به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، دلایل زیادی برای از کار افتادن ترمز در حین رانندگی وجود دارد که به عنوان نمونه می توان به فرسودگی قطعات خودرو و یا افزایش میزان پایش روغن ترمز اشاره کرد. مهم تر از دانستن دلایل عمل نکردن ترمز، انجام اقداماتی است که در این شرایط ، موجب توقف خودرو بدون آسیب رسیدن به شخص یا خودرو دیگر می شود.
تصور کنید که در یک اتوبان در حال رانندگی هستید و می خواهید وارد فرعی شوید، پدال ترمز را فشار می دهید و ناگهان متوجه می شوید ترمز ندارید!
با خود تصور کنید که با سرعت ۱۰۰ کیلومتر برساعت به گارد ریل بزنید و داخل رودخانه شیرجه بزنید یا به هر نحوی به جایی بکوبید و خودرو را متوقف کنید. این سناریو چندان بعید نیست. واقعیت این است که یکی از اتفاقات وحشتناک در هنگام رانندگی، بریدن ترمز است. بیایید یاد بگیریم در این وضعیت چه کاری از دست ما ساخته است:
مرتبا بر پدال ترمز فشار وارد کنید
فشار آوردن بر پدال ترمز را مرتباً تکرار کنید و چندین بار پشت سر هم بر پدال فشار وارد آورید و این کار را تا آخرین حد ممکن انجام دهید؛ تا مقدار فشاری که لازم است برای ایستادن و متوقف کردن اتومبیل فراهم کرده باشید.
حتی اگر نوع سیستم شما از نوع ABS است باز هم این کار را انجام دهید. زیرا که ترمز ABS موقعی فعال می شود که شما به شدت بر پدال ترمز ضربه وارد کنید.
باید بدانید که ترمزهای هیدرولیک به ندرت از کار می افتند، پس سعی کنید تا آخرین حد، ترمز ماشین را به کف ماشین بچسبانید و از این کار ناامید نشوید.
دنده ی ماشین را کم کنید.
اگر خودروی شما از نوع دنده اتومات است، دنده را در حالت ۱ قرار دهید. ولی اگر از دنده ی دستی در ماشین استفاده می کنید، به تدریج و کم کم دنده را کم کنید.
مثلا اگر اتومبیل در دنده ۴ است، آن را به دنده سه تغییر دهید و بعد به دنده دو و بعد به دنده یک بروید تا سرعت اتومبیل کمتر شود.
اما در نظر داشته باشید که در ماشین های دنده دستی هیچگاه و به یکباره دنده را کم نکنید.
چون در این صورت کنترل خودرو از دستان شما خارج خواهد شد و این کار بسیار خطرناک است.
از ترمز دستی یا همان ترمز اضطراری کمک بگیرید.
در هنگام بریدن ترمز اتومبیل بسته به نوع خودرویتان، یا باید برای استفاده از ترمز دستی آن را با دست بالا بکشید و یا اینکه پدال آن را به پایین فشار دهید.
البته در نوع اتوماتیک، باید پدال ترمز اضطراری را کم کم فشار دهید. به هر حال از این ترمز به آرامی و آهستگی استفاده کنید.
چون اگر این ترمز را خیلی محکم و سریع بکشید، ممکن است تایرهای عقب ماشین درجا قفل شوند.
اگر حس کردید که چرخ های عقب صدا می دهد، یعنی چرخ ها قفل شده، پس کمی ترمز دستی را رها کنید تا چرخ ها قادر به حرکت شوند، سپس در همین نقطه ترمز دستی را نگه دارید.
این ترمز قادر است که خودرو را متوقف کند، اما چون این ترمز چرخ های عقب را متوقف می کند؛ کمی زمان می برد تا بتواند خودرو را به حالت ایست کامل برساند.
از اصطکاک جاده کمک بگیرید.
در هنگام بریدن ترمز اتومبیل فرمان ماشین را به چپ و راست برانید تا سرعت کمتر گردد. چرخاندن ماشین، باعث اصطکاک می شود و این اصطکاک، سرعت ماشین را کم خواهد کرد.
این کار را می توانید در جاده هایی که خلوت تر است انجام دهید. مخصوصا اگر جاده ای که در آن حرکت می کنید دارای حاشیه است، سعی کنید بر روی حاشیه جاده حرکت کرده و فرمان را کمی به چپ و راست حرکت دهید تا در اثر اصطکاک سرعت اتومبیل کم شود.
هشدار هشدار! این کار را هرگز در سرعت های بالا انجام ندهید. چون مانور دادن و حرکت به چپ و راست با سرعت بالا ممکن است باعث سر خوردن اتومبیل و حتی چپ کردن آن شود.
پس ابتدا شرایط را کاملاً بسنجید و بعد اقدام کنید.
از طبیعت و محیط پیرامون خود کمک بگیرید.
با این همه اگر نتوانستید سرعت اتومبیل را کاهش دهید به دنبال یک تپه یا سربالایی باشید تا شاید بتوانید جلوی سرعت اتومبیل را بگیرید. دقت کنید شیب این سر بالایی نباید زیاد و تند باشد چون ممکن است اتومبیل چپ شود.
همچنین با همه خطرناک بودن آن می توانید از گاردریل های کنار جاده استفاده کنید.
برخی از آنها طوری طراحی شده اند که با چرخ های اتومبیل تماس پیدا می کنند، نه با خود اتومبیل، پس به دنبال اینگونه گاردریل ها باشید.
چون در اثر وارد شدن اصطکاک به لاستیک ها، از سرعت ماشین به میزان قابل ملاحظه ای کم خواهند کرد.
از درختچه ها و بوته زار های کنار جاده کمک بگیرید.
حتی اگر در هنگام بریدن ترمز خودرو نتوانستید به روش های گفته شده سرعت را کم کرده و ماشین را متوقف کنید، می توانید از درختان کنار جاده و بوته زار کمک بگیرید.
ماشین را به سمت بوته زار و یا درختچه ها هدایت کنید تا در اثر برخورد با آنها سرعت کم شده و اتومبیل متوقف گردد.
هرگز و هرگز برای این کار درختان بزرگ و قطور را انتخاب نکنید، چون ممکن است در اثر برخورد با آن ها، هم خود و هم اتومبیل تان خدای نکرده از بین بروید، چون برخورد با درختان بزرگ خطر مرگ را به دنبال خواهد داشت.
استفاده از کیسه های سیمان یا بشکه های آب در کنار جاده
اگر اینگونه موانع را در جاده مشاهده کردید، سعی کنید تا بغل لاستیک اتومبیل را با آن تماس دهید تا سرعت شما کم شود.
هشدار! حواستان را جمع کنید، هیچگاه نباید با بدنه و یا سر ماشین به اینگونه موانع بزنید، بلکه فقط لاستیک را با آن تماس دهید تا سبب آسیب رسیدن به شما و اتومبیل تان نشود و ماشینتان چپ نگردد.
به دنبال جاده ی خاکی، سنگلاخی و یا ماسه ای باشید.
جاده را با دقت زیر نظر بگیرید و اگر در کنار جاده خاک و سنگریزه وجود داشته باشد، هر گاه که توانستید به کنار جاده و به قسمت خاکی جاده بروید.
هر چند که جاده ی خاکی یا ماسه ای ناپایدار و پر از پستی و بلندی است، ولی سرعت شما را به شدت کم خواهد کرد پس کاملا مراقب باشید.
ولی کاملا توجه کنید در سرعت های بالا، اگر به ناگهان مسیرِ خود را تغییر دهید و وارد جاده خاکی شوید، ممکن است ماشین چپ شود.
پس در صورتی که تصمیم گرفتید وارد جاده خاکی شوید، این کار را کم کم و به تدریج انجام دهید تا ماشین در سنگلاخ، به سرعت کم و ثبات برسد.
باز هم تاکید می کنیم این کار را باید با احتیاط کامل انجام دهید والا خطر جانی شما را تهدید می کند.
جاده ی ماسه ای هم می تواند به عنوان یکی از گزینه های مناسب برای کاستن سرعت مطرح باشد، مخصوصا اگر ماسه ها خیس و مرطوب باشند، سرعت اتومبیل را به شدت کاهش خواهند داد.
اما باید بسیار مراقب باشید چون کاهش ناگهانی سرعت خود خطرات زیادی را به دنبال خواهد داشت.
در پایان کار وقتی موفق شدید اتومبیل را کاملاً متوقف کنید، تا زمانی که مشکل اتومبیل کاملا برطرف نشده و آن را حل نکرده اید، به هیچ عنوان، به هیچ عنوان دوباره شروع به حرکت نکنید.