه ای از وجود افسردگی درخود نشان نمی دهند ، ناگهان رفتار غیرعادی پیدامی کنند .

افسردگی یک حالت روانی و جسمانی است که فرد در آن حالت احساس غمگینی ،نا امیدی ، بی انگیزه بودن نسبت به امورات زندگی و بی حوصله بودن و احساس خستگی جسمانی و بطور کلی دید و نگرش منفی نسبت به دنیای اطراف خود دارد .افسردگی ، برتفکر ، خلق و خو ، احساسات ، رفتار و سلامت جسمی شما تاثیر می گذارد.

علت های افسردگی

با وجود بعضی از مشکلات و مسایلی که باعث رنجش افراد در زندگی می شود اختلال روحی در افراد بوجود می آید که ممکن است فرد دچار افسردگی شود ولی با این حال این اختلال برای همه بوجود نمی آید و حتی گاهی دیده شده افراد با آنکه در شرایط خوب و نرمالی می باشند دچار این عارضه شده اند به همین خاطر از مهم ترین علت های ایجاد افسردگی علایم زیر می باشد:

  • اختلال در موادشیمیایی درون مغز:مواد خاصی در مغز وجود دارد که بر رفتار و خلق و خوی افراد تاثیرگذار می باشد. زمانی که تعادل این مواد شیمیایی به هم بخورد باعث می شود این مشکل از سمت مغز افسردگی را ایجاد کند. علت های زیادی از جمله تصادفات، بیماری های خودایمنی، مصرف داروهای خاص و … باعث بروز این مشکل می شود.

  • ژنتیک:از دیگر علت های بروز افسردگی مشکل وراثت می باشد که این بیماری در بین افرادی که یکی از اعضای خانواده به آن دچار شده است بیشتر دیده می شود. به عنوان مثال وقتی مادر خانواده دچار این بیماری باشد درصد احتمال بروز این بیماری برای فرزندان بیشتر است.

  • رفتار شخصیت فردی:افرادی که دارای اعتماد به نفس پایینی می باشند به دلیل آنکه در ارتباط با دیگران بیشتر دچار استرس می شوند یا به راحتی نمی توانند با دیگران ارتباط برقرار کنند به همین خاطر بیشتر احساس تنهایی می کنند از همین رو در معرض افسردگی قرار می گیرند. البته دیگر رفتارهای فردی هم باعث بروز این مشکل می شود مثل بذبینی، نداشتن مدیریت رفتاری و دیگر مسایل رفتاری که تاثیرگذار می باشند.

  • علل محیطی:افرادی که دچار خشونت رفتاری توسط افراد دیگر شده باشند مثل: تبعیض، سو استفاده، تعرض، آزار و اذیت جسمی یا روحی که سبب بروز آسیب روانی در شخص می شود، به همین علت احتمال آنکه این افراد بیشتر دچار افسردگی شوند بسیار بالا می باشد.

شایع ترین علائم افسردگی کدامند؟

افسردگی دارای علائم بسیاری است که اگر کسی چند تا از آن علائم را برای یک دوره زمانی مثلا بیش از 2 هفته داشته باشد می توان گفت آن فرد دارای افسردگی است . بطور کلی علائم افسردگی عبارتند از :

  • بی حوصلگی و احساس خستگی مفرط

  • لذت نبردن از امورات زندگی

  • بغض و گریه ، کاهش اعتماد به نفس

  • گوشه گیری، افکار خودکشی و اقدام به خودکشی

  • بد بینی و شکاکیت

  • پر خوری یا کم خوری

  • پر خوابی یا کم خوابی

  • ترس

  • عدم تمرکز حواس و فراموشی

  • خشم و تنفر ، حسادت

  • درد های جسمانی و عضلانی مانند سردرد ( میگرن ) بدون منشاء پزشکی

  • آشفتگی ظاهری ، احساس درماندگی ،قضاوت منفی و . . . توجه به این علائم در تشخیص به موقع افسردگی بسیار حائز اهمیت است

درمان افسردگی با هیپنوتراپی

هیپنوتراپی (Hypnotherapy) به‌عنوان روشی علمی برای درمان اختلال‌های روان‌شناختی و درمانی مکمل برای بیماری‌های جسمی شناخته می‌شود. در این روش که از هیپنوتیزم استفاده می‌شود، با دسترسی به ضمیر ناخودآگاه می‌توان افکار و احساسات افراد را تغییر داد و به آن‌ها برای تغییر عادات ناسالم کمک کرد.

افکار، احساسات و خاطرات ناهوشیار ما به‌وسیله ضمیر ناخودآگاه ذهن کنترل می‌شوند و به‌صورت خودکار و غیرارادی اتفاق می‌افتند. هیپنوتراپی بر پایه تصویرسازی ذهنی و تکرار عبارات مثبتی است که می‌تواند برای درمان مراجعه‌کننده مفید باشد.

درمان افسردگی به روش‌های مختلفی مانند دارودرمانی، روان‌درمانی و هیپنوتراپی انجام می‌شود. بعد از مراجعه به روان‌شناس یا روان‌پزشک، متناسب با نوع، شدت و مدت زمان بیماری یکی از این راهکارها مثل هیپنوتراپی افسردگی توصیه می‌شود. معمولا برای افسردگی‌های ناشی از مسائل ژنتیکی و تغییرات هورمونی دارو تجویز می‌شود.

اما برای درمان افسردگی‌های ناشی از شرایط محیطی و شخصیتی می‌توان از روش‌هایی مانند هیپنوتراپی استفاده کرد. در این روش هیپنوتراپیست ابتدا سعی ‌می‌کند ریشه و دلایل اصلی افسردگی شما را متوجه شود و به شما کمک کند تا ‌به‌صورت ذهنی و با تغییر شرایط محیطی و شخصیتی این بیماری را درمان کنید.

در هیپنوتراپی به‌وسیله تجسم خود در شرایطی مطلوب و آرام و نیز تلقین عباراتی مثبت که به افزایش انگیزه، تمرکز و برطرف کردن موانع ذهنی کمک می‌کنند، درمان بیماری افسردگی انجام می‌شود.

کلام آخر

هیپنوتراپی افسردگی یکی از بهترین روش‌های درمانی این اختلال روان‌شناختی محسوب می‌شود. در هیپنوتراپی که تمرکز اصلی آن روی تصویرسازی ذهنی، تلقین عبارات مثبت در راستای درمان بیماری و دسترسی به ضمیر ناخودآگاه افراد است، به‌وسیله تغییر عادات، احساسات و افکار می‌توان روی عوامل محیطی و شخصیتی بروز افسردگی تاثیر گذاشت. زیرا در بسیاری از افراد شرایط محیط زندگی، ویژگی‌های شخصیتی و نوع نگرشی که به مسائل دارند، عوامل عمده ابتلا به اختلال‌های روانی به شمار می‌روند.


1 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 15 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تبدیل پایان نامه به مقاله !
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
گام به گام مراحل چاپ کتاب
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی