به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، به طور طبیعی در طول سال های مختلف زندگی، تمایلات جنسی زنان تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله بارداری، یائسگی و یا بیماری دستخوش تغییرات زیادی می شود. علاوه بر آن، برخی از داروهای درمان کننده اختلالات روانی نیز می توانند بر روزمیل جنسی زنان تاثیر گذاشته و باعث کاهش میل جنسی آن ها شوند. اگر کاهش میل جنسی زنان در طولانی مدت ادامه یابد و باعث پریشانی و افسردگی او شود، ممکن است زن به یک بیماری به نام اختلال تمایل جنسی بیش فعالی و یا هیپوکتیو (HSDD) مبتلا شده باشد. اختلال میل جنسی هیپوکتیو (HSDD)، یک اختلال عملکرد جنسی است که باعث کاهش میل جنسی در زنان می شود.
هیچ تعریف مشخصی برای کاهش میل جنسی وجود ندارد. بسیاری از خانم ها علائم HSDD را به عنوان اثرات اجتناب ناپذیر پیری یا تغییرات هورمونی بدن خود شان تلقی می کنند. در حالی که اگر بروز علائم بیش از شش ماه یا بیشتر ادامه یابد و بر روی کیفیت زندگی فرد تاثیر بگذارد علائم می توانند نشان دهنده اختلال جنسی هیپوکتیو باشد. برخی تغییرات در شیوه زندگی و استفاده از تکنیک های جنسی و دارو درمانی می توانند در بهبود علائم نقش موثری داشته باشند.
انواع کاهش میل جنسی در زنان کدام است؟
کاهش میل جنسی در بانوان به انواع مختلفی تقسیم می شود که مهم ترین آن ها عبارتند از:
- نوع اول که در آن زن به طور مادرزادی و از همان ابتدا میل جنسی کمی داشته یا به طور کلی میل جنسی نداشته است. تعداد بسیار کمی از زنان با این مشکل مواجهند.
- نوع دوم که در آن زن ابتدا کشش و میل جنسی داشته است اما این میل جنسی به مرور یا ناگهان از بین رفته است.
- نوع سوم بر حسب موقعیت و وضعیت خاصی اتفاق می افتد. مثلاً زن از بودن با همسر خود رضایت خاطر ندارد یا زمانی که فرزندان در منزل هستند آرامش خاطر برای انجام رابطه جنسی ندارد.
- نوع چهارم که اختلالی عمومی است و فرد ممکن است در هر موقعیتی و فارغ از شریک جنسی خود با مشکل مواجه شود.
علت کاهش میل جنسی در زنان چیست؟
زن ممکن است به دلایل مختلفی با گذشت زمان یا برهه ای خاص دچار کاهش یا نبود میل جنسی شود. علت های رایج کاهش میل جنسی در زنان عبارتند از:
مشکلات فیزیکی
گاهی زن به دلیل مصرف داروهای خاص یا بیماری های خاص با تغییرات ناخوشایندی در شکل و فرم بدن خود مواجه است که این امر موجب کاهش تمایل او به برقراری رابطه جنسی خواهد شد.
مشکلات روانی
بیماری های روانی و مصرف برخی داروها موجب می شود که فرد تمایل خود به رابطه جنسی را از دست بدهد. همچنین موارد زیر در عدم تمایل زن به برقراری ارتباط جنسی نقش دارند:
- نداشتن اعتماد به نفس کافی
- داشتن تجربه تلخ از رابطه جنسی قبلی
- عدم رضایت از شکل اندام
- اضطراب و استرس
- تجربه تحمل تجاوز جنسی
مشکلات حین مقاربت
برخی از مشکلات در زنان مانند خشکی واژن باعث می شوند که او در هنگام رابطه جنسی دچار درد شود و همین امر تمایل او به برقراری رابطه جنسی را از بین می برد.
بیماری ها
ابتلا به برخی از بیماری ها مانند سرطان، فشار خون بالا، بیماری های قلبی، کم کاری تیروئید، التهاب مفاصل (آرتریت)، آنمی (کم خونی)، آرتروز و بیماری های عصبی باعث می شود که زن به صورت ناخواسته تمایلی به برقراری ارتباط جنسی نداشته باشد. همچنین بیماری های دیگری مانند بی اختیاری ادرار، افسردگی و چاقی نیز با تاثیر بر روان فرد، باعث کاهش میل جنسی در او می شوند.
عادات نادرست در زندگی
سبک زندگی نادرست مانند مصرف دخانیات و الکل و عدم تحرک و ورزش باعث بر هم خوردن تعادل هورمون ها و در نتیجه کاهش میل جنسی در زنان می شود.
تجربه جراحی در چند وقت اخیر
برخی عمل های جراحی که با بیهوشی انجام می شود باعث می شود که فرد تا چند وقت بعد از جراحی کاهش میل جنسی را تجربه کند.
احساس خستگی
خستگی بعد از جراحی یا خستگی ناشی از ابتلا به برخی بیماری ها می تواند باعث کاهش میل جنسی در زنان شود.
تغییرات هورمونی
هورمون ها در کاهش یا افزایش میل جنسی یک نقش بسزایی دارند. در صورتی که زن در یکی از موقعیت های زیر باشد، به دلیل تغییرات هورمونی، کاهش میل جنسی را تجربه خواهد کرد:
- یائسگی (کاهش سطح استروژن، خشک شدن واژن، دردناک شدن رابطه جنسی)
- بارداری (تغییرات هورمونی و خستگی بعد از بارداری)
- شیردهی
مشکلات عاطفی و زناشویی
بسیاری از زنان به دلیل مشکلات زناشویی و نداشتن رابطه ای عاطفی با همسر نمی توانند رابطه جنسی لذت بخشی را تجربه کنند و به همین دلیل به برقراری رابطه جنسی نیز تمایلی ندارند. فاکتورهای زیر در تیره شدن روابط زناشویی و کاهش میل جنسی زنان موثر است:
- خیانت شوهر
- نداشتن ارتباط عاطفی با همسر و عدم درک طرفین از یکدیگر
- دعوا و درگیری های خانوادگی
- تقاضای بیش از حد شوهر برای برقراری رابطه جنسی
- ناشی بودن شوهر در تحریک زن و برطرف نشدن نیاز جنسی او
علائم کاهش میل جنسی در زنان چیست؟
گاهی برخی از زنان به دلایل مختلف تصمیم می گیرند که به صورت کاملاً ارادی روابط جنسی خود را با همسر کم کنند. اما اگر این تمایلات کم شود، مشکلاتی برای زندگی زوجین و همچنین روحیه زن پیش خواهد آمد. به همین دلیل شناخت علائم کاهش میل جنسی به درمان هر چه زودتر آن کمک خواهد کرد. این علائم عبارتند از:
- نداشتن هیچ گونه ایده و تفکر جنسی
- تمایل نداشتن به آغاز رابطه جنسی
- نداشتن علاقه و تمایل به هرگونه فعالیت جنسی
- لذت نبردن حین رابطه جنسی
- تحریک ناپذیری