دشت سوتاو که به وسعت 400 هکتار در استان آذربایجان غربی و روستای حمامیان که از توابع شهرستان بوکان است، قرار دارد. این دشت سالانه پذیرای 20 تا 25 قطعه از پرنده نادر میشمرغ میباشد. سوتاو یکی از پناهگاههای حیات وحش استان آذربایجان غربی است که در دشتی با همین نام در محدوده شهرستان بوکان قرار گرفته است. دشت سوتاو حمامیان که در مجاورت روستای حمامیان قرار گرفته است در سال 1390 به عنوان پناهگاه حیات وحش معرفی شده و تحت نظر سازمان حفاظت محیط زیست در آمده است. این دست که در زمره دشتهای تپه ماهوری قرار دارد قریب به 4880 هکتار وسعت داشته و زیستگاه گونهای پرنده با نام میش مرغ است.
میشمرغ یکی از پرندگان نادر در معرض خطر انقراض است که روزگاری نه چندان دور در دشتهای کردستان، همدان، کرمانشاه و آذربایجان غربی به وفور به چشم میخورد اما اکنون تنها در دشتهای شهرستان بوکان و برخی بخشهای مهاباد استان آذربایجان غربی تعدادی از آنها باقی ماندهاند. مهمترین زیستگاه این پرنده در ایران، “پناهگاه حیات وحش سوتاو بوکان” است که به دلیل شرایط بسیار عالی و منحصر به فرد برای زیست این گونه نادر مورد توجه قرار گرفته است. این پرنده طی سالهای گذشته به دلیل محدود شدن زیستگاههای طبیعی و شکار بیرویه در معرض تهدید انقراض قرار گرفته است. میش مرغ که شباهت زیادی به بوقلمون دارد هم اکنون جزء پرندگان نادر جهان به حساب میآید. وجود این پرنده در بوکان این شهر را از لحاظ زیست محیطی بسیار مورد اهمیت قرار داده است.
میش مرغ که در زبان محلی 'چه رگ' نامیده می شود، پرندهای از خانواده 'هوبرگان' است که در دشتهای وسیع بیدرخت، زمینهای استپی و کشتزارهای پهناور حبوبات و علفزارها زندگی میکند. این پرنده دارای گردن و پاهایی کشیده، بالها و منقار پهن و پرهای رنگارنگ است و روی زمین لانهسازی میکند. میش مرغ در فصل بهار در هر دوره، دو تا چهار تخم می گذارد که پس از 25 تا 27 روز جوجهها به دنیا میآیند. میش مرغ یکی از بزرگترین پرندگان ایران است و از نظر شکل و جثه شباهت زیادی به بوقلمون دارد. در گذشته این پرنده به صورت پراکنشی در شمال غرب کشور زیست میکرد، اما هم اکنون، بوکان به آخرین پناهگاه این پرنده نادر در کشور تبدیل شده است. میش مرغ، پرنده نادری است که درفهرست سرخ اتحادیه بینالمللی حفاظت از جمعیت و منابع طبیعی قرار دارد و مشاهده 33 قطعه از این پرنده در دشتهای بوکان امید تداوم حیات این گونه مهاجر را تقویت کرده است.