به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، داشتن اسهال در دوران بارداری شایع نیست و زنان باردار احتمال بسیار بیشتری برای داشتن یبوست بارداری دارند تا اسهال، اما برخی مادران باردار می گویند که در اواخر بارداری و درست قبل از زایمانشان اسهال خفیفی داشته اند و اگر شما به هفتهٔ ۳۷ بارداری نرسیده اید، گاهی اسهال می تواند دلیل دیگری داشته باشد که بهتر است بدون نگرانی و مضطرب شدن بیش از حد، آن را جدی بگیرید و به پزشک مراجعه کنید. ببینید برای رفع این ناراحتی چه کارهایی می توانید بکنید.
چرا اسهال در بارداری رایج است
اگر در روز سه بار یا بیشتر حرکات روده ای شل داشته باشید احتمالا دچار اسهال شده اید. اسهال در بارداری رایج است. اگرچه، اینکه دچار اسهال شده اید دقیقا به معنای این نیست که مستقیما به بارداری تان ربط دارد.
دلایلی به غیر از بارداری که منجر به اسهال می شود شامل موارد زیر است:
- ویروس
- باکتری
- آنفولانزای معده
- انگل های روده ای
- مسمومیت غذایی
- داروها
همچنین بیماری های خاص هم باعث اسهال می شود. که شامل سندروم روده تحریک پذیر، بیماری کرون، بیماری سلیاک، و کولیت اولسراتیو(کولیت روده) می باشد.
دلایل مربوط به بارداری برای اسهال شامل:
تغییرات رژیمی: بسیاری از زنان وقتی متوجه می شوند باردار هستند تغییرات قابل توجهی در رژیم شان ایجاد می کنند. این تغییر ناگهانی در مصرف مواد غذایی می تواند معده تان را ناراحت کند و باعث اسهال شود.
حساسیت های غذایی جدید: حساسیت های غذایی ممکن است یکی از تغییراتی باشد که شما در طول بارداری تجربه می کنید. غذاهایی که قبل بارداری موجب ناراحتی شما نمی شد ممکن است اکنون باعث ایجاد گاز ، ناراحتی معده و اسهال شود.
ویتامین های قبل تولد: مصرف ویتامین های قبل از تولد برای سلامتی شما و همچنین جنین در حال رشدتان بسیار مفید است. اگرچه، این ویتامین ها ممکن است معده شما را ناراحت کند و باعث اسهال شود.
تغییرات هورمونی: هورمون ها ممکن است سیستم گوارشی شما را به هم بزند بنابراین یبوست ممکن است مساله ای جدی تلقی شود. هورمون ها می تواند سیستم گوارشی شما را به هم بزند. که باعث می شود اسهال ایجاد شود.
اسهال در سه ماهه سوم بارداری رایج تر است
هر چه به زمان زایمان تان نزدیک تر می شوید ممکن است متوجه شوید که بیشتر دچار اسهال می شوید. که شاید به این دلیل باشد که بدن شما خودش را برای زایمان آماده می کند. اسهال ضرورتا به معنای این نیست که تا زایمان تان روزهای زیادی نمانده است پس با افزایش دفعات اسهال نگران نشوید.
برخی زنان، حتی در سه ماهه سوم بارداری شان نیز اسهال را خیلی تجربه نخواهند کرد در صورتی شاید در مورد بقیه اینطور نباشد. تجربه ی هر شخصی متفاوت است.
درمان هایی برای اسهال در طول بارداری
اگر در طول بارداری به داروهای خود مشکوک هستید، خبرهای خوبی براتان داریم. شما نیاز به مصرف داروی اضافه ای برای درمان اسهال ندارید. خیلی از موارد اسهال بدون دارو درمان می شوند. اگرچه، اگر نیاز به چیز اضافه ای بود درمان های محدودی در دسترس هستند.
چگونه اسهال را در بارداری درمان کنیم
- صبر کنید: خیلی از موارد اسهال در طی چند روز خودشان برطرف می شوند. این در مواردی هست که دلیل اسهال شما در نتیجه مسمومیت غذایی، باکتری یا ویروس می باشد. در این شرایط مقادیر زیادی آب بنوشید و هیدراته بمانید.
- توجه به داروهای مصرفی: اگر دارویی که استفاده می کنید دلیل اسهال شما باشد، ممکن است بدنتان بتواند خودش را با آن وفق بدهد و اسهال قطع شود. اگر اینطور نشد با پزشک تان صحبت کنید.
- مراجعه به پزشک: اگر اسهال تان تا دو یا سه روز خوب نشد قراری با پزشک تان بگذارید. پزشک از شما آزمایش خون خواهد گرفت تا دلیل ابتلا به اسهال را بفهمد.
- پرهیز از غذاهای مشکل دار: گروه های غذایی خاص می تواند اسهال را بدتر کند. غذاهای پرچرب، غذاهای سرخ کردنی، و تند، شیر و لبنیات و غذاهای پرفیبر مناسب نیستند.
داروهای دم دستی ضد اسهال بدون مشورت با پزشک مصرف نکنید. با مصرف این داروها ممکن است شرایط را بدتر کنید. به علاوه برای همه بی ضرر نیستند.
هیدراته بمانید ( آب بنوشید)
اگر دچار اسهال شده اید بسیار مهم است که به میزان کافی آب بنوشید. حرکات روده ای شل و آبکی باعث می شود مقدار زیادی از آب بدنتان را از دست بدهید. کم آبی می تواند به سرعت اتفاق بیفتد و بسیار جدی تلقی شود به خصوص برای زنان باردار. زنان باردار حتی وقتی دچار مشکلات گوارشی هم نیستند بیش از هر کس دیگری نیاز به آب دارند.
برای جبران آب از دست رفته بدنتان آب بنوشید. آبمیوه و یا آبگوشت بخورید تا الکترولیت ها و مواد معدنی و ویتامین های از دست رفته بدنتان را جبران کنید.
چه زمانی به دنبال درمان برویم
اسهال مداوم منجر به کم آبی بدن می شود. اگر اسهال شما بیش از دو یا سه روز طول کشید با پزشک خود تماس بگیرید. کم آبی شدید منجر به مشکلاتی در بارداری می شود. نشانه های کم آبی بدن شامل:
- ادرار زرد تیره
- دهان خشک و چسبناک
- تشنگی
- کم شدن حجم ادرار
- سردرد
- سرگیجه
- ضعف
شما می توانید با مصرف حداقل ۸ لیوان آب ( ۲ لیتر آب) در روز از کم آبی در بارداری خودداری نمایید.