ساعدنیوز
ساعدنیوز

دلایل عفونت کردن سینوس نوزادان و روش های درمان

  چهارشنبه، 06 فروردین 1399   زمان مطالعه 10 دقیقه
دلایل عفونت کردن سینوس نوزادان و روش های درمان
عفونت دستگاه تنفسی فوقانی باعث التهاب مجاری بینی می شود که باعث انسداد ورودی مجرای سینوس های پارانازال می شود و در نهایت منجر به عفونت می شود. سینوزیت ویروسی همراه با سرما خوردگی است.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از سلام دنیا،آب ریزش بینی یکی از علل سرما خوردگی های معمولی، آنفولانزا و سینوزیت است. در هر دو مورد، سرما خوردگی و سینوزیت ها، پوشش بافت حفره بینی و سینوس به دلیل التهاب رگ های خونی پس از عفونت متورم می شود. با این وجود، تفاوت بین این دو مورد با توجه به مدت زمان بروز علائم قابل تشخیص است. برای سرما خوردگی های شایع، احتقانی که منجر به آب ریزش بینی می شود به مدت یک هفته تا ده روز ادامه دارد. در خصوص بروز سینوزیت، علائم ممکن است برای 12 هفته یا بیشتر ادامه داشته باشند. در این مقاله، در مورد دلایل احتمالی، علائم، درمان و روش های پیشگیری از سینوزیت در نوزادان صحبت می کنیم.

عفونت سینوس چیست؟

سینوس ها فضای کوچکی در استخوان اطراف بینی هستند. چهار مجموعه فضای توخالی در استخوان گونه، پیشانی و در طرفین پل بینی و پشت مجرای عبوری بینی در جلوی مغز وجود دارد. سینوس های موجود در گونه ها، سینوس ماگزیلاری، سینوس های پیشانی (فرونتال) و پرویزنی (اتموئید) و اعماق مغزی (اسفنوئید) گفته می شود. عفونت به این فضای هوای عبوری در استخوان حمله کرده و گاهی اوقات متورم می شوند. به زبان ساده، سینوزیت التهاب دیواره بینی و سینوس ها است. غشاء مخاطی که بینی و دهان را در یک راستا می کند، سینوس ها را نیز در یک راستا قرار می دهد.

تصویر

سینوزیت، التهاب سینوس در اثر عفونت های ویروسی و باکتریایی است. بر اساس مدت ماندگاری علائم، سینوزیت به دسته های زیر طبقه بندی می شود:

سینوزیت حاد: سینوزیت حاد اختلالی است که علائم کمتر از چهار هفته ادامه داشته و با درمان بهبود پیدا کند.

سینوزیت نیمه حاد: علائم آن 4 تا 8 هفته طول کشیده و با درمان اولیه بهبود پیدا نمی کنند.

مزمن: این یک بیماری سینوزیت حاد است که مجددا اتفاق افتاده یا یک عفونت از پیش است، که به طور نامناسب درمان شده است. این علائم بیشتر از 8 هفته طول می کشند.

سینوزیت عودکننده یا بازگشت مجدد: همانطور که از نام آن مشخص است، عود بیماری در شرایطی است که سینوزیت حاد سالانه 3 تا 4 مرتبه تکرار می شود. در این خصوص، باید با یک متخصص گوش و حلق و بینی (متخصص گوش، بینی و گلو) مشورت کنید.

بنابراین، اگر گمان می کنید کودک شما از سینوزیت رنج می برد، عاقلانه است که سریعاً با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. این به تعیین علت صحیح بیماری و تصمیم گیری در مورد درمان کمک می کند.

علائم عفونت سینوس در نوزادان

طبق آکادمی اطفال آمریکا، علائم سرماخوردگی مانند چرک از بینی و سرفه که بدون هیچ گونه بهبودی، بیش از 10 روز طول بکشد، نشانه یک عفونت سینوسی است. علائم زیر از عفونت سینوس را در نوزادان بررسی کنید:

کیپ شدگی بینی یا سرماخوردگی که بیش از 10 تا 14 روز ادامه دارد.

چرک زرد- سبز که بیشتر از 4 روز از بینی خارج شود

سرفه های بد در طول روز که در هنگام شب وخیم تر می شوند

تورم در اطراف بینی و چشم ها

گود رفتگی در اطراف چشم ها

تحریک پذیری

آب ریزش از عقب بینی که به صورت سرفه، گلو درد، استفراغ، حالت تهوع، و بوی بد دهان دیده می شود

تب با درجه حرارت کم که برای چهار روز متوالی ادامه داشته باشد

تذکر: تب کم، درجه حرارت بدن به میزان بیشتر از 100.4 فارنهایت یا 38 درجه سانتی گراد و کمتر از 103 درجه فارنهایت یا 39.4 درجه سانتی گراد است.

در موارد نادر، عفونت سینوسی باکتریایی می تواند به سیستم عصبی مرکزی (CNS) یا چشم حمله کرده و علائمی مانند موارد زیر داشته باشد:

افزایش تحریک پذیری

استفراغ مداوم

تورم یا قرمزی در اطراف چشم

حساسیت به نور

به بررسی کردن علائم کودکتان ادامه دهید و مراجعه به متخصص اطفال را به تاخیر نیاندازید. در صورتی که کودک شما از سینوزیت مزمن رنج می برد، مداخله فوری پزشک ضروری است. سینوزیت مزمن می تواند به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد.

علل عفونت سینوس در کودکان

عفونت سینوس معمولاً بعد از سرماخوردگی، التهاب آلرژی زا یا عفونت دستگاه تنفسی فوقانی (URI) مشاهده می شود. با این حال، محقق آزمایشگاه تحقیقات بیماری های آلرژی زا کلینیک مایو، دکتر دیوید شریس، می گوید که علت سینوزیت مزمن تاکنون شناخته نشده است. دکتر شریس افزود: «مطالعات ما نشان می دهد که به احتمال زیاد قارچ علت همه این مشکلات است. و این یک واکنش آلرژی زا نیست، بلکه یک واکنش ایمنی است». به گفته گروه پزشکی او، علت اصلی سینوزیت مزمن واکنش سیستم ایمنی بدن به قارچ ها است. محققان 210 بیمار را مورد بررسی قرار دادند و 40 نوع قارچ مختلف را در مخاط یافتند.

1. عفونت دستگاه تنفسی فوقانی باعث التهاب مجاری بینی می شود که باعث انسداد ورودی مجرای سینوس های پارانازال می شود و در نهایت منجر به عفونت می شود. سینوزیت ویروسی همراه با سرما خوردگی است. با این وجود، سینوزیت می تواند به دلیل عفونت های باکتریایی نیز رخ دهد. شایع ترین باکتری هایی که باعث سینوزیت حاد می شوند، به شرح زیر هستند:

استرپتوکوک نومونیا

هموفیلوس آنفولانزا

موراکسلا کاتارالیس

2. آلرژی ها نیز منجر به سینوزیت می شوند، زیرا باعث افزایش تولید مخاط می شوند که باعث تورم بافت بینی می شود. سینوزیت آلرژی زا با آلرژی مانند تب یونجه همراه است.

3. سایر اختلالاتی که می تواند باعث انسداد سینوس ها شوند، به شرح زیر هستند:

ناهنجاری ها در ساختار بینی

شکاف کام

غواصی و شنا

آدنوئیدهای بزرگ شده

بیماری ریفلاکس معده (GERD)

عفونت دندان

تروما بینی

در معرض سیگار کشیدن شخص دیگری قرار گرفتن

اشیاء خارجی گیر کرده در بینی

سینوزیت کودکان را نمی توان به سادگی در خانه تشخیص داد، زیرا علائم آن کلی هستند و اغلب مشابه با علائم سرما خوردگی معمولی و آلرژی هستند. بنابراین، برای تشخیص صحیح، مشاوره با متخصص اطفال ضروری است.

چگونه سینوزیت را در نوزادان تشخیص دهیم

بسیاری از والدین و در بعضی موارد، پزشکان، ممکن است یک عفونت سینوسی را به طور اشتباه تشخیص دهند. آب ریزش بینی با چرک سبز رنگ ممکن است نشانه ای از سینوزیت نباشد. می تواند یک سرما خوردگی معمولی باشد، که نیاز به درمان خاصی ندارد. یک متخصص گوش و حلق و بینی، بینی و گلو و گوش های کودک را به طور کامل معاینه می کند و در مورد سابقه این حملات، و تشخیص بیماری سوال می پرسد. آزمایش های بیشتر جهت تشخیص سینوزیت در ادامه ذکر شده است.

یک سی تی اسکن (CT) به تشخیص رشد سینوس ها و انسداد آن در صورت وجود، کمک می کند. سی تی اسکن در ترکیب با اشعه ایکس و تکنولوژی کامپیوتری برای تصاویر افقی یا عمودی بدن استفاده می شود.

تصویربرداری با اشعه ایکس از سینوس، از پرتوهای الکترومغناطیسی نامرئی برای ایجاد تصاویر از بافت های داخلی، استخوان ها و اندام ها استفاده می کند.

برای تشخیص عفونت، کشت های سینوس جمع آوری شده و در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می گیرد.

پس از تشخیص، پزشک مطابق با آن معالجه ای توصیه می کند. در اکثر موارد، درمان ساده خواهد بود.

پزشک چگونه عفونت سینوزیت را در کودکان درمان می کند؟

پس از اینکه پزشک عفونت سینوزیت را در کودک تایید کرد، ممکن است درمان های زیر را توصیه کند.

1. اسپری بینی

اسپری محلول نمک ممکن است باعث تسکین موقتی آب ریزش بینی شود. آب نمک یا قطره بینی می تواند به رقیق شدن ترشحات و بهبود عملکرد غشاء مخاط کمک کند. قطره های نمک را می توان در خانه تهیه کرد.

یک چهارم قاشق چایخوری نمک را به فنجان 240 میلی لیتر آب گرم اضافه کرده و به خوبی هم بزنید.

هر سوراخ بینی را حداقل چهار مرتبه در روز با محلول نمک شست و شو دهید.

اگر به نظر می رسد که هنوز بینی کودک دچار آب ریزش شده و منجر به ناراحتی می شود، گزینه های دیگری مانند آسپیراتور بینی یا سرنگ حبابی بینی برای تمیز کردن بینی کودک نیز می تواند تحت مشاوره پزشک اطفال استفاده شود.

2. درمان با آنتی بیوتیک

اگر کودک به عفونت سینوس باکتریایی مبتلا شده است، ممکن است نیاز باشد تا حداقل برای 10 روز و حداکثر 21 روز به کودک آنتی بیوتیک دهید. برای کودک مبتلا به سینوزیت حاد، علائم باید در روزهای اولیه درمان بهبود پیدا کند. حتی اگر علائم بیماری کودک بهبود پیدا کرد، درمان آنتی بیوتیک را تا زمان تجویز شده توسط پزشک ادامه دهید.

تذکر: به کودک کوچک تر از دو سال، آنتی هیستامین و داروهای فاقد نسخه ضد احتقان ندهید.

3. درمان جراحی

اگر علائم سینوزیت علی رغم درمان پزشکی همچنان ادامه پیدا کند، ممکن است مجبور به جراحی کودک شوید.

جراحی آندوسکوپی سینوس گزینه ای برای عفونت شدید سینوس است. این یک عمل جراحی است که پزشک تلاش می کند تا مسیر تخلیه طبیعی سینوس های نوزاد را بازتر کرده تا آن را عریض کند. باز شدن سینوس ها امکان گردش هوا را فراهم کرده که در نهایت باعث کاهش تعداد دفعات عفونت های سینوسی می شود.

در برخی موارد شدید دیگر، درمان جراحی ممکن است نیاز به برداشتن بافت آدنوئید از پشت بینی باشد. بافت آدنوئید ممکن است به طور مستقیم سینوس ها را مسدود نکند، اما عفونت آن به نام آدنوئیدیت باعث ایجاد علائمی شبیه به سینوزیت می شود.

نوزادان مبتلا به عفونت سینوسی، ایرادگیر می شوند، زیرا تنفس را دشوار می کند. این می تواند یک وضعیت شدیدا دشوار نه تنها برای کودک، بلکه برای والدین نیز باشد. بنابراین بهتر است به جای درمان، سعی کرده تا مانع از حمله شوید.

چگونه مانع از خطر بروز سینوزیت در کودک شویم؟

در مورد سینوزیت، پیشگیری آسان نیست، اما چندین اقدام می تواند به ایمنی کودک کمک کند.

کودک خود را از آلرژن های شناخته شده دور نگه دارید.

قرار گرفتن کودک در معرض آلاینده ها مانند دود تنباکو را به حداقل برسانید.

زمان مراقبت از کودک در مهد کودک را کاهش دهید.

در صورت وجود بیماری رفلاکس اسید معده در کودک، این بیماری را درمان کنید.

فضای داخل اتاق کودک را مرطوب نگه دارید. این کار از وخیم تر شدن سرما خوردگی جلوگیری می کند.

در صورت وجود آلرژی، بهترین درمان را برای آلرژی در نظر بگیرید.

خانه خود را تمیز و پاک و به دور از گرد و غبار نگه داری کنید.

از یک رطوبت ساز استفاده کنید تا رطوبت اتاق را به میزان 45 تا 50 درصد حفظ کنید.

اجازه دهید که هوای تازه وارد اتاق شود.

برای جلوگیری از پخش شدن ویروس، فضا را بهداشتی نگه دارید.

سوالات متداول در مورد سینوزیت کودکان

1. آیا عفونت ویروسی در نوزادان مسری است؟

سینوزیت به خودی خود مسری نیست، اما سرما خوردگی همراه با عفونت می تواند به دیگران منتقل شود.

2. آیا عفونت سینوسی می تواند باعث مشکلات جدی سلامتی یا عوارض شود؟

عوارض جدی نادر است، با این وجود، یک عفونت سینوسی درمان نشده می تواند در نواحی دیگر جمجمه گسترش پیدا کند.

سینوس ها در اطراف چشم ها و مغز تنها با یک غشاء نازک از هم جدا می شوند. بنابراین، اگر عفونت در مجاری اطراف چشم پخش شود، می تواند به غشاء مغز نیز نفوذ کرده و باعث مننژیت شود.

عفونت در استخوان ها، استئومیلیت نامیده می شود.

عفونت در بافت اطراف چشم «سلولیت اوربیاتل» نامیده می شود.

نتیجه گیری

به طور خلاصه، عفونت سینوزیت در نوزادان شایع است. پس از عفونی شدن، کودکان بهانه گیر شده و دائما گریه می کنند. با این حال، مراقبت های پزشکی سریع کمک می کند تا برخی از اختلالات تسکین یابد. از آنجا که نوزادان مستعد ابتلا به چنین عفونت هایی هستند، هدف والدین در ابتدا باید پیشگیری از آن باشد.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (505 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (201 نظر) آخرین جشن تولد ساده و خلوت بهاره سرگل زایی، یکی از استعدادهای برتر کشورمان/ روحت شاد بانوی کرمانی+عکس (99 نظر) مهراب قاسم خانی: معرفی میکنم عضو جدید خانواده/ چه پشمالو و گوگولی هم هست+عکس (77 نظر) شهرام قائدی: دنیا دیگه نمیزاد مادرهای مارو، مادر من هیچوقت کرم به دستش نزد، نفهمید مو رنگ کردن چیه لباس خونه با مهمونی چه فرقی داره...+ویدیو (65 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (63 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (51 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (44 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی!
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
منتخب روز   
دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌